Dotaz pro personalistky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26295
18.10.13 15:32

Holky, že se vmísím do diskuse, co napsat do průvodního dopisu? Jinak CV mi kontrolovala sama docentka na katedře češtiny a pochválila, ale přesto odevšead píšou, že nevyhovuji požadavkům. Nojo, praxe ve školství je černý petr. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
18.10.13 15:32

@Elen8 No jasně, to chápu, že je to pak ušetřený čas, ale když jsem každý ráno četla okolo 80 CV, tak si nejsem jistá, jestli bych takový množství zvládla převtít osobně bez újmy na duševním zdraví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
18.10.13 15:33

Také bylo dobré, když mi tam napochodovala slečna, která si myslela, že asi jde dělat pohovor ona se mnou a do 5ti minut se tak chovala. Suverénka největší, všude byla, všechno znala jen o tom, že neměla čistý trestný rejstřík se nezmínila :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
18.10.13 15:35

A ještě bych ráda věděla, co mám odpovědět na dotaz ohledně peněz. :roll:
Každej chce samo co nejvíc, ale co odpovědět. Mám si zjistit jak se plat pohybuje v dané pozici nebo si říct o míň? co se vlastně očekává?? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
18.10.13 15:35

@Elen8 však hledat hodnou vyučenou kuchařku/uklízečku atd., Marušku Vopršálkovou pozvu, na některé pozice je to dobrý, měli to i v rodině, takže ideál. Ale halt někde je to úsměvný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
18.10.13 15:41

@Anjes jistě záleží na jakou pozici člověk potřebuje ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
18.10.13 15:52

To je těžko radit. Když jsme měli člověka, co si řekl, plácnu 30 tis., ale nástup na jeho pozici byl např. 22 a v oddělení kam měl jít, se šéfovi moooc líbil a lepší asi nebyl nikdo, pak jsme se snažili mu dát třeba 5-6 litrů osobko už od nástupu, nebo např. měsíc po něm, normálně se dostávalo po 3 měs. zkušebky. Ale když mi dívenka po matuře na asistentku unyle řekla o 25, tak jsem vzala jinou a hotovo. Musíš se prostě ocenit přiměřeně, nečeká se ani, že půjdeš hluboko pod cenu, to bys asi ani neuplatila své závazky, jistě už máš něco nastaveného, pod co nelze jít. Zjistit platy a nemusíš to asi nějak srážet, zas nelze vypadat vděčně za každou cenu.

@máma0 píše:
A ještě bych ráda věděla, co mám odpovědět na dotaz ohledně peněz. :roll:
Každej chce samo co nejvíc, ale co odpovědět. Mám si zjistit jak se plat pohybuje v dané pozici nebo si říct o míň? co se vlastně očekává?? :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
18.10.13 15:59
@Anjes píše:
To je těžko radit. Když jsme měli člověka, co si řekl, plácnu 30 tis., ale nástup na jeho pozici byl např. 22 a v oddělení kam měl jít, se šéfovi moooc líbil a lepší asi nebyl nikdo, pak jsme se snažili mu dát třeba 5-6 litrů osobko už od nástupu, nebo např. měsíc po něm, normálně se dostávalo po 3 měs. zkušebky. Ale když mi dívenka po matuře na asistentku unyle řekla o 25, tak jsem vzala jinou a hotovo. Musíš se prostě ocenit přiměřeně, nečeká se ani, že půjdeš hluboko pod cenu, to bys asi ani neuplatila své závazky, jistě už máš něco nastaveného, pod co nelze jít. Zjistit platy a nemusíš to asi nějak srážet, zas nelze vypadat vděčně za každou cenu.

Já bych se tak někdy chtěla šéfovi taky líbit :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.10.13 16:02

Jak se personalistky díváte na uvedené vzdělání v životopise? Já jsem třeba nědolala doktorské studium (byla jsem tam půj roku) a nastoupila do práce. Teď ale při mateřské studuju další VŠ. Mám do CV vše uvádět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.10.13 16:04

@Madel @Anjes A jak „jinak“ nazvat pobyt v zahranici, kde jsem byla v ramci RD, navstevovala jazykove kurzy a pracovala jen jako volunteer? Nenapada vas vhodnejsi ekvivalent nez ten „pobyt“? Ve me to totiz evokuje pobyt v laznich a pod. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
18.10.13 16:06
@74paja píše:
@jessikka @Madel Hele me se ani nejak nechce verit, ze by fakt nekdo na CV dal fotku v plavkach :lol:

To je skutečnost, vyprávěl nám to i jeden profesor na VŠ co pracuje jako personální ředitel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
18.10.13 16:11

Obecně se nedodělané vzdělání neuvádí. ALe pokud jsi třeba pracovala na něčem zajímavém pro zaměstnavatele (doktorské už je dost specializace), lze to třeba uvést jinam, ne ale do vzdělání. Co vím, kolegyně vždycky četly a znuděně si mumlaly „nedokončená škola, žádná škola!“ Mně to taky vadí :-D to bych tam toho měla víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
18.10.13 16:13

Pro personalisty:
Jak vnímáte sluchovou vadu? Kdy uchazeč mluví pěkně, nikdo by mu sluchovou vadu vůbec netipoval, ale jeho „přízvuk“ není košer, právě kvůli té vadě.
Dá se to vypilovat, hlídat - ten přízvuk. Ale jako nedoslýchavý člověk se tomu nevyhnete.
Když vidíte v životopise, že má uchazeč vadu sluchu a nosí sluchátka, dáte mu vůbec aspoň šanci?
Myslím si, že je lepší tento fakt v životopise neuvádět a dostat tak příležitost na pohovoru ukázat co v člověku je. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 16:18

Já dostala jednou životopis, kde kandidát psal „rodiče mě dali studovat gymnázium“, „mám dvě děti, jenž jsou mi drahé“ a podobné hlody. Končilo to nějakou větou ve smyslu, že jeho koníčkem jsou masáže, jejichž výhod užívá především přítelkyně".
Nic ve zlém, ale někteří lidé jsou vážně nezaměstnatelní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.10.13 16:20

@zvědavá borůvka Tak na pozici v call centru by to asi nebylo, že… Pokud by to nemělo vadit jeho práci. Třeba dělat mzdy nebo účto obecně, tak bych s tím já osobně neměla problém.
Ale mluvím za sebe, v personálce jsme měla zkušenost se spoustou personalistek z firem a některým bych ho neposlala, protože by mě pak odkázaly do patřiščných mezí.
I na straně personalistů je to jen o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat