Dotaz pro personalistky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dotaz pro personalistky
Ahojte, mám dotaz hlavně pro personalistky nebo ty co se účastní výběrových řízení. Co vás zaujme na životopisu natolik, že pak dáte uchazeči vědět?
Zajímalo by mě, jak z velkého množství podobných životopisů vyberete toho „nej“
Např třeba díky fotce. ![]()
nebo mi potvrdíte, že bez známých to nejde?
Díky za názory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja se vmisim, s jednou personalistkou jsem mluvila… Rika, ze to musi byt kratke a vystizne, bez casovych mezer…
- Citovat
- Upravit
@máma0 Ahoj, záleží na pozici o jakou máš zájem, nebo spíš o obor, ve kterém pracuješ.
Když jsem dělala výběry, tak jsem byla ráda za strukturovaný životopis, jak píše @chatwenna bez časových mezer, nemá smysl něco tutlat, personalista většinou zjistí, kde je chyba. Žádné zbytečné okecávání, důležité je vždy k pozici vypsat srozumitelně i co obnášela. Nemá smysl zapírat věk a bydliště.
Fotka je diskriminační údaj, ale u některých pozic prostě trochu o vzhled jde, at si každý myslí co chce.
Pokud tě zajímá opravdu to množství CV, tak napiš obor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám zaměření výroba potravin - doplňků stravy, a pak jsem dělala i v kosmetice, taktéž výroba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem personalista, ale u par vyberovych rizeni jsem byla. jak uz padlo - hrozne zalezi na oboru a konkretni pozici. jine pozadavky na zivotopis jsou u ucetni a jine u grafika treba.
ale obecne - hlavne zajima praxe a reference predchozich zamestnavatelu a pak „neco“ navic - at uz to jsou pobyty v zahranici, kurzy, seminare - proste neco, co ukazuje, ze toho cloveka ten obor zajima hloub.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Strukturovaný, stručný, výstižný, přehledný a hlavně bez gramatických chyb.
Pokud se fotka nevyžaduje, nedávala bych ji tam. Kor, když tam ještě někdo přihodí oříznutou fotku z nějaké akce
v domění, že si dotyčná myslí, že tam zrovna vypadá nejlíp
Co jsem si všimla, tak chlapi obvykle fotku automaticky nepřikládají, ale je fakt, že vesměs se nám na pozice hlásily ženy (dáno charakterem volného místa)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
Nejsem personalista, ale u par vyberovych rizeni jsem byla. jak uz padlo - hrozne zalezi na oboru a konkretni pozici. jine pozadavky na zivotopis jsou u ucetni a jine u grafika treba.
ale obecne - hlavne zajima praxe a reference predchozich zamestnavatelu a pak „neco“ navic - at uz to jsou pobyty v zahranici, kurzy, seminare - proste neco, co ukazuje, ze toho cloveka ten obor zajima hloub.
Takže se začít zase dál rozvíjet
no jo, nic není zadara, že? Ale abych pak pro ně nebyla „přechytralá“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- K tem mezeram… Takze psat i bodobi na MD a RD? Ja treba zrovna tohle vynechavam, protoze to proste neni shrnuti praxe…

- Dale by mne zajimalo, jak to je s grafikou CV. Nekde se uvadi, ze se preferuje jednoduchost, pouzivani jen cerne barvy. Jinde zase pisou, ze je treba zaujmout i s pouzitim ruznych druhu pisma, barev. Tak co je tedy lepsi?
- A do tretice. Uvadet datum narozeni nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zalezi na obotu:delam v cetsovnim ruchu, ale incoming(tedy o turistiku zahranicnich hostu zde v CR) a co se tyce CV vzdy zaujme strucny, bez lzi a omacek (vzdy se na lez prijde) a v mem oboru je pochopitene dulezita jazykova vybava, takze zaujme pobyt v zahranici, atd.
A fotka? Ohhh, velmi velmi dulezita, pokud tedy uchazec prilozi a musim priznat, ze nekdy vybirame i podle „xichtu“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@74paja píše:
@Madel
- K tem mezeram… Takze psat i bodobi na MD a RD? Ja treba zrovna tohle vynechavam, protoze to proste neni shrnuti praxe…
- Dale by mne zajimalo, jak to je s grafikou CV. Nekde se uvadi, ze se preferuje jednoduchost, pouzivani jen cerne barvy. Jinde zase pisou, ze je treba zaujmout i s pouzitim ruznych druhu pisma, barev. Tak co je tedy lepsi?
- A do tretice. Uvadet datum narozeni nebo ne?
MD muzes zminit az na pohovoru.
CV vzdy jednoduche, bez kudrlinek.
Datum narozeni zminuju a ocekvam, ze ho bude uvadet i uchazec - ale neni to „nutne“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zrovna nedávno mluvila s jednou personalistkou z jedné banky a říkala, že rovnou vyřazuje CV, kde má dotyčný uvedenou rádoby veselou nebo roztomilou mailovku -prý nejhorší byl podkoznibrouk@.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže jak na životopis víme a dejme tomu, že ho mám dobře, takže dál vybíráte podle toho, kdo umí nejvíc? Vyřazujete třeba ty co neumí jazyk, i když ho třeba nepotřebují, co nemaj ŘP, i když pro danou práci ho nepotřebují, nebo jal pak postupujete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@74paja no ted budu trochu „kopat do vlastních řad“, ale to poslední zaměstnání před MD nebo RD natáhnout a vysvětlit až na pohovoru. Osobně už máš pak víc šancí dokázat, že na tu práci máš, než jen z papíru
grafika - jednoduchá, černé písmo, max. tučně firmu nebo pozici, omalovánky nepomůžou ničemu
přesný datum potřeba nebí, ale ročník ano. Ono ani to se neda zapřít, pers. si to dopočítá podle praxe nebo školy, nemá smysl to tutlat
jo a rozhodně by tam mělo být uvedeno odkdy dokdy jsi v daný firmě/pozici byla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice píše:
Já zrovna nedávno mluvila s jednou personalistkou z jedné banky a říkala, že rovnou vyřazuje CV, kde má dotyčný uvedenou rádoby veselou nebo roztomilou mailovku -prý nejhorší byl podkoznibrouk@..
Jee, na to sem zapomnela: CV a u nej jako kontakt: anicka. slunicko78999@nejakejmail.com vyhazuju
Je to infantilni a lecos to vypovida o uchazci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice píše:
Já zrovna nedávno mluvila s jednou personalistkou z jedné banky a říkala, že rovnou vyřazuje CV, kde má dotyčný uvedenou rádoby veselou nebo roztomilou mailovku -prý nejhorší byl podkoznibrouk@..
Naprostý souhlas!!! já na CV asi nejhorší mailovku viděla prasecicvicka@…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit