Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak mi to řešili asi před týdnem, kluky jsem ostříhala strojkem, nakoupila všechny přípravky v lékárně, co mi doporučili a každý den mastila a myla. Fůj, ještě ted mi je zle. Povlečení jsem vyprala asi 3 dny po sobě, ale plyšáky ne. Oblečení, co nosili. Přečetla jsem si, že veš mimo hlavu žije 24 hod, tak jsem jim je na dva dny vzala, dala do igelitky a ven a kdyby tam byly, tak snad chcíply. Ted pořád všivákem před koupáním pročešu nad vanou. Ale mít holky, tak nevím.
Taky přeju upřímnou soustrast. Mám dvě děti kluka 4,5 a holku 18 měsíců se všima bojujeme už asi půl roku. Vždycky se mi zdá že už dobrý a vzápětí zase nějakou najdu jak běhá v Zuzančině hlavě. Je strašně vlasatá po mě ![]()
Včera jsme tu četla diskuzi o těch psích šamponech na blechy, že to funguje, no asi k tomu u náís brzo taky dojde, nebo nevím. Jen se bojím to dát na tu malou, copak já bych to nějak přežila, případnou alergickou reakci, ale ty děti nevim no. Taky někdo tam radil povlečení polštář a tak dát do mrazáku a nechat je zmrazit, což teď by asi stačilo na noc to dát ven si myslím.
tak jsem ještě našla toto:Psí šampon účinkuje i na lidech
Zvířecí šampony určené proti parazitům jsou šité na míru zvířatům, ne lidem. Platí totéž, co u petroleje, po jejich použití si koledujete o velkou alergickou reakci. Hrozí, že dítěti podráždíte pokožku hlavy.
Na vši a likvidaci hnid je dobré nabarvit vlasy…ale u dětí to asi vhodné není.
U syna ve třídě to měli na začátku školního roku, naštěstí nic neměl, tak jsme používali jen jako prevenci spray Difusil H.
Doporučuju www.hnidy.cz
Našla jsem tam všechny potřebné informace, jak o životě vší, tak o přípravcích a jak se vši zbavit, navíc s poměrně vtipnými příběhy ze života - člověk by nejradši lezl studem kanálama a pak zjistí, že veš se chytne každého, bez ohledu na hygienu ![]()
Holky pomooooooooooooooc minulej týden malej dotáhl vši,odvšivili jsme komplet našu rodinu šamponem,vši zmizely a tedka zase dneska mají další a po koupeli šamponem jsou živé dál.
To snad není možný,co v té školce pochytají
Poradte mi prosím opravdu účinný šampon na vši,děkuji.Tedka máme kapissan.
Podotýkám,že jsme zumývali hlavy ještě každej den preventivně pět dní po prvním objevení a je to tu zase.
v lékárně effective je uplě super i ty hnidy se krásně pouští nějak to rozpouští ten sajrat co jsou tim na vlasech přilepený a pak preventivně mejt capissan forte je tam u toho i taková nesplachovací emulze a neměli by na ně pak jít
Ježiš to zní jako by jsme je měli pravidelně
zatim jsme je měli jednou ale za to teda trvalo než jsme se jich zbavili mrchy jedny ale tohle po x přípravkách a babskejch radách fakt pomohlo
a vyčesat ty vajíčka po maličkej pramínkách je to na dlouho ale musí se nooo
Aaaaa a tet mně svědí hlava ![]()
ahojki, holka dotáhla v lednu ze školy. Myly jsme šamponem z lékárny, moc nepomohl, vši se vrátily. Tak jsem v drogerii koupila ten psí odvšivovací šampon - Orthosan, dneska už se dělají voňavý, ne smrádky jako dřív, a ten zabral. A navíc - to mi tu poradily holky - od té doby při každým mytí hlavy kápnu do dlaně k šamponu pár kapet Tea tree oleje, ten prý vším vadí. Ani se jim teda nedivím, je strašně aromatickej,,,, ale neboj, jakmile hlava uschne, tak to člověk necítí, vši snad ano. Je fakt, že od té doby se vši nevrátily, ťukám to. A.
No a jasně - denně vyčesávat, to je základ.
holky díky,koupíme i na psy
ty jo,tedka je našel manžel i u mě,mám vlasy do půl zad ![]()
sestřenka je taky přinesla ze školky a zabral krásně ten Orthosan na psy =)
Tak jsme použili vše možný,vši se drží nadále,vždycky to vypadá,že už je klid a pak se zase druhý den vyrojí.Psí šampon asi nepomohl nebo nevím.Děcka jsem ostříhala strojkem.Tam snad už je to dobrý,ale v mých dlouhých vlasech jsou furt ty vajíčka a to jsem si včera odbarvila vlasy,že to ty ludry zabije,tedka mám zase vajíčka ve vlasech,je to mrtvé nebo když je ve vlasech vajíčko vší,ttak se vylíhne?Už fakt jsem zoufalá,přece nebudu muset jít do hola?
![]()
Dufusil H - zabírá na 100% nastříka,t nechat na noc, po 2 týdnech opakovat, pak ještě jednou a úpo vších není ani stopa!