Dovolená Liptovský Mikuláš a okolí

4247
23.6.14 14:00

Dovolená Liptovský Mikuláš a okolí

Ahoj, vyrážíme v červenci k Liptovskému Mikuláši, poradíte kam na výlety? Máme prcka rok a půl, já jsem těhotná a je mi věčně špatně od žaludku, tak bez náročných pěších tůr :)
Vzdálenost zhruba tak do 30-40 km od Mikuláše.
Samozřejmě googlit umím, ale není nad osobní zkušenost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1666
23.6.14 14:13

Tatralandia, Demanovská jeskyně a vedle ní je ještě jedna, Liptovská Mara, a víceméně máte na dosah Vysoké i Nízké Tatry takze tamkamkoliv, jsou tam i lanovky a nenáročné túry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
23.6.14 14:19

Vedle Tatralandie je mini zoo kontakt. Mohou si tam zvířátka krmit, hladit.. a mají jich tam opravdu hodně. Malému se tam loni hrozně líbilo. Měl rok a půl.
 http://www.svetokolonas.sk/kontaktna-zoo/

Edit: A ještě u Vily Betuly je bezva dětský svět na hraní už od nejmenších dětí. http://www.villabetula.sk/sk/babyland

• Citovat
  • Upravit
31672
23.6.14 14:49

Tam je toho hodně, je tam nádherně. Nízké Tatry. lanovkou na Chopok, a nenáročnou procházku nahoře, třeba na Dereše a zpět, je to tak 30 min tam, 30zpátky. nebo lanovkou jen přejet kopec, na jižní stranu, a tam třeba na Trangošku, na chatu, po cestě. Na severu od Mikuláše je Žiarská dolina, asi 5km po lesní asfaltce na Žiarskou chatu, jsou tam nádherné výhledy na Západní Tatry, bez problému i s kočárkem, to je nádherná procházka, člověk si opravdu připadá jak v horách, jsou všude okolo, dokonce dojdeš na horskou chatu, ale přitom pořád po asfaltu. nahoru tak 2 hoďky pomalinku, dolu hoďku. a na kraji je Medvědí štola, pro děti prý super, my tam nebyli. akorát je to teda ofiko přístupný jen v neděli, teď celé léto, všední dny sváží polomy, vichřice to tam dost poničila. ale my tam byli v sobotu, a pohoda, a nebyli jsme jediní. ale to už je měsíc zpět. a další výlet, autem do Štrby, a vláčkem ke Štrbskému plesu, a to si obejít, taky je tam krásná cesta okolo celého jezera, i pro kočárek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.6.14 14:50

Ale pozor - k jeskyním se jde hooodně dlouho do kopce a z té Demenovské ledové jsem byla zklamaná… průvodce na začátku výpravy, na konci výpravy a hnali nás jak nadmuté kozy, protože tam měli jednu prohlídku za druhou, do toho se tam na konci jde hooodně po schodech nahoru…moc času na prohlídku nebylo a ještě prudili důchodci, že děti nejsou zticha, že tam brebentí… nakonec to průvodkyně vzdala a s důchodcema zmizela v dáli a my s dětma jsme šli volnějším krokem s tím zadním průvodcem.
Jinak dobrý výlet je do Tatranské Štrby a následně lanovkou nahoru
Nebo dojet na konec silnice (stejná cesta jako do jeskyně) a lanovkou na Chopok…
Pak skanzen Pribylina a Vlkolínec
Koupání v Tatralandii - tam je to takový cirkus, ale jak se jednou uvelebíš v bazénu s teplou vodou, ven tě už nikdo nedostane. Různé tobogány - omezené věkem, dětský bazén, bazény vnitřní/venkovní - pokud je chladněji, vemte si župany na přejití. Bývají tam i skákací hrady, občerstvení…
Po cestě tam, nebo zpátky se stavte na jídlo tady: Salaš Krajinka - http://www.salaskrajinka.sk/sk/index.html
Mají naprosto výborné jídlo, z restaurace prosklená okna do chléva, kde mají ovce, jehňata, kozy, osla… dá se tam koupit jejich vlastní sýr - různé druhy a super koláče…
Ale Vysoké Tatry jsou nádherné - tam se vám bude líbit všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.6.14 14:53

Jinak teda když to čtu znova, nenáročný, tak ty jeskyně spíš ne, 1. se k nim musí asi 10(Slobody) resp. 15(Ladová) minut do prudkého kopce, a zadruhý je tam hrozně schodů, v té Slobody celkem přes 900. já to před měsícem absolvovala v úplném začátku těhotennství, celou hodinu a půl s 15kg batoletem v náručí, mladej řval jak tur, jak jsem ho položila..bylo to výživný :roll: v tý ľadový jsme byli vloni v září, kolik je tam schodů, už nevím, prohlídka je o trochu kratší, asi 45 min, ale ten výstup ke vchodu je hoodně výživnej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.6.14 14:56

Jo a pokud byste se odhodlali dál, asi 70km, tak to Tatranský Lomnice, a nahoru na Lomnickej štít, lístek je dobrý koupit předem, na internetu, je teda dost drahej. my tam letos chtěli jet, ale nevyšlo počasí, a lanovka nepremávala, mě to hodně mrzelo :?
a ono je hezký i si jen projít Mikuláš, je to krásný město, krásný náměstí, kterým teče takové korýtko svodou, jsou přes něj různé mostky, děti tam můžou pobíhat..a mají tam ve 3 cukrárnách fantastickou zmrzku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
divozienka_SR
23.6.14 15:00

Nechodte do Salasu krajinka, hygiena ich zavrela (3 ludia sa nakazili boreliozou z nepasterizovanej bryndze) a majitel neposluchol a dalej prevádzkuje restauráciu. Radsej zaplatí pokutu. Radsej trebárs odpocívadlo Dechtáre alebo kozí vrsok :)

• Citovat
  • Upravit
5635
23.6.14 15:20
@divozienka_SR píše:
Nechodte do Salasu krajinka, hygiena ich zavrela (3 ludia sa nakazili boreliozou z nepasterizovanej bryndze) a majitel neposluchol a dalej prevádzkuje restauráciu. Radsej zaplatí pokutu. Radsej trebárs odpocívadlo Dechtáre alebo kozí vrsok :)

Myslíš tu u Rožomberoku? Opravdu? Nedivím se. Byli jsme tam letos na jaře (na doporučení) a hodně mě to zklamalo. Jídlo nic moc a předražené, výrobky z ovčího sýru nás nijak nenadchly.
My už se tam vracet určitě nebudeme, známe tam lepší restaurace a malé místní obchůdky s ovčím sýrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
23.6.14 15:52

Diky, to jsou presne ty zkusenosti, co jsem potrebovala, do jeskyni bychom se urcite vydali, takhle si to jeste hodne rozmyslim :think: Fakt diky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
23.6.14 15:56

Jo a jeste se zeptam - radsi Tatralandia nebo Bešeňová? S ohledem na věk dítěte. Asi si vybereme jenom jedno z toho, a pak spíš nějaké menší koupaliště, když bude vedro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
23.6.14 16:02
@Radka84 píše:
Jo a jeste se zeptam - radsi Tatralandia nebo Bešeňová? S ohledem na věk dítěte. Asi si vybereme jenom jedno z toho, a pak spíš nějaké menší koupaliště, když bude vedro.

Do Tatralandie jezdíme s dětmi, do Bešeňové (s využitím SPA) s manželem sami. Doporučuje se těžko, každý preferuje něco jiného. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
23.6.14 16:10

Ty jo Lomničák jsme říkali od začátku, že ne, ale teď koukám na video a jsem dost nalomená, je to nádhera.. kde se dá zjistit, jestli lanovka jezdí? A jak je to, když koupíme lístek předem a pak nejezdí? A malé dítě teda není problém? Vzali bychom ho asi do manducy :think:

Edit: uz to vidim http://www.vt.sk/…av-lanoviek/ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.6.14 16:27
@divozienka_SR píše:
Nechodte do Salasu krajinka, hygiena ich zavrela (3 ludia sa nakazili boreliozou z nepasterizovanej bryndze) a majitel neposluchol a dalej prevádzkuje restauráciu. Radsej zaplatí pokutu. Radsej trebárs odpocívadlo Dechtáre alebo kozí vrsok :)

aha, my tam byli vloni, po jídle nám nic nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.6.14 16:45
@Radka84 píše:
Ty jo Lomničák jsme říkali od začátku, že ne, ale teď koukám na video a jsem dost nalomená, je to nádhera.. kde se dá zjistit, jestli lanovka jezdí? A jak je to, když koupíme lístek předem a pak nejezdí? A malé dítě teda není problém? Vzali bychom ho asi do manducy :think:Edit: uz to vidim http://www.vt.sk/…av-lanoviek/ :)

to, jestli jezdí, to předem těžko říct..my to měli koupený, přijeli jsme tam, a nejezdila, tak mi na pokladně ihned vrátila peníze, takže s tím problém není, akorát škoda tý cesty no…i když jsou tam zase hezký výhledy, my si pak prošli Poprad, to je taky hezký město :) jestli by tam šlo zavolet, jeslti jezdí, pokud by bylo třeba v LM zataženo, a jestli by pak vrátili peníze na účet, abyste ušetřili cestu, to těžko říct, spíš myslím ale že jo :think: s prckem by tam fakt problém nebyl, zezdola na Sklanatý pleso kabinková lanovka, a nahoru taková červená visutá kabina, s prckem no problem :)do 6 let děti zdarma. jak to vypadá nahoře, to nevím, ale vloni jsem tam viděla nastupovat rodiče s prckem v manduce, do tý červený ů
lanovky..a každopádně je tam restaurace :) my se tam chystáme příští rok, pokud vše vyjde, tak cca s půlročním prckem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí