Vši, prevence a jak se jich zbavit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
2.5.11 13:04

Někde jsme četla, že někdo si koupí dva typy odvšivovače- třeba ten Hedrin a neolejový a porkládá to tím druhým.....

Taky bych možná pvyházela gumičky, sponky, ikdyž prej ty vši mimo nepřežijou? Tak nevím

• Citovat
  • Upravit
1692
2.5.11 13:05

Ona má něco z lékárny ale nevím co to je.Umývá,vyčesává,vybírá ale nic.Má hrozně kudrnaté a husté vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
2.5.11 13:06

Šampon na pejsky.hod si odkaz a na diskusích na netu jsem to našla ,nám to pomohlo .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
2.5.11 13:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
2.5.11 13:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
2.5.11 13:23

moje dcera má taky dlouhé a šíleně husté vlasy. Koupila jsem v lékárně Pedicul - je na bázi oleje, vši se udusí. Pak jsem tři hodiny v kuse, pramínek po pramínku prohlížela a vytahovala hnidy, druhý den znovu a pak jsem po 10 dnech kůru opakovala a byl klid. :palec: Jo a Pedicul stojí něco kolem 160,– , kupovala jsem rovnou dva na dlouhé vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
2.5.11 13:42

my jsme nejvíc spokojení s hřebenem na vši. elektrickým. mezi kovovými zuby probíhá slabý proud, a ten zabije vši a skoro dospělé hnidy. koupili jsme v lékárně, mají i na netu. nic se nemusí mýt, jen se ráno a večer vlasy pročešou, asi 3 týdny, než dozrajou všechny hnidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
2.5.11 14:04

zkus šampon Satinique :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
2.5.11 14:16

Taky jsme je potvůrky měli. Pomohl ten difusil H. Dá se večer na vlasy umeje se to až ráno. po osmi dnech opakovat mezitím nejlépe prokládat něčím jiným. Třeba šamponem proti vším. Pak jsem taky vyprala všechny cejchy, čepice, šátky, svetry trika, vymyla hřebeny gumičky, sponky a vyčesávala, vyčesávala a vyčesávala. Vypulírovala jsem celou rodinu včetně babičky. Zbavili jsme se jich na to šup.

• Citovat
  • Upravit
xyz
3294
2.5.11 16:22

Difusil H, pokud není, tak Difusil na psy - prostě insekticid. Přírodního nám nezabralo nic :zed:
Pak jsem to ještě všechno popálila žehličkou na vlasy.
Nejhorší ale je, že jsou ta vajíčka sice mrtvá,a le nejdou dolů :zed: Všiváček je na to „krátký“m jdou jen vybírat ručně a to je teda na palici :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
6.5.11 14:00

ahoj ,tak já jsem tady radila,a včera to donesl malý .Živou jsem mu nenašla ale hnidi lupající v prstech jo.Tak jsem ho nafíkala jak difusilem tak sprejem na psa .no dnes zopakuju a budu vytahovat hnidy.Už ted mě svědí celá hlava.Psychika je mocná,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
7.5.11 21:06
lukymaty píše:
Ona má něco z lékárny ale nevím co to je.Umývá,vyčesává,vybírá ale nic.Má hrozně kudrnaté a husté vlasy.

My jsme kombinovali sprej a šampón z lékárny a vždy zabral na poprvé. Jak začne sezóna čepic, vše se opět opakuje, takže máme ozkoušeno a zabírá. Nic jsem nevybírala. Nastříkat spray (strašně smrdí) a nechat 8 hodin na hlavě.Nejlíp nikam nechodit, páč zamoříte celé okolí :poblion: večer opláchnoout a za týden znova. Šampón se nanese, nechá působit pět minut a opláchne. Já to dělám tak, že abych se přesvědčila, že vši pochcípaly, tak malé ve vaně suším vlasy fénem a jen protřepávám a je vidět, jak ty bestie padají na bílou vanu… tím se přesvědčíte, že pochcípaly. pokud y nic nepadalo, postup bych opakovala. Jakmile padají, snamená to, že jsou mrtvé a pustily se…stříhat byste museli na hodně krátko, aby to mělo smysl…tak to ještě zkuste opakovat a s tím foukáním nad vanou abyste se přesvědčili. držím palce. je to humus. Naštěstí čepice končí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
9.11.11 13:42

Ahoj tak já zatím nemám vůbec žádné zkušenosti ohledně vší, ale dnes ve školce viselo oznámení, že se tam vši objevily. Malé jsem prohlédla hned po návratu ze školky hlavu, zatím tam nic nemá…mám připravený šampon z lékárny jako prevenci. Pokud je chytne tak se s tím snad nějak popereme, ale mně spíš zajíma a to jsem opravdu nikde nenašla, kde se ty vši vlastně berou?
Do školky nebo školy je tedy přinese nějaké dítě, z něj to přeskáče na ostatní, ale kde to chytne ten původní??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
1.12.11 17:45

A je to tady..Stále se nám vyhýbaly a je to tady!!!!Něco mám přečtené tak snad to zvládnem bez potíží.Můj dotaz je pravda že musím teď vyprat všechny plyšáky a obleční?Včem budou děti chodit?a mám je nechat doma?díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
1.12.11 17:55

Upřímnou soustrast… Letos na začátku roku jsme s nimi bojovali několik měsíců (byla to hrůůůůůůza!)

Zkus preventivně vtírat do vlásků tee tree oil - ty potvory ho nemusí - ale jak nějaké vešky chytnete, je třeba zakročit a rázně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí