Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, chtěla bych znát názor a zkušenosti ostatních maminek na naši situaci.
Za dva týdny máme letět k moři na dovolenou. Je to kompletně zaplacené a ve smlouvě máme položku, že peníze nevrátí (má to svůj důvod, ale to tu nebudu rozepisovat).
Bohužel se stalo to, že náš malý dostal zánět středního ucha, obě mu dnes píchli a paní doktorka bohužel zakázala letět letadlem kvůli přetlaku v uších ![]()
Teď nevím co dělat,jestli jet bez něj a nebo zůstat s ním doma a nechat dovolenou propadnout
nechce se mi ho nechávat samotného (beze mě ještě nebyl), moje mamka se nabídla, že ho těch 10 dní pohlídá, ale já nevím jak to maličký zvládne
Na druhou stranu, starší syn se k moři moc těší a já se těšila, že budeme po dlouhé době jako rodina na dovolené (přes rok je manžel pořád někde fuč, a doma na staršího syna taky nemám tolik času)
Pořád si to probírám v hlavě a nevím nevím.
Možná je to trochu zmateně napsané, ale i tak bych ráda znala nějaké další názory a zkušenosti. Děkuju.
Matea, to je mi líto ![]()
Já osobně bych nikam bez ročního dítěte nejela. Asi bych to vyřešila tak, že manžel by se starším dítětem odletěl a já bych s mladším zůstala doma. Je to tedy blbá situace, ale nic lepšího mě nenapadá ![]()
Já bych určitě jela, pokud máte tu možnost hlídání a nevadí ti to, že ho bude hlídat babička. Malý to bez vás určitě zvládne, jen bych ho tam možná před odletem už nechala na noc ať víte jak bude reagovat. Vy si to určitě užijete a jak píšeš i starší bude rád že vás má zase jen pro sebe. ![]()
Já bych taky jela
Starší si to navíc hodně užije, když vás bude mít jen pro sebe. Bude to „jeho“ dovolená a určitě na ní budete všichni 3 rádi vzpomínat. O malýho se neboj, určitě to zvládne ![]()
A ty uši nebudou v pořádku po dvou týdnech? Já tomu vůbec nerozumím, moje děti na záněty středouší netrpí, ale ještě bych se poptala jiných odborníků, jestli by syn let vydržel nebo ne… Dva týdny mi přijde jako dost dlouhá doba…
Pokud to neklapne, tak nevím, jak bych to vyřešila. To je tak, když se člověk celý rok na něco těší, což?
Kdyby to ale nedopadlo, asi bych poslala syna jen s mužem.
Taky bych jela. Ja vim, ze nasi by se o malou postarali.
A jak rika berushka, nechala bych ho u babicky jednu dve noci na zkousku prespat.
Já bych nejela. Nenechala bych teprve roční dítě navíc nemocné doma. Poslala bych manžela se starším…nebo by zůstali doma všichni a udělali si dovolenou v Čechách…A nebo pokud by to bylo realizovatelné (tedy po Evropě), tak je autem, ale to asi nejde..
Ja by som tiež neodletela bez ročného dieťaťa, poslala by som muža s malým. Bála by som sa toho odlúčenia, ako na to bude reagovať a hlavne ako sa bude chovať, keď sa vrátim, známej syn potom k mame vobec nechcel, zvykol si za tých 14 dní u babičky. Myslím, že sú na tak dlhé odlúčenie ešte malinký, ale to je len moj názor ![]()
Sunnyside, zánět v oušku už pak mít nebude, ale doktorka říkala, že po píchání jsou bubínky oslabené a ten přetlak v letadle tomu dobře neuělá
navíc se dost bojím teplotního přechodu příští týden dobere teprve ATB a bude oslabený, tak aby se mu to nevrátilo nebo tak
Možná jsem příliš na takové věci přecitlivělá, ale riskovat že mi tam zas onemocní se mi nechce, tady má po ruce všechno co potřebuje ![]()
On přes den když ho nechávám s babičkama, tak je v pohodě, je to takový smíšek, trochu se bojím té noci, ale zase si říkám, že pokud bude s babi celý den a nebude mě mít na očích tak to snad zvládne. ![]()
Buď bych vůbec neletěla - ale škoda peněz, nebo bych nechala letět manžela se starším synem ![]()
Mateo - jela bych , je to prostě „pech“, ale je škoda, aby si to starší neužil, bude určitě šťastný, že si vás zase užije bez bráchy … a ten mladší to zvládne s babičkou a užije si tu dovolenou taky … a určitě tě po návratu pozná, to je instinkt
… dej vědět, jak ses rozhodla ![]()
Konzultovala bych jeste s nekym jinym. Po 14 dnech by mel byt bubinek vyhojeny, ostatne vyhojeny je i drive. Oslabeni po ATB, davej odted laktobacily. Moje deti trpi hodne na zanety stredousi, ale 14 dnu po zanetu bych ja osobne jela.
není to teda záviděníhodná situace, dítě zatím nemám, tak to nemůžu asi moc posoudit, ale bála bych se toho, aby první takové odloučení delší ještě navíc v nemoci neovlivnilo jeho další osamostatňování. aby si to prostě nespojil s tím, že je to taková věc spíš za trest…ale chce se mi ti poradit, abys jela ![]()
ajaa píše:
Konzultovala bych jeste s nekym jinym. Po 14 dnech by mel byt bubinek vyhojeny, ostatne vyhojeny je i drive. Oslabeni po ATB, davej odted laktobacily. Moje deti trpi hodne na zanety stredousi, ale 14 dnu po zanetu bych ja osobne jela.
No já to vidím stejně ![]()