Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nemate nekdo zkusenost s tydeni dovolenou s rok a pul starym deckem na katamaranu? Co nezapomenout a na co se pripravit? Budu vdecna za kazdou radu.
Ahojky byli jsme loni se známýma na katamaranu, měli sebou skoro dvouletýho chlapečka. No můžu ti říct že to byl celkem záhul, byli jsme ve střehu pořád všichni, já osobně bych takhle malý svoje dítě nevzala, nbemá z toho nic a ostatní posádka taky ne, kór když je to dítě živější.
Predpokladam, ze nebudete tyden na katamaranu, ale ze budete treba obden nekde kotvit v marine, ale i tak se pridavam k nazoru prede mnou. Pro tak maly dite to nebude moc zajimavy a vy si vubec neodpocinete. Jednak bude muset byt skoro celou dobu pri pobytu venku privazany a to se mu asi nebude libit a more je proste zivel a klidne muze prijit bourka (jsem jachtarka, tak to vazne znam) a i kdyz nebude moc velka, tak to s vama poradne zacvici. Tak to radeji jeste zvazte.
Pekny den
Kacica
No ja cekam ze to bude zahul a ne odpocinek. Decka tam budou celkem dve a program bude co nejvolnejsi s tim, ze nas obcas nekde vylozi a vecer zase nalozi. Kdyz to fakt nepujde, nekde se s prdem ubytovat muzu behem toho tydne kdykoliv. Bourkou nestraste uz jsme jednu s 50 uzly vetru projeli a doufam ze to nikdy nezopakujeme. Zase je to posledni prilezitost na dlouhou dobu, se dvema za rok uz to nepujde urcite a nez vyrostou aby to slo si par let pockame. I tak doporucujete nejet?
Já bych prostě nejela, nevím kolik vás jede, ale vím že my bezdětní jsme tím byli taky dost omezení a přece jen ten katamarán nestojí zrovna málo. Ten prcek co byl s námi ještě měl takový rodiče že se tak úplně nestarali, takže my z tou kamarádkou byli furt ve střehu, lítal po celý palubě a my za ním, nechci ani pomyslet kdyby se něco stalo. Pokud by vás někde vy:,–(ili, no myslím že si to taky moc neužijou, budou se muset mrcasit někde poblíž, no nevím…
Já doporučuji rozhodně nejet. Bude to šílený stres, neužije si to nikdo z vás a navíc můžou nastat nepředvídatelný okolnosti (např. ta bouřka) a co potom?
Pokud je to skutečně takové lákadlo, že se bez toho neobejdete, nechte prcka na hlídání babičkám, nebo někomu… pokud ho máš odstaveného, tak není problém. My byli s manželem na pět dnů v červenci na dovče sami, to bylo Vojtovi 17 měsíců, hlídání jsme dostali od našich jako dárek k narozeninám a malý byl úplně v pohodě- to my dva jsme z toho byli víc vyplesklí, než on.
Jet s takhle malým dítětem mi připadá vyloženě jako hazard a nevím nevím jestli to riziko stojí za to.
Ještě jedna věc mě napadla kdy jedete? My jeli do Chorvatska dva roky po sobě v polovině září a vyšlo nám tak hnusný počasí, že jsme seděli zabalený v dekách a zimních bundách, i to se vám může stát…
Jedeme v cervenci, ale dobra pripominka pisu si na seznam nepromokavou bundu a cepici.