Dovolená 2015, k moři autem?

10
27.2.15 11:31

Dovolená 2015, k moři autem?

Ahojí dámy ;),
je vás tady určitě spousta co má zkušenosti s dovolenou u moře autem :) My by jsme chtěli jet letos poprvé, zatím jsme byli vždy letecky a nebo jen po Čechách.
Budeme kupovat ale začátkem léta auto a na to padnou veškéré naše uspory. Na druhou stramnu se nechci vzdát myšlenky opalováníčka u moře ;) Hlavně po zkušenostech kdy dovolená v ČR v závěru vyšla na stejné peníze jako v zahraničí.
Jaké máte zkušenosti s dovolenou autem do Chorvatska? Na kolik cca vyjde jedna cesta?? Můžete mi doporučit hotely v kterých jste byly spokojené? Nebo třeba jen cestovky s kvalitními službami a hezkými cenami? A hlavně co myslíte Chorvatsko a All Inclusive? Vyplatí se to? Těším se na vaš postřehy ;)
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10248
27.2.15 11:35

Do Chorvatska autem mimo sezonu a na blind, žádná cestovka, žádný hotel, žádný, že vím kam přesně jedu než vyjedu… takže asi tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
27.2.15 11:50

Jezdíme do Chorvatska s CK Vítkovice, all inclusive, jezdíme autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
27.2.15 12:13

Co jsme pocitali predloni tak jen 3000 by nas vysly poplatky na silnicich. :roll: ubytovani i strava tam vyjdou draho. Nakonec mnohem levnejo vysla cerna hora letecky. A tam je vse za hubicku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
27.2.15 12:20

@Pandorinka nas vysla dovolena autem v Chorvatsku v zari na stejne penize jako last minute letecky do Recka v cervenci :nevim: Jestli chces usetrit, tak bych vybrala ten last minute latecky kamkoli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
27.2.15 14:30

Záleží samozřejmě jakou najdete nabídku, třeba budete mít štěstí a někdo něco doporučí, ale známý jezdí každý rok autem (Chorvatsko nebo Itálie), protože jak oni říkají nemají tolik peněz „jako my“ a nepotřebují tak luxusní dovolenou. A každý rok když si to spočítáme dohromady (ubytování, benzín, poplatky na silnicích, jídlo,…) tak je ta dovolená prostě stojí stejně jako nás. My vždycky letecky nejčastěji Řecko, Djerba, Egypt, teď poletíme na Kypr, vždycky do krásných hotelů s all inclussive, ano pro celou rodinu to vyjde okolo 50 tisíc (ikdyž dá se najít i levnější), ale tam už neutratíme ani korunu, max za nějaký výlet a těch s malými dětmi moc nepořádáme, jídlo a pití máme zajištěné, opravdu je další útrata nulová. Třeba naposledy jsme koupili kromě jednoho výletu, jen nafukovací kruh a dřevěnýho krokodýla, takže zbytečnosti, jinak nic. :-D Pro ěn to zní hrozně když řeknu 50 tisíc, oni koupí za 20 tisíc, ale ty další náklady za všechno okolo jsou taky vysoké a to nemluvím o tom, že je to mnohem méně atraktivní místo, ubytování nějaké studio, vaří si sami, program pro děti žádný, na veřejné pláži leží na zemi na dece, prostě rozdíl to je. Jediná „výhoda“ že to neplatí najednou a proto jim to možná nepřijde tolik. A last minute se dají sehnat za hodně slušný ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.2.15 15:40

Naposledy jsme byli v Chorvatsku před 7 lety. Od té doby máme 2 další děti a těm jsme slíbili, že letos ušetříme (nevím z čeho :( ) a pojedeme k moři. Mysleli jsme opět na Chorvatsko autem, dopředu nebo až na místě si sehnat nějaký apartmán. Nejeli bychom přes cestovku. Oproti době před sedmi lety určitě stoupnou náklady na dopravu, protože snad přes Slovinsko, kde jsme platili asi 1 Euro na mýtnici, tak se dá jet už jen se známkou, která ani nevím kolik stojí. Počítali jsme, že pojedeme 2 dospělí a 3 děti a rozpočet jsme mysleli kolem 50 tisíc se vším všudy. Možná když to tady čtu, tak by stálo zato podívat se i po nějakých nabídkách od cestovek do lákavějších destinací. Takže teď vůbec nevím… :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
27.2.15 16:38

@LuckaLS Určitě se podívejte. My letos letíme na Kypr, zase hotel s all inclussive, jsme 2 dospělí a 2 děti (jedno teda jen mimčo, takže ta jede jen za mini poplatek) a komplet to je za 60 tisíc a je to 15 dní. Takže když budete hledat třeba levnější místo, na míň dní, tak to bude ještě levnější a za 50 tisíc si myslím uričtě seženete, nebo si počkejte na last minute. Dá se najít, chce to hodně prohledat nabídky, já všechno kupuji přes Invia.cz, mají tam na jednom místě nabídky od všech (ověřených) cestovek a hlavně tam mají i u hotelů recenze, takže si můžete přečíst jak byli spokojený hosté před vámi, na to hodně dám, protože nechci zažít nějakou hrůza na dovolené. Ikdyž někdy se i ty recenze musí brát s nadhledem, lidé jsou různý aněkdo není spokojený nikde a s ničím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
27.2.15 17:46

Nas predloni vysel lastminute Cerna hora s polopenzi na 8500 pro jednoho. S sebou jsme meli cca 9 tisic a to sme nekde furt jezdili taxikama atd. Stacilo v pohode. Tak ze pro dva na to vyslo na 26 000. Italie autem kde sme si nekoupili skoro nic nas vysla min taky tak ale jedli jsme dokola pizzu na ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.2.15 09:36

Tyjo tak takovýdle reakce jsem nečekala…všichni mně vlastně od Chorvatska autem odrazujete. A spíž doporučujete last minute jinam…A co takhle last minute Chorvatsko? @danali díky za CK Vítkovice juknu na to, kolik vás to cca vychází?
Já se totiž toho Chorvatska nechci moc vzdát, Loni jsme byli v Řecku a jako..upřímně ty pláže, místní, služby hotelu nic moc…chtěla bych do Chorvatska mno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
28.2.15 10:52

@Pandorinka Vždy jsme byli zatím dva dospělí a dvě neplatící děti, takže nás to vycházelo kolem 25tisíc se vším všudy (většinou těch 20 za ubytování s all inclusive, zbytek další výdaje hlavně cesta). S tím že děti měli taky jídlo.

Byli jsme tak vlastně 3× za sebou. A vždy nás všichni odrazovali. Já bych s děckama do letadla nešla (hlavně kvůli zavazadlům).

Zájezdy jsem kupovala různě - jednou fakt last minute (do týdne jsme jeli), dvakrát někdy v lednu v nějakých akcích.

Letos jsem se ještě nedívala kolik by nás to vyšlo (ale už by asi nebylo zdarma žádné dítě), protože jedeme letos na šumavu.

Vím že děti zdarma mívá fisher - ale ten zase nemá chorvatsko.

Já se taky nějak chorvatska nemůžu vzdát, nikde jinde se mi nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
28.2.15 11:39

Ono taky strašně záleží na jaké místo jedete, třeba do Řecka musíte na ostrovy, určitě né na pevninu a i tak jsou lepší a horší místa jako všude, takže dobré se s někým poradit a číst ty recenze. Já třeba bych už nikdy nejela zase do Chorvatska, mě to tam připadá jako u Mácháče, snad jedině třeba na Brači zlatá pláž je takové hezčí místo, ale všude jinde jsou exotičtější a pro nás krásnější místa, hotely, služby, ale chce to opravdu hodně číst ty recenze, já nad tím vždycky sedím hrozně dlouho a heldám je na více místech i na německých webech, protože za ty peníze chci právě aby to bylo „dokonalé“. Jednou jsem letěli na last minute, nic jsem o tom nehledala, ale zlákala mě opravdu hodně dobrá cena (tenrát za 30 tisíc Řecko na 15 dní i s dítětem) a je to jediné místo, kam bych se fakt už nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
28.2.15 13:14

@Pandorinka no my právě jezdíme do Chorvatska kvůli moři, jiné takové jinde zkrátka není :nevim: Jenže nás to opravdu vyšlo stejně jak ten last, a to jsme měli last s all inclusive a to Chorvatsko samozřejmě v apartmánu bez jídla, takže jsme více méně vařili, párkrát jsme byli v restauraci… ubytování jsme platili ale už v lednu, abychom měli jistotu, že budeme mít přesně ten apartmán, který jsme chtěli (100 eur na noc za 8lůžkový apt - byli jsme 2 rodiny), pokud jedete jen 1 rodina a zvládnete i delší vzdálenost k moři, tak bych jela na blind…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
28.2.15 13:33

Tak podle mě je naopak na spoustě míst moře lepší, i slanější. Třeba pro ekzematiky a alergiky se doporučuje mnohem víc třeba to zmiňované Řecko a Kypr než Chorvatsko. V Chorvatsku mi to přijde jako takový rybník, akorát slanější. Ale to je prostě můj názor. A zase to je hlavně i o místě, jsou různé pláže s různým povrchem, různou hloubkou, s rybkama, bez nich, s vlnama nebo klidnější, je to o konkrétním místě, v Řecku najdete snad všechny typy pláží, takže záleží kam konkrétně jedete. My hledáme vždycky písčitou, s pozvolným vstupem do moře, klidně může být dlouho mělko, aspoň tam můžou děti mít větší prostor na hraní. No a klasika bez ježků, ostrých kamenů a pod a ideálně hotelovou, protože jednak je blízko a hlavně tam můžou jen hosté z hotelu, není veřejná, hlídají tam, restaurace na oběd bývá často rovou na pláži, hotelová pláž má hodně výhod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
28.2.15 15:12

@peta h ja jsem tedy tak krasne more, jako je v Chorvatsku - jezdime zejmena do Baska Voda, nikde v Recku nepotkala - a to ho mam take projete dost :nevim: Ale jak pisu cenove to vyjde nastejno a v Recku apod. se da jet s vetsim komfortem… Stve me na Chorvatech, ze toho cestovniho ruchu zneuzivaji a silene zdrazili - treba lehatka staly oproti Recku jednou tolik :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí