Dovolená - problém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1974
20.7.18 11:21

No, já půjdu asi proti proudu. Taky mám panický strach z létání a opravdu nemám zájem to lámat přes koleno. :nevim: Manžel mě respektuje, sám po vzdálených destinacích netouží, takže rajzujeme už roky po ČR - hlavně pěší turistika. Přiznám se, že já za celý svůj život u moře ještě nebyla, neláká mě to. Nicméně příští rok asi vyrazíme kvůli dětem, syn trpí na bronchitidy, takže doufáme, že by mu mohlo moře pomoci. Z mé strany už bude jakási „oběť“ to moře jako takové, letadlo nedám ani z mateřské lásky (jo, fakt jsem taková potvora :lol: ), takže Chorvatsko nebo Itálie a zvažujeme 3 možnosti - buď vlastní auto, nebo půjčení karavanu, nebo vlakem (neb jak říká můj muž - i cesta může být cíl… ;-) ).

Tož tak, no. Asi jsem ti moc nepomohla, ale znovu opakuji za sebe - nelámat přes koleno. Ten, kdo takový strach nezná, nepochopí. V tvém případě bych asi řešila samostatnou dovču, pokud partner nedá jinak a to Řecko letecky musí mít. Respekt na obou stranách - ty mu dopřeješ destinaci, po které touží, on přijme tvůj strach. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
20.7.18 11:26

@smajlik345 Tak zase bych to až tak nehrotila… ;) Jaképak omezování, pykání apod.? Vždyť možností je tolik, destinací taky. A děti mají celý život před sebou - budou-li chtít, ještě toho nalétají! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
20.7.18 11:31

Ahoj, taky bych to resila lexaurinem, mam to vyzkousene, pri uzkostech ho beru obcas, kdyz nemuzu spat.Muj pritel se taky boji letet.Ale bohuzel pro me nahodou se mu naskytla prilezitost letet do Bulharska.Ale ne se mnou.Pritelkyne jeho bratrance odmitla jet, tak mu to nabidl a on to prijal, i kdyz v te dobe jsme si planovali, ze pojedeme nekam na par dni spolu.Tak me to jeho rozhodnuti zklamalo a jsem moc smutna.A vubec uz nemam chut s nim nekam jet.Jinak ja jsem jeste neletela nikdy a taky bych se bala a resila bych to taky prasky.Nemam bohuzel na letecky zajezd penize, takze letani nemusim resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
20.7.18 12:23

chvíli mám stav, že jedu, že to zvládnu, že to dám a užijeme si to......ale jestli jsem se za 20 let nezměnila a budu „vyvádět“ jak před lety, to bych fakt nerada…fakt je to těžké, ale jak jednou kývnu, že letím, tak z toho budu značně nervózní už dopředu

vlakem fakt nevím jestli bych sama jela takovou dálku, to bych snad raději zkusila to letadlo.....také je hrozné to, že jednu cestu bych ještě přežila, ale že mě čeká ještě zpátky, to je věc.....to právě nevím, jestli si tu dovolenou vůbec užiju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
20.7.18 12:33

Vyzkousej si nejake prasky pretim, at vis, jak Ti bude.Pak taky mas hodneho manzela, ze Ti zajezd zaplati.Nebo bych zkusila psychologickou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
20.7.18 12:39

@mamkasl Nic si z toho nedělej. Já se taky do letadla bála, ale chtěli jsme k teplému moři a jet x hodin v autobuse do Chorvatska, to už není pro mě (natékají mi nohy). Manžel se do letadla naopak těšil, kdysi chtěl být pilotem nebo leteckým konstruktérem. Nakonec jsem se ani nemusela tolik přemáhat, pomáhalo mi, že můj muž se nebojí a děti se těšily. Teď odlétáme v pondělí, zase mám brnění okolo žaludku, ale to bude dobrý. Na letišti si koupím něco pro radost, něco na čtení, dám si kávičku a budu se těšit, že za pár hodin už si budu užívat moře.
Drž se, bude to o.k. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
20.7.18 12:56

A na dovolenou nezapomen s sebou vzit dobrou knihu…me zaujaja kniha Zivotni pribeh Vincenze Priessnitze.Je to uzasna kniha plna moudrych myslenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
20.7.18 13:03

Mému exmanželovi zázračně vyléčila strach z létání nová o 15 let mladší partnerka. Od té doby létá nadšeně několikrát ročně. Jen tak pro odlehčení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
20.7.18 13:14

Já jsem zase neplavec, poté co jsem se v 18 letech topila, tak mám fobii, nepoložim se na hladinu, na koupácích stojím při kraji a jen se osvěžuji, trapný. No a pak dcera nástup do školy a všichni kolem jezdí k moři. Nechtěla jsem, aby dcera jediná moře nepoznala, tak jsem se vyloženě obětovala a k moři s ní jela, autobusem, na letadlo nemám. Do moře jdu, kam až dojdu, abych měla hladinu max po prsa, jakmile jsou vlny, tak ani tak daleko ne, neb si nevěřím s rovnováhou. Byly jsme tak zatím 3×, ještě s kamoškama a jejich dětma,,,, ale já bych to nepotřebovala, je to oběť pro dítě.

Na druhou stranu každý má svý hranice oběti, jestli letadlo nezvládneš, tak ti to dítko prostě nemůže vyčítat, klidně bych děcka poslala s mužem letadlem a já za nima buďto přijela busem nebo je tam nechala samotný /já teda ne/.

Jinak letěla jsem v životě na dvě dovolený a bojim se taky, ale dala jsem to, holka měla úžasnej zážitek, to nás tehdy pozval tatínek letecky :) Bylo super, když v letadle dávali svačinky, to mě báječně odreagovalo, ale mám pocit, že od toho už ustupují :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
20.7.18 13:17

Ja mam take strach. Nadopuji se neuroly a nelitam chartery. Vybírám si leteckou společnost a pravidelnou linku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.7.18 14:26

Popravdě si nedokážu představit, že bych měla takovou fobii a muj chlap mě do té věci přesto nutil. Je to pěkný idiot.
Jako když si představím, že s mou fobií z pavouků by mě nutil do toho, abych si dala sklípkana na ruku, tak bych ho poslala do háje.

Pokud sama chceš se svou fobií něco dělat, obrátila bych se na regresního terapeuta. Já mám v plánu takhle řešit pavouky.

Chlapovi bych aktuálně řekla, že si může jet kam, chce, že já prostě nejede a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.7.18 14:30
@luca241 píše:
S lekama to dáš.neomezuj celou rodinu kvůli své fobii ,i když rozumím,jak je fobie neovladatelna.ale nějaký drek na ten let té hodí do pohody. :kytka:

Neomezuj celou rodinu? Dětem je to fuk, jestli se vykoupou v Chorvatsku nebo v Egyptě, jediný, kdo je nafučený je chlap, protože si postavil hlavu. Tohle není respektující partner.
Fobie je iracionální strach, nedá se potlačit. A když jo, tak za cenu velkých traumat. Nemá to smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.7.18 14:36
@Akve píše:
Mému exmanželovi zázračně vyléčila strach z létání nová o 15 let mladší partnerka. Od té doby létá nadšeně několikrát ročně. Jen tak pro odlehčení :lol:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
20.7.18 14:49

Také mám fobii z létání,bojím se pádu letadla.Loni jsem letěla poprvé,vzala jsem půlku lexaurinu a let zvládla.Letos jsem to přežila již bez léků.Příští rok poletím znovu i když strach pořád mám,ale zmenšuje se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2127
20.7.18 16:22
@jessikka píše:
Neomezuj celou rodinu? Dětem je to fuk, jestli se vykoupou v Chorvatsku nebo v Egyptě, jediný, kdo je nafučený je chlap, protože si postavil hlavu. Tohle není respektující partner.
Fobie je iracionální strach, nedá se potlačit. A když jo, tak za cenu velkých traumat. Nemá to smysl.

Jo.detem je to fuk.partner ji vycházel vstříc,teď bych chtěl jinam.myslim ,že by to stálo minimálně za uvážení a zkoušku.sama mám klaustrofobií.silnou.resenou s psychiatrem.presto jsem vlezla do magnetické resonance.nebylo zbytí.coz je samozřejmě rozdíl.letet nemusí.ale jak pisu-zkusit by to mohla.minimalne popřemýšlel.zkusit si klidně i Lexaurin doma na nečisto,jak moc jí to utlumí a otupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí