Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BaraF mám termín porodu
ale malá už je venku 14 dnů
a zítra jdem ke tchýni na obid, jinač nic ![]()
Ještě důležitej poznatek
Ono to chce všechny přípravky na ty vlasy aplikovat opravdu důkladně, tak aby všechny vlasy tím byly nasáklý, ať už používáte cokoliv.
@21.6.2014 píše:
@BaraF mám termín poroduale malá už je venku 14 dnů
a zítra jdem ke tchýni na obid, jinač nic
Aha, gratuluju k Blíženkyni (taky máme jednu). Tak pojistku nechám doma.
@Teressska kup sadu Paranit a aplikuj dle návodu, tak po dvou třech dnech do týdne opakuj
. Vlasy pak fénuj, případně projeď žehličkou na vlasy.
Ještě si kup líh z lékárny a občas vetři do suchých vlasů, spíš tam, kde to svědělo.
Tak do 3 týdnů to bude ok
.
Mě je právě hrozně divný, že ač se snažim, jak se snažim, prostě je nacházím. A živé!
.. Kolikrát 2× po sobě vyčesávání nic a pak najednou najdu 4 hnidy (praskající) a 4 maličké vešky. Ještě dneska zopakuju kůru tím nesmyslem co mám doma a zítra asi dojdu pro kokosák a alpu. Plus k tomu střihnu ještě ten Ortosan. A aby toho nebylo málo, vytasim se na ně s žehličkou.
Dobrý den, na vši pomáhá přípravek ORTHOSAN dá se koupit v obchodě pro zvířata asi za 80KČ nebo také vzít slivovici polít s ní hlavu dát do sáčku a ručníku a nechat luhovat asi půl hodiny… vši by to mělo zahubit pro jistotu je také dobré dát třeba o víkendu kondicionerový zábal večer si hlavu umyjte pouze vodou pak na hlavu dejte opravdu hodně kondicionéru a nechte v sáčku a ručníku do rána, vlasy budou sice mastné ale za to se toho zbavíte, protože jim mastné vlasy kloužou
Naopak vůbec nepomáhají drahé šampony v lékárnách a ani ocet… pro úplnou jistotu po zbavení se vší je potřeba dětem do školy udělat copánek nebo drdol a pořádně přelakovat lakem na vlasy a za ouška kapnout tea-tree olejíček. Snad se Vám podaří se vší co nejrychleji zbavit a né jak mě za dva týdny… Hnidy je potřeba ručně vybírát a doporučuji každý den kontrolovat hlavu. Tak Vám držím pěsti ať se toho co nejrychleji zbavíte.
![]()
Tady ty babské rady vůbec nefungují a docela se divím, že se podle nich vůbec ještě někdo řídí, hlavně v případě likvidace vší! Hnidy a vši je potřeba zlikvidovat ihned!
@DrahusN no tak s těmi přípravky co znám a co jsem kupovala když dcera měla vši to bohužel hned zlikvidovat nejde