Dotaz pro personalistky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@29 píše:
@Bábrdl musí být vždy přiložena fotka ( samozřejmě typ na občanku), já ji nepřikládám. zase já nechci aby mě někdo vzal jen proto, že mám hezký ksicht.
To by ses divila, co jsou některé holky schopné na sebe navlíknout i na pasovce. Třeba síťované tílko. Jako, třeba celek to vypadá elegantně, ale na ten vršek… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny personalistky,
začala jsem prohlížet různé vzdělávací kurzy a chtěla jsem se zeptat, jak k nim v CV přihlížíte. Konkrétně mi jde o to, že jsem teď začala studovat VŠE, každopádně nějak přestávám věřit, že dostuduju (díky narození prcka zřejmě nezvládnu projít ani prvním semestrem, protože mi neumožní všechny průběžné testy napsat až ve zkouškovém). Jako „náhradní“ varianta mě napadlo, udělat si několik vzdělávacích kurzů, tak jestli to za to stojí, investovat do toho tolik peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vickee Já to oceňuji a sama ve svém životopisu je mám uvedené.
Nevím teda v jakém oboru hledáš práci, ale psala bych jen ty relevantní. Jednou mi totiž přišel životopis na pozici operátor ve výrobě a ten dotyčný tam měl kurzy jako: manažerské dovednosti, jak organizovat čas podřízených atd.
Vzhledem k tomu, že dotyčný na podobné pozici nikdy nepůsobil, přišlo mi to, že nejspíš opsal na netu, co se mu líbilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lavergne Ráda bych to viděla na pozici vedoucí nějaké pobočky, HR nebo například i mzdová účetní… Jsem otevřená novým věcem, takže bych si ráda těch kurzů udělala víc ![]()
Myslíš, že je tedy potom lepší upravovat životopis vždy podle dané pozice a vypisovat jen ty přímo související?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vickee Jo v tom případě bych to přesně tak dělala
Vzhledem k tomu, že jsem personalistka a zároveň mzdová účetní, tak jsem taky vždy upravila.
Rozhodně nenavádím ke lhaní, ale životopis bych upravila tak, aby jsi vypíchla ty věci, které se budou hodit k dané pozici.
Např. budu odpovídat na vedoucí pobočky - zdůrazním zkušenosti s vedením lidí. Na druhou stranu, pokud budu odpovídat na místo řadové personalistky, tak to tam také napíšu, ale nebudu to prosazovat, aby si zaměstnavatel nemyslel, že mi „obyčejné“ místo nebude stačit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, prosím paní personalistky, můžete mi napsat, jaké jsou průměrné platy na pozici Personalista např. Tesco, Kaufland, Marko a podobných obchodech? Nemám představu, ale všude čtu průměr 25.000 Kč hrubého, tak bych ráda znala reál. Děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andrea2610
To záleží na konkrétní pozici a náplni práce. Některé řetězce mají většinu věcí centralizovaných, a na centrále jsou odbornější HR pozice placené výrazně lépe, a na větších obchodech pak sedí jen administrátor, který má na starosti víceméně jen personální agendu (smlouvy, dodatky, odeslání podkladů ke mzdám), tam je mzda mezi 20-30000 reálná, většinou není potřeba VŠ ani výborná znalost jazyků apod. Veškerou metodiku pak takovému personalistovi předává právě personalista z centrály (ten připravuje třeba systémy navyšování mzdy, výběrová řízení, systém vzdělávání, reporting zahraniční centrále apod.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andrea2610 @zrcadlo
Holky, sice to pro mě teď není aktuální neboť jsem na rodičovské, ale jednou bych chtěla pracovat jako personalistka.
Kde zjišťujete volné pozice? Co všechno je při ucházení o toto zaměstnání potřeba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvědavá borůvka píše:
@Andrea2610 @zrcadlo
Holky, sice to pro mě teď není aktuální neboť jsem na rodičovské, ale jednou bych chtěla pracovat jako personalistka.Kde zjišťujete volné pozice? Co všechno je při ucházení o toto zaměstnání potřeba?
To je hodně naivní otázka. Potřeba je to, co chce konkrétní zaměstnavatel. Pojem personalista je asi tak široký pojem jako ekonom, může to být ženská na vyplňování papírů, a může to být člověk zodpovědný třeba za nastavení HR procesů podle zahraniční centrály. Ve druhém případě těžko dostane šanci člověk bez vzdělání a praxe v oboru. A těch lidí je dost, když jsem před rokem hledala kolegyni na jeden projekt (VŠ, plynulá angličtina, praxe 5 let v oboru), vybírali jsme z několika desítek odpovídajících profilů, ale bylo v Praze, samozřejmě v některých oblastech ČR bychom museli slevit z nároků. Vše je o střetu nabídky a poptávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim, najde se zde, mezi personalistkami, dobra duse, ktera by mi soukrome poradila a odpovedela na par otazek? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, chci se zeptat. Máme mít servírku na 3/4 úvazku, to je 28,13 hodin za týden. Jak byste spočítaly fond pracovní doby za měsíc, když má nepravidelnou prac. dobu, někdy i víkendy?
E.
- Citovat
- Upravit