Dotaz pro personalistky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
232
18.10.13 14:45
@Králičice píše:
Já zrovna nedávno mluvila s jednou personalistkou z jedné banky a říkala, že rovnou vyřazuje CV, kde má dotyčný uvedenou rádoby veselou nebo roztomilou mailovku -prý nejhorší byl podkoznibrouk@.. :lol:

Jé tak to abych si založila novej mail :D :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
18.10.13 14:48
@Madel píše:
Naprostý souhlas!!! já na CV asi nejhorší mailovku viděla prasecicvicka@…
:dance: :dance: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
18.10.13 14:49
@máma0 píše:
Takže jak na životopis víme a dejme tomu, že ho mám dobře, takže dál vybíráte podle toho, kdo umí nejvíc? Vyřazujete třeba ty co neumí jazyk, i když ho třeba nepotřebují, co nemaj ŘP, i když pro danou práci ho nepotřebují, nebo jal pak postupujete?

To je fakt o pozici, pokud je jazyk potřeba, člověk si napíše komunikativně aspoň a když ho pak na pohovoru zkusím a on horko těžko řekne jednu dvě věty, tak to prostě problém je. Pokud potřeba není, ok, neberu v potaz… stejně tak ŘP - obchodník bez něj je dost špatnej, ale účetní bez něj klidně zvládnu

u každý pozice je prostě dáno, co ten člověk umět musí a co je výhoda - u těch výhod pak už ale opravdu hrajou roli spíš sympatie, očekávané finance, vzdálenost na dojíždění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 14:49

Jsem personalistka.

• CV maximálně na dvě stránky, ale to jen v případě hodně zkušených pracovníků. Většina lidí se vejde na jednu A4.

*Jasný a stručný.
*K věci (nechci číst, jakou máte základku nebo že jste na střední sbírala borůvky)
*Strukturovaný - práce od-do, název pozice, firmy, velmi stručně náplň práce
*Bez gramatických chyb - takový hned odmítám. Pokud si někdo neumí zkontrolovat (nechat zkontrolovat) životopis, tak takového skutečně nepotřebuju ani vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.10.13 14:50

@Madel Je mi jasne, ze kdyz bude personalista chtit, tak se roku narozeni dopocita… Na druhou stranu, ma na to personalista cas? ;) Jenze prave to datum je strasne diskriminacni udaj. Nevyhodou muze byt stari, ale i mladi. Nekde muze byt datum narozeni zase vyhodou a hrat pro uchazece. Osobne me ale zajima, jak casto vyselektujete uchazece prave pri pohledu na jeho vek…
Selektujete lidi i podle toho, jestli jsou bez prace dele jak pul roku?
Dik za odpoved… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 14:51

Já osobně, pokud hledám někoho s jazykem, si ho proklepnu po telefonu. Potřebuju plynulý jazyk. On napíše - aktivně? Co to jako je? Dvě tři věty po telefonu prozradí, jestli si ho pozvu nebo jen plýtvám časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 14:52

@74paja Jak myslíš, má na to čas… Rok ukončení SŠ mínus osmnáct - ty tři vteřiny určitě mám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.10.13 14:54
@jessikka píše:
@74paja Jak myslíš, má na to čas… Rok ukončení SŠ mínus osmnáct - ty tři vteřiny určitě mám :mrgreen:

No napriklad tak, ze kdyz tam to datum neuvedu… tak personalista rovnou moje CV nevyradi a nebude se tim vuuuubec zabyvat, jako ty… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 14:55

Jinak foto může být výhoda i nevýhoda. Pokud ho chcete připojit, tak vždy pasového typu. Není nic horšího než výsek z fotky z dovolené (ale ano, tam mi to táááák sluší).
Pamatuju si uchazeče, který nebyl nijak špatný, ale měj tam fotku celé postavy, opřený o bar, v ruce pivo a na hlavě helmu. Praxí by se na finančního controllera hodil, ale tohoto člověka prostě nechci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
18.10.13 14:55
@74paja píše:
@Madel Je mi jasne, ze kdyz bude personalista chtit, tak se roku narozeni dopocita… Na druhou stranu, ma na to personalista cas? ;) Jenze prave to datum je strasne diskriminacni udaj. Nevyhodou muze byt stari, ale i mladi. Nekde muze byt datum narozeni zase vyhodou a hrat pro uchazece. Osobne me ale zajima, jak casto vyselektujete uchazece prave pri pohledu na jeho vek…
Selektujete lidi i podle toho, jestli jsou bez prace dele jak pul roku?
Dik za odpoved… :kytka:

Pracovala jsem v personálce i jako personalista ve firmě a na spočítání věku si čas najdu, to není nic těžkýho. A pokud si to nespočítám a toho člověka pozvu na pohovor, a až tam zjistím, že je mimo to, co hledám, tak je to větší ztráta času. Já to z pohledu uchazeče chápu, chápu, že je to opravdu diskriminační, ale na druhou stranu, pokud firma hledá někoho v určitým věkovým rozmezí, tak to, že ročník nebude uvedený v CV ho nespasí, pokud je věkově jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
18.10.13 14:57

@jessikka já se spíš podivovala nad fotkama slečen v plavkách ideálně na pozici účetních a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 14:57

@74paja To jsem neřekla, že se s ním nebudu zabývat. :) Jen říkám, že se stejně dozvím pravdu :-)
Jediné co by mi to evokovalo je, že ten člověk to chce ZÁMĚRNĚ zatajit. Nad tím bych se zamyslela asi si pozvala spíš toho, kdo klidně je starší ročník, ale na férovku to do CV napsal.
Ale jak píšu, záleží na mnoho okolnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 15:01

@Madel Přesně. Já totiž nehledám jen člověka, který má nebo nemá znalosti a zkušenosti. Ale vím třeba pod kým bude pracovat, co ten šéf vyžaduje, jaký je povahou, jakým lidem se s ním dobře pracuje. A jaký je jeho tým. Pokud jsou tam lidi do třiceti včetně toho šéfa, nejspíš tam nezapadne padesátiletý člověk. Od toho v té firmě prostě jsem, abych hledala ty správné lidi.
Na druhou stranu znám i takové případy. Na věku často nezáleží, spíš na přístupu k životu, elánu, chuti… Takže starší lidi určitě předem nevyřazuju. Jen je nekdy problém ten, že já prostě vykonávám pro ten daný tým „službu“ (hledám mu členy) a musím akcentovat jeho požadavky, byť mi bude ten padesátník sebesympatičtější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.10.13 15:07

@jessikka @Madel Hele me se ani nejak nechce verit, ze by fakt nekdo na CV dal fotku v plavkach :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
18.10.13 15:14

@74paja no to bys koukala čeho všeho jsou lidi v CV a na pohovoru schopný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie