Dotaz pro personalistky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
21.10.13 14:02
@74paja píše:
@Bábrdl No me zas pripada zcestne odpalit nekoho jenom proto, ze byl doma celou dobu na RD a venoval se diteti. To jeste neznamena, ze ztratil chut pracovat nebo ztratil zcela kontakt se svym oborem a nezajimalo ho nic jineho nez pliny…
Myslim, ze vetsina lidi chodi do prace pro penize a jen malo je takovych, kteri maji to stesti, ze delaji to, co je bavi. To ale jeste neznamena, ze ti mene stastni delaji nebo budou delat svoji praci hur…

Ale já neříkám, že někoho odpaluju.
Dotaz zněl, co mě zaujme v životopisu.

Ale je fakt, že když si můžu vybrat, beru ty lidi, kteří chodí do práce, protože je baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
21.10.13 14:04

@Bábrdl A jak poznas ze zivotopisu, ze je to clovek, ktereho prace bavi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
21.10.13 14:10
@j.a.n.i1 píše:
@Bábrdl Souhlas, na mě pak působí tak, že pracují protože chtějí a ne protože musí…

Ale já jsem i během RD do práce chtěla, ale jaksi v oboru nebylo kam :nevim: A když nebyla práce, bylo další studium, které mohlo napomoci uplatnění, a stejně to nikdo neocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
21.10.13 14:13

@Ha-ni Já myslím, že studium ocení :-) ale nejdříve nějaké místo musí být, pak bych řekla, že budeš mít větší šanci třeba proti někomu, kdo nestudoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
21.10.13 14:17

@j.a.n.i1 neocenili. Studium (čj) jsem dodělávala na rodičáku, takže potenciální zaměstnavatel si mohl třeba říct, že to nebude s hlídáním takový problém, když jsem jen neseděla na zadku a co.. stejně dali přednost někomu, kdo neměl malé dítě. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
21.10.13 14:30

Vetřu se s dotazem. Jsem momentálně nezaměstnaná a hledám místo. Do CV MD a RD nepíši. Někde jsem četla, že se to do CV neuvádí a že MD a RD se započítává do praxe a hlavně zaměstnavatele to nemá co zajímat. Opravte mne, zda se mýlím. Navíc si říkám, že se aspoň mohu probojovat k pohovoru. Jinak mě každý odpálí už při pohledu na životopis.
Můj dotaz se týká toho, že když se jdu poptat na místo, tak dojde otrávená a někdy i naštvaná ženská a rovnou mi řekne, že nikoho nehledají. Občas nabídnou, že mohu nechat životopis a přiloží ho k dalším stovkám založených. Někdy mám problém se probojovat přes sekretářku k šéfovi. Je to docela opruz, takto obejít x firem za den. Mám dojem, že ve většině pracují samí naštvaní a nevrlí lidé. Možná je to tím, že dělám „přepadovky“. Říkala jsem si, že bych zkusila nejdříve do vytipovaných firem zavolat a zkusit si domluvit schůzku. Pro upřesnění jedná se o dotazy na místo, kde nereaguji na žádný inzerát. Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
21.10.13 14:44
@Hořec píše:
Vetřu se s dotazem. Jsem momentálně nezaměstnaná a hledám místo. Do CV MD a RD nepíši. Někde jsem četla, že se to do CV neuvádí a že MD a RD se započítává do praxe a hlavně zaměstnavatele to nemá co zajímat.

No, tohle je takové dvousečné, ano, zaměstnavatel by se neměl ptát na to zda má člověk děti, ale na druhou stranu má právo na informaci o skutečné praxi a to, že někdo někde pracuje 7 let a pak se zjistí, že z toho byl 7 měsíců na neschopence a 6 let na rodičáku, tak prostě není 7 letá praxe, ale žádná.
Ale pokud člověk při RD nic nestudoval nebo tam nemůže napsat nějakou jinou aktivitu, tak je asi lepší to neuvádět, aby měl šanci dostat se na pohovor a zaujmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
21.10.13 14:46

@j.a.n.i1 Ona se spis asi pta, jestli je v poradku, ze napise proste praxi /dobu kdy skutecne pracovala/ s tim, ze ma v CV mezeru, coz tvori tedy ta zminovana MD a RD…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.10.13 15:16
@Ha-ni píše:
Ale já jsem i během RD do práce chtěla, ale jaksi v oboru nebylo kam :nevim: A když nebyla práce, bylo další studium, které mohlo napomoci uplatnění, a stejně to nikdo neocení.

Já to určitě nemyslím tak, že „kdo pracovat chce, pracovat při RD bude“, jakoí že je to děsná pohodička.

Jen, že mě to prostě v životopisu zaujeme v pozitivním smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.10.13 15:17
@74paja píše:
@Bábrdl A jak poznas ze zivotopisu, ze je to clovek, ktereho prace bavi?

To byla reakce na tu práci při RD. Že to působí tím dojmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
21.10.13 15:32

@Bábrdl No jenze ja se obavam, ze ne v kazdem oboru lze pracovat i pri MD. Vetsinou to chce celeho cloveka a malokde nebudes zamestnavateli chybet 2,3 dny z pracovniho tydne. Ted to totalne zjednodusim, tak mne ber prosim s rezervou, aby to nevypadalo, ze chci podcenovat praci personalisty, protoze to toho samozrejme uplne nevidim… Ale jako laikovi se mi zda mozne zkloubit praci personalistky s MD nebo RD, protoze si muzes snadno naplanovat pohovory na tri dny v tydnu a zbytek byt doma. Stejne tak graficka, prodavacka a mnoho jinych oboru. Jenze pak jsou obory, kdy si nemuzes dovolit v praci dva, tri dny nebyt… proste to tak nejde i kdyby se clovek na hlavu postavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
21.10.13 15:51

@74paja No, ale ty zaměňuješ 2 věci, tady bylo řečeno, že ten, kdo pracuje při RD má při dalším hledání práce určité plus… ale to přece neznamená, že ten kdo nepracoval pracovat nechce, akorát se mu může stát, že když bude stejně dobrý jako ten pracující zájemce, tak dostane přednost ten. A pokud se jedná o obory, kde při RD pracovat nejde, tak tam nejspíš nebude pracovat nikdo, i když se přiznám, že mi teď žádný narychlo nenapadá, ale to bude spíš tím, že se pohybuju v oborech, kde to lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.10.13 16:08
@j.a.n.i1 píše:
@74paja No, ale ty zaměňuješ 2 věci, tady bylo řečeno, že ten, kdo pracuje při RD má při dalším hledání práce určité plus… ale to přece neznamená, že ten kdo nepracoval pracovat nechce, akorát se mu může stát, že když bude stejně dobrý jako ten pracující zájemce, tak dostane přednost ten. A pokud se jedná o obory, kde při RD pracovat nejde, tak tam nejspíš nebude pracovat nikdo, i když se přiznám, že mi teď žádný narychlo nenapadá, ale to bude spíš tím, že se pohybuju v oborech, kde to lze.

Tak u oborů, kde nelze pracovat při RD, nebude mít práci v oboru u RD nikdo a ani se to od něj nebude čekat.

Třeba u nekvalifikovaných profesí zase takové plus práce při RD nebude. Těžko si myslet, že někdo jde prodávat nebo dělat telefonistku proto, aby neztratil kontakt s oborem. Spíš to znamená, že nemá prachy :nevim:

Napsala jsem, že kladně hodnotím a vždycky mě zaujme uchazečka, která v oboru pracovala nebo si udržovala kontakt i při RD. A za tím si stojím. To přeci neznamená, že to jde ve všech profesích nebo že je jednoduché si takovou práci zařídit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.10.13 21:23

Ještě jsem si vzpomněla, že mě vždycky odradí fotka, na které je žena oblečená jako lehká děva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
22.10.13 21:28

@Bábrdl musí být vždy přiložena fotka ( samozřejmě typ na občanku), já ji nepřikládám. zase já nechci aby mě někdo vzal jen proto, že mám hezký ksicht. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat