Dovolená, splátky, dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12330
11.8.18 16:18

my byli minulý rok právě all in a náramně jsme si to užili. Hlavně já, že jsem konečně týden nemusela vařit. Animátoři taky super, děti se alespoň zabavili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
11.8.18 16:19
@Zabatko píše:
No já nevím, u nás v okolí jezdí k moři plno lidí, a to zrovna vysokopříjmoví nejsou. Záleží asi na prioritách, co kdo upřednostní. Ale třeba zase uznávám, že hodně lidí nepotřebuje all-in, pro mě třeba taková dovolená je noční můra, my potřebujeme mít klid a organizovat si čas podle svého. Už jen při slově „animátor“ se mi dělá mdlo. A cvičení v bazénu pod dohledem nebo podobné věci, no tož to fakt ne :-D.

Jezdí nebo létají? U nás vetsina JEZDI,po vlastni ose nebo autobusovym zajezdem. A to je cenově nekde jinde než letecká dovolená. Tu leteckou si většina rodin s více detmi,hypotekou a zenou na RD prostě nemůže dovolit.

Ti,kdo rádi cestují a mají klidné děti,jedou i s malými. Ale vetsina mých známých nechává moře na dobu,až deti odrostou nebo posílají starší deti s babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
11.8.18 16:20

@Zabatko Já nechápu tu mylnou představu ,že dovolená il in. znamená narvaný hotel a uřvaný animátoři. Náš první požadavek je NE hotel,vždy bungalovy,apartmány v zahradě,klid,půjčujeme si auto,jezdíme po výletech,památkách a přesto trváme na inclusive,nikdo nám nic neorgnizuje,vybíráme resorty,kde je jídlo a pití k dispozici celý den a hlavně i na pláži,abychom nemuseli nikam chodit.Animačních programů se neúčastníme,nekdy nás nikdo neotravoval,akorát malá dřív chodila na to minidisko.
A co je horší aquagym na dovolené oproti třeba cvičení u nás-bosu,stepy,pilates,joga-na to chodí plno ženských a taky cvičí pod dozorem ,z toho ti není mdlo? Já jednou v Tunisu chodila na stepy,vedla to tam prý misrtyně v aerobicu a ta tedy jela,to jsem v životě neviděla,mělo te daleko vyšší úroveň,než kdejaká rádoby cvičitelka u nás.A to dokážu posoudit,jelikož jsem to kdysi v dávném mládí dělala závodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
11.8.18 16:22
@iiiv píše:
my byli minulý rok právě all in a náramně jsme si to užili. Hlavně já, že jsem konečně týden nemusela vařit. Animátoři taky super, děti se alespoň zabavili :-)

Přesně tak,vařit,uklizet a fungovat na dovolené tak jako doma,by mě nebavilo. Organizovane aktivity pro dospělé nejsou nutné,každý si vybírá,co chce.

Jinými slovy,nizkonakladova dovolena,aby za kazdou cenu jela celá rodina,není nic pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
11.8.18 16:27

@Jana206 nás to letecty all in, v půlce září vyšlo pro 2 dospělé a 2 děti, 5 a 3 roky, na 32 tistíc. To nás dovolená autem v Chorvatsku bez jídla vyšla stejně a pro mě to byl jen přesun domácnosti.

Příspěvek upraven 11.08.18 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
11.8.18 16:28
@Enmamma píše:
Maminky, zvládáte finančně v létě dovolené? Jezdíte nebo nejezdíte? A kam? Doma se bojí, že teď dáme dětem dvakrát dovolenou u moře a příští léto budeme sedět doma na zadku, že na to nebude? Nebo všichni na to v pohodě mají a každé létě s dětmi někam bez problémů vyrazí? Jen my to řešíme?

No, tak vdaná jsem 16let na dovolené u moře jsem byla když jsem byla vdaná 8let,9let(to bylo než šla první dcera do školy) a pak až loni když šla druhá do první třídy takže 15let. Letos jsme nikam nejeli raději jsem koupili k bazénu tepelné čerpadlo a příští rok rozhodně taky nikam nepojedem, protože budem potřebovat bránu a kolnu a jelikož je to hned u baráku,tak to musí k něčemu vypadat tak to bude stát. Ale nijak nám to nevadí.Manžel se nacestoval v mládí, já od té doby co se mám kde v létě smočit žádnou dovču nevyžaduju a holky těm to je taky víceméně šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
11.8.18 16:32
@iiiv píše:
@Jana206 nás to letecty all in, v půlce září vyšlo pro 2 dospělé a 2 děti, 5 a 3 roky, na 32 tistíc. To nás dovolená autem v Chorvatsku bez jídla vyšla stejně a pro mě to byl jen přesun domácnosti.Příspěvek upraven 11.08.18 v 16:29

Přesně,pokus de chytne last,nebo first,kde jsou i dvě děti úplně zdarma a ještě můžete mimo sezonu,tak to rozhodně vyjde levněji,než se táhnout autem do apartmánu v Chorvatsku,kde je tak draho,že pokud si netáhneš komplet všechno z čech,tak se nedoplatíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29585
11.8.18 16:47
@renap píše:
@marin Hřiště nevim,my už pár let lítáme z Německa,ale co si pamatuju v Praze,tak malá si tam hrála až v gatu,jak už se čeká na nástup do letadla,tam byli míčky,nějaké tabule na kreslení,hlavolamy. Jestli je to v té odletové hale nevím,na to jsme neměli čas nikdy,jak jezíme na poslední chvíli,jdem rovnou na odbavení a hned k letadlu. Ale pamatuju,že tam byly nějaké velké šachy,na zemi.

No právě u těch gatu, to jsem myslela, ale už to tam není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
11.8.18 16:54

@Enmamma levně vyjde i dovolená do Itálie autobusem, buď kemp - jsou tam na vysoké úrovni, nebo do apartmánů, teda musíš vařit - jestli je to pro tebe přijatelné, já letos byla v českém hotýlku s českou polopenzí - 14000 pro 2 dospělé a mimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.8.18 18:15

My letos snad k moři pojedeme, ale vloni jsme nebyli, co máme 3 děti, tak už na to není, jezdit každý rok, budeme holt jen jednou za 2 roky. Máme rádi i hor, takže vloni jsme byli 3 krát v Tatrách, jednou na 6 dní, jednou na 14 dní, jednou na 9 dní, ty zvládáme docela nízkonákladově, plus jezdíme na výlety. V zimě na dovču nejezdíme, já kdysi lyžovala, ale chlap ne, a děti jsou „poseroutky“, co se bojí i plavat, takže postavit je na lyže, na to nemám odvahu..a lvastně ty peníze dám radši za moře, než za hory, a předražený permice na vlek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.18 22:18
@Jana206 píše:
Taky mám pocit,že na emiminu se všichni tváří jako vysocepříjmoví, ale skutečnost je malinko jiná. Ono na internetu si každý může plácat co chce,jak je to ve skutečnosti,nevíme. Ale v mém okolí je jen málo rodin,které si můžou dovolit s hypotékou,více dětmi a ženou na RD leteckou dovolenou all inclusive,aby tam i ty malé děti byly dopraveny rychle a komfortně. A na to jet po vlastní ose prostě nejsou nervy.

Ja mam naopak dlouhodobe pocit, ze na emiminu se porad dokola resi „jak vyjit s 10 000 na vsechno“ :think: Vsimla jsem si max 4 niku, ktery rikaj „mame penize a nestydime se za to“. Asi to bude podle toho, do jakych diskusi clovek kouka. Me neprijde, ze bychom meli male prijmy, ale „jet k mori“ pokladam za idealni priklad nadstandartni veci, ktera se da bez ujmy ozelet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
12.8.18 07:37
@malytlustyhroch píše:
Ja mam naopak dlouhodobe pocit, ze na emiminu se porad dokola resi „jak vyjit s 10 000 na vsechno“ :think: Vsimla jsem si max 4 niku, ktery rikaj „mame penize a nestydime se za to“. Asi to bude podle toho, do jakych diskusi clovek kouka. Me neprijde, ze bychom meli male prijmy, ale „jet k mori“ pokladam za idealni priklad nadstandartni veci, ktera se da bez ujmy ozelet.

Tak vetsina nicku,které tu píší dlouhodobě,finanční situaci davno nerozebira. Tady je špatně mít peníze i nemít a navíc není internet anonymní. Sem tam se vyskytne diskuze,jak vyjít se 4000 pro ctyrclenou rodinu,ale založená novackem,vetsina takovych diskuzi je starsiho data. A tam byl umysl poradit,dnes by zakladatelka byla rozsapana na kusy,proc si do takovych podmínek porizuje děti.

Jet k moři,možná nadstandart z Tveho pohledu nebo pokud jsou deti malé,ale vysvetluj to pubertakum,zvlášť,kdyz vetsina spolužáků a kamaradu už nekde byla.

Na fb je situace trochu jiná,tam se furt nekdo ptá na výplatní termíny rodicaku,přídavku na dítě,nekdy i ostatních dávek.Kdyby slo vypnout upozornění na prispevky tohoto typu,udělám to. Jednak mi to pleveli zeď a taky nechapu,ze nekdo nemá rezervu a řeší,ve kterém vyplatnim terminu peníze prijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.8.18 13:04
@Cuddy píše:
@Enmamma a nevěřím, že by na to všichni v pohodě měli, i kdyz zde na emiminu se tváří všichni jako vysoceprijmovi. Ono v létě more, v zimě hory - to aby si na to člověk odkládal 10tis měsíčně, což pro 90% lidi s hypotékou a ženou na rd bude problém.

co to záleží, co si představuješ pod vysokopříjmovou rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.8.18 13:07
@malytlustyhroch píše:

Tak já je mám.Jaké stydění,za co, proč, proboha?Kde bychom to byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
12.8.18 13:09
@Burj Chalifa píše:
co to záleží, co si představuješ pod vysokopříjmovou rodinou.

Ne, nezáleží, jen ty zase ryjes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect