Dovolená s mimčem

32
23.1.05 14:54

Dovolená s mimčem

Ahojky, chtěla jsem poradit zda některá nemáte zkušenosti s letními pobyty pro rodiny s dětmi (myslím tak děti do 1 roka) . V létě bude mojí princezně 8 měsíců a tak přemýšlím zda s ní nevyrazit na nějaký takový pobyt.
Issis + Liduška 9týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3420
23.1.05 17:04

Isis :lol:

já taky chci jet s manžou a malým(máse narodit v únoru)do Bulharska a toto téma mi teda taky ,,bodlo,,.

Co vím od známých a i od některých holek z Emimina tak pokud kojíš je to pohoda-já bych chtěla kojit a tehdy by to mělo být ještě plně.A ty pokud už se rozhodneš přikrmovat tak skleničky s Hami nebo jinými příkrmy ohřeješ vždy a všude-vodní lázeň-rychlovarka je většinou všude.

No a kočárek já budu brát určitě taky-já ještě sporťák,ty už můžeš golfáče.

Tak jsem zvědavá co nám spolumaminky napíší :)

Ahoj Gabka 36tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.1.05 18:51

Ahoj bambulky!
My sme boli v auguste na dovolenke v Chorvátsku autom/Baško Pole/.
Naša malá mala vtedy tri mesiace, takže plné kojenie.
V cestovke sme nástojili na tieni, aby to bolo vhodné pre kočiarik/prístupy/, mali sme polpenziu pre nás dvoch.
Inak, pohoda.Síce to nie je klasická dovolenka, že ležíš, kedy sa Ti chce, ani sa veľmi neopečieš vleže, na slnku si nepospíš, ako po iné roky, ale aj tak.
Stálo to za to, malej bolo jedno, kde je, skôr sme sa obávali cesty autom.
Ale naše slniečko cestu zvládalo lepšie ako my, išli sme prevážne v noci, dieťa spalo celú cestu, dokonca som ju každé dve hodiny ja osobne musela budiť, aby nezomrela hladom.
Tam sme dorazili ráno, malú sme naložili do kočiara a išli na pláž.
keďže to bolo prevažne v lese, bolo to veľmi fajn.
Oddýchli sme si, nemusela som variť a tak…
Samozrejme, že sme mali plné auto všetkých vecí, čo dieťa potrebuje, ani sme nemysleli, že toho bude toľko.
Vtedy ešte nesedela, ani sa veľmi nezaujímala o okolie, ale teraz v lete by mala mať cca 15 mesiacov a chystáme sa tiež, možno si o tom niekto myslí svoje, ale mne sa to páčilo.
Po každom kojení, manžel kočíkoval, on skončil opálený, ako nikdy predtým, mali sme to s pohybom, myslím, že keď je bábo zdravé a dobre znáša cestu, nie je o čom.
Hlavne sme brali vodu, plienky pre malú, veci na každý deň, ale radi na to spomíname.
takže ak Boh dá, tohto roku znova, uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
23.1.05 23:39

Ahojte,
taky me to laka nekam do tepla, ale mam strach ze slunicka kvuli male. Oxano, jak ten vas drobecek snasel to horko????? Taky ta cesta.............ale laka me to moc! Spis bych byla rada, kdyby nekdo z vas znal /mel zkusenost /nejake dobre misto (nebo cestovku) kde by byli uzpusobeni prave na takhle male deti. (aspon nejaky detsky koutek a tak) Nasi male bude v lete 15m a mam obavu, ze by ji to na plazi prilis nebavilo. Mozna jedine v pripade, ze by tam bylo prave takovych deti vic, to by byla stastna (a ja bych mozna mela sanci si tu dovcu trochu uzit :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
24.1.05 10:21

Ahoj tuli!
zabudla som dodať, že sme so sebou brali rýchlovarnú kanvicu, na prevarenie vody pre malú na čaj, ale aj tak som ju moc nepoužívala, kojenie stačilo.
Baško Pole je práve pre malé deti s rodičmi, klasickej pláže je pomerne málo, skôr je tam veľký park s permanentným tieňom, dokonca takým, že, keď som vyšla z vody, nadávala som na zimu, musela som na slnko.
takže malú sme vtedy na pláži nedržali, manžel sa s ňou prechádzal, alebo spala v kočíku.
o to, že ju to na pláži teraz v lete baviť nebude, sa nebojím, malá sa dokáže sama zahrať, keď ju po:,–(ím na zem medzi hračky a keď som s ňou, tak je to ešte lepšie.takže dúfam, že jej to vydrží, ale baško pole je super a ešte cesta, aj ja som sa bála, ale manžel povedal, že nieje čoho a ja som uverila, mal pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
24.1.05 11:17

Ahoj holky. My plánujeme na léto dovolenou v Řecku, ale protože máme dvě děti 6roků a 6 měsíců, plánujeme cestu letecky. Sice si neumím představit ta kvanta přesnídávek a příkrmů, které povezeme, ale tak snad to nějak dopadne. Také by mě zajímalo, jestli se dají v Řecku koupit plínky levně, nebo jestli máme brát i plíny? A co třeba příkrmy, jak je to tam s nimi? Pořád si říkám, že děti přece žijou všude, nejedeme někam mimo civilizaci a že si nebudu přidělávat zbytečné starosti, ale stejně bych chtěla vědět jak to tam chodí? Nemáte třeba zkušenost i s tím jak děti snáší cestování letadlem?
 Radka

• Citovat
  • Upravit
74
24.1.05 18:10

Ahoj holky,
dovolené s mimči se nemusíte vůbec bát.My byli loni s malym v Bulharsku v červnu a bylo mu 6 měsíců.Bez problémů, jídlo (přesnídávky a vše ve skle,kaše) jsme měli sebou, ale není problém to tam koupit.I pleny tam mají,ale taky jsme je pro jistotu brali. Do Bulharska letělo spoustu dětí.Byli jsme v hotelu,kde byli samé děti.Žádný zdravotní problémy nikdo neměl.A to děti jedli i místní jídlo jako dospělý.
Měli jsme sebou rychlovarnou konvici a vodu kupovanou jsme převařovali.
Teplo snášel dobře.V tom červnu takový vedro není.Přes poledne asi tak do 15 hod jsme byli na pokoji.
V listopadu jsme byli v Egypte (to mu byl necelý rok) a taky bez problémů.Musím přiznat, že jsem se bála.V tý době jen lezl po zemi a byl pořád černý a všechno strkal do pusy,ale nic mu nebylo. A to jedl jídlo v hotelu a restauraci s námi.Voda se kupovala a převařovala. Z kohoutku tekla napůl slaná.
Ale moc se tam malýmu líbilo.Miluje vodu,tak jsme ho nemohli nikdy dostat po dobrym do hotelu.
Ničeho se nebojte.Nemám ráda,když někdo říká, že dovolená s miminem je k ničemu a dítěti to nic nedá a že máte víc práce.Není to pravda.Dítě se koupe ve slaný vodě a ta léčí (synovi zmizeli všechny ekzemy) a dýchat vzduch u moře je taky dobrý.Nemusíte vařit (jen ohřát jídlo ve skle nebo převařit vodu na čaj),prát (jen občas,já si raději beru víc prádla), žehlit uklízet. Vždycky si u moře odpočinu, je tam klídek a pohoda.Hlavně když jedete vetší skupina,to se o mrňouse postarají kamarádky nebo babičky.Dovolenou mohu jen doporučit.
Letos chystáme Řecko,tak uvítám každou informaci.

Mějte se hezky a užijte si dovolený.
Jarča a Mareček 13m

P.S. Čím menší dítě,tím lepší cesta (ať už letecky nebo autem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
24.1.05 18:18

Ještě jsem zapomněla na kočárek.V Bulharsku jsme měli golfáče (ty lepší),ale na písku to s nimi nešlo.Do Egypta jsme brali klasický sporťák a to bylo dobrý.Bez problémů Vám ho vezmou přímo k letadlu a když přistanete na letišti,tak ho máte připravený dřív než vyjdete z letadla.
V Bulharsku i v Egyptě Vám bez problému ohřejou jídlo ve skle. I v letadle Vám připraví dětský čaj a vodu máte k dispozici neomezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
24.1.05 21:08

Řecko

Plínky v Řecku seženeš, určitě nebudou stát stejně jako tady, jsou myslím o trochu dražší. Příkrmy - hotové ve skleničkách jsou drahé cca 2EURa a více, malý výběr - pokud v obchodě už vůbec jsou. UM tam bylo k dostání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
24.1.05 21:26

Ahoj, souhlasím s tím, že v Řecku jsou plínky k dostání, ale jsou drahé. O příkrmech nemluvě. Já jsem tam byla v 2003, tak pochybuji, že by šly ceny dolů. Jinak malému byly 2 roky, tak jsme se obešly bez příkrmů a skoro i plínek. Přes den je už nepotřeboval a na noc ji měl už jen jako pojistku, co kdyby. Jinak také bych letos ráda někam vyrazila. V létě budu mít přesně ročního rošťáka, tak se ještě uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
24.1.05 22:20

Ahojte holky,
tak jste me tedy pekne navnadily!!!!! Uz se vidim v lete na plazi.....................jen nevim, manzovi se to moc nezda. Pry ma tady hodne prace a malo dovolene atd. atd. Sama bych nejela, to bych se k vam leda musela pridat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí