Dotaz pro personalistky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ciste personalistikou už se cca 3 roky nezabývám, ale co jsme vyřazovaly hned byly šílené fotky ala cicinka na baru nebo borecek s nausnici (mozna v kreativnim odvetvi to je jinak), moc jsme nemusely ani maily typu lucinkaprcinka@..... a motivacni dopis „mateskou skolu jsem navstevoval ve Lhotce“ nebo „ve vsech pracích mi krivdili“ atd. Co zaujalo byl cisty styl bez chyb, kratky a vystizny, kdyz fotka, tak normalni atd. NO, ale kdyz mel nekdo „tlacenku“ bylo jedno, kdo zaujal me ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne by zajimalo, jak se posuzuje kvalifikace na administrativni pracovnici (sekretarku, asistentku). Pozadavky byly: min. 2 roky praxe na takove pozici, dva jazyky aspon pasivne a RP. Ja mela praxi 2 roky jako asistentka, dva jazyky aktivne, dva pasivne a aktivni ridicka a prisel mi mail, ze nesplnuji pozadavky na kvalifikaci. Kdyby napsali, ze me nevybrali dal, ze maji lepsi uchazece atd., tak to beru. Ale pry nemam dostatecnou kvalifikaci. Dodnes mi to vrta hlavou. ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky nejsem personalistka, ale dělala jsem pohovory z vedoucí pozice. Nesnášela jsem když byl životopis špatně udělaný po grafické stránce ( pro někoho je to základ ale půlku životpisů jsem dostávala v šílené úpravě
)
Zarazila mě kolikrát i vybraná fotka - dostávala jsem do rukou i životopis, kde dotyčná pozovala jako na mnohých fotkách na profilu facebooku ![]()
Dále je pak už jen hlavní obsah, ale ten už neovlivníš. Mě bylo vždy podezřelé rychlé střídání zaměstnání.
Dále se mi lelíbilo, když tam byla vypsaná třeba forma brigády - zasedání ve, volební komisy atd ![]()
A hlavně pak psát co je opravdu pravda nemyslím ve vzdělání atd to je snad samozřejmé, ale spíše když bylo napsáno, že dotyčné baví cestovat, dále se vzdělávat - pak když bylo řečeno že se cca 1 za měsíc jede do vzdáleného města na různé školení, tak to byl problém.
Stejně tak, když napíšu, že jsem flexibilní, tak aby to tak opravdu bylo a né to psát aby tam něco bylo a „řeč nestála“
A hlavně když to jen trochu jde, donést životopis osobně!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 Víš, ono není potřeba se tím dál až tolik zabírat, nevyšlo to, vyjde jiná práce. Viděla bych to tak, že spíš ten, kdo vybíral, měl ještě další informace, interní, který se do inzerce nepíšou. A těma jsi nejspíš neprošla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ja to tu tak ctu, tak mel asi nekdo tlacenku na kazdou pozici, o kterou jsem se uchazela. Jednou me vyfakli v jedne firme, kde jsem ja, studovany chemik v ZP, chtela pracovat jako chemik/ekolog v laboratori. Personalistka mi napsala, ze dle CV nevyhovuji. Po par mesicich jsem to rikala kamaradovi, co tam dela IT, a on mi rekl, ze na tuto pozici prijali mladyho kluka s cerstvym vyucakem na automechanika, nebot pani personalni na porade plakala, ze zadny kvalifikovany se neprihlasil. Sam tenhle IT je odbornik, presto jako head of IT nevzali jeho, ale bakalare ze specialni pedagogiky.
- Citovat
- Upravit
Jo, a co letelo hned do kose, byl motivacni dopis „jmenuji se JUDr. bleble, narodil jsem se, do skolky jsem chodil, do skoly tak tam a tam…asi v 10 letech mnou sestra hodila o krbovou rimsu, coz zpusobilo otres mozku, ktery na me nezanechal zadne nasledky…“ nazdar bazar teda. A fakt byl JUDr. a dokonce i Ph. D…ale nasledky to asi nejake melo. Kdyz jsme ho nevybrali, napadl u vychodu bezpecnostni sluzbu. Ja jen, ze se nekdo divi fotce v plavkach ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elen8 Vážně jsi preferovala, aby ti nosili uchazeči CV osobně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anjes píše:
Jo, a co letelo hned do kose, byl motivacni dopis „jmenuji se JUDr. bleble, narodil jsem se, do skolky jsem chodil, do skoly tak tam a tam…asi v 10 letech mnou sestra hodila o krbovou rimsu, coz zpusobilo otres mozku, ktery na me nezanechal zadne nasledky…“ nazdar bazar teda. A fakt byl JUDr. a dokonce i Ph. D…ale nasledky to asi nejake melo. Kdyz jsme ho nevybrali, napadl u vychodu bezpecnostni sluzbu. Ja jen, ze se nekdo divi fotce v plavkach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anjes jojo také jsem obdržela ručně psaný životpis. JmenujU se Maruška Vopršálková narodila jsem xy ve městě zx. Moje maminka se jmenuje Božena Vopršálková a pracuje jako kuchařka v závodní jídelně. Tatínek se jmenuje Karel Vopršálek a pracuje jako automechanik…atd atd…
nojo no… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ncc1701 tak tam maji zamindrakovany management s nedostatecnym vzdelanim, ktery se citi v ohrozeni…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anjes ![]()
Mně se zaryl do paměti průvodní dopis, kde uchazeč sděloval, že by rád pracoval z domova, protože nemá rád nevázanou zábavu, která na pracovišti vzniká, a z předchozího místa proto odešel… podotýkám, že to bylo do IT a největší odvaz kolegů byl 3 x denně dotaz „jdem na cígo?“, jinak z 90 % mlčeli a vyvíjeli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Madel Ano, buď fotku na CV, nebo osobně, protože když mi tam přišla slečna se zelenou hlavou a dala životopis do ruky se slovama. Kámoška říkala, že prej tu berete, byl to pro mě ušetřený čas, kdy bych si jí třeba jen podle CV zvala na pohovor a pak s ní ten pohovor musela dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se jednou kandidát vyzul před pohovorovačkou a tam si lehnul na sedačku a asistentku požádal o kávu a sušenky… Jinej zase zničehonic jen tak sklouznul ze židle na zem, pak řewkl pardon, zase si sedl a pokračoval v pohovoru dál, jakoby se nic nestalo…
A pak u další pozice mi přišel objednaný kandidát a vzal s sebou ještě kamaráda, co má stejnou školu i praxi jako on, tak že chtějí zase pracovat spolu. A když jsem jim - každýmu zvlášt -chtěla podat ruku, tak mi každý z nich vzal jednu a třásli mi oběma rukama ![]()
No ale na JUDr. bleble to teda nemá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elen8 Hele, za socíku se takovéhle životopisy psaly ve škole na známky - nás starší to prostě takhle učili. Ono tenkrát se posuzoval i třídní původ, když jsi napsala do CV, že tatínek je dělnického původu, tak to bylo plus. Halt jiná doba. Že si někdo 20 let nevšimnul změny je jiná pohádka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit