Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
My si asi vezli základ už z Prahy a letem a klimatizací se to rozbouřilo.
Jsme vždy vybavení echinaceovými kapkami, výborně mi zabírají na krk, když se nasadí hned při prvním divném pocitu nebo i preventivně. Dál šumivým vit C s kalciem. Dál herpesinem v tabletách. Vezeme Isoprinosin, který nám zabírá na virózy obecně. A lichořeřišnicové kapky bereme taky preventivně. Vím, že do letadla se někteří balí do čepic a roušek a dává to smysl. Zkažená dovolená mrzí dvojnásob. Taky už jsem proležela jedny lyže a jedno moře byla kvůli reakci na slunko celé dny v apartmánu. ![]()
@Okta Děkuji za tip. Obecně nesnesu kapky s alkoholem, podívám se po nějaké jiné variantě, třeba kapsle. Šumivý vitamín s kalciem by byl teď určitě dobrý. Jinak si myslím, že jsem byla hodně oslabená. Musím posílit imunitu. Ten přesun tady, klimatizace a spálení se na slunku mě dodělalo.
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. I když mě zájezd stal nekřesťanské peníze, tak musím myslet pozitivně.
A ještě chci napsat, že i když je voda docela teplá, byla mi v ní hned první den zima, jako kdyby na mě něco lezlo. Musím se otužovat, až přijedu.
Brala bych to pozitivně. Nehroutila bych se z toho.
Trpím často ekzémy a akné, takže pro mě je úleva jet k moři, tam se mi vše částečně zahojí. Opar bude to samé, mořský vzduch bude mít pozitivní účinky a za chvíli bude pryč. Navíc to je „jen“ opar.
Menses člověk neovlivní, pokud nebere prášky, takže vždy musí počítat, že se to spustí klidně i u moře. Navíc v době tamponu to snad není problém.
Cítit krk a sliznici je už horší, ale koupila bych si něco v místní lékárně a do moře klidně šla. Pokud vyloženě člověk nem horečku a moře je teple, tak za mě proč ne. Navíc mořská sůl by mohla působit dobře na dýchací cesty.
Určitě bych si ničím nenechala zkazit dovolenou.
Anebo tu zimu taky necekali a mrzli a ted jsou nachlazeni.
Skoc do lekarny, pij dzus, vitamin C, treba to brzy zmizi. Bratr ted na dovolene v Recku lehnul treti den, predposledni uz se mohl i koupat.
@blumen Dzusy si kupuji, mají tady výborné. A co bylo bratrovi? To se divím, chlapi bývají zvyklí na studený odchov. Tak aspoň nejsem jediná.
@MartinL45 Proto sem tu jela.
Já vím, svět se nezboří. Ležím na pokoji a nic se mi nechce.
Mě to taky jednou chytlo v Egyptě z klimatizace. Vozime vždy plnou výbavu vc. Joxu, Stopangin, Tantum verde atd..já se nijak neomezovala, ale stříkala jsem jak divá do krku a kloktala mořskou vodu, za den, dva jsem byla v pohodě a to jsem nemohla ani polknout.
Zabehni do lékárny a něco si kup. A ta slaná voda na krk je fakt dobrá ![]()
@Monchichik Ona neumi spanelsky ani anglicky, tak leda s google prekladacem, ale nema tam data. Tak holt jen prijit do lekarny, ukazat prstem na krk a rict. Tengo grande dolor.
Příspěvek upraven 10.07.25 v 18:19
Lituju a chápu. Já nemusela ani k moři
, rýmu jak hrom jsem chytla čtvrtý den dovolené. K tomu vedro, ani koupat jsem se nemohla. Seděla jsem na balkoně a koukala na bazén☹️. Máš s sebou aspoň něco? Paralen, kapky do nosu? Bez toho já nejezdím. Určitě je tam lékárna a anglicky se domluvíš, co potřebuješ. Hodně pij a drž se ve stínu aspoň přes poledne. Snad to bude jenom taková ta letní záležitost a ještě si trochu dovolenou užiješ.
Ja jsem nemocna jednou za deset a jako naschvál zrovna v Dubaji me přepadla hrozná rýma, uplne ucpanej nos, bolest hlavy. Zašla jsem do lékárny, nacpala se lekama a fungovala. Snažila jsem se nemoc nepřipouštět a o nic se na dovolené neošidit.
Ty klimatizace jsou peklo.
Jsem ráda, že jsem v kanceláři sama a povedlo se mi to tak, že ta kancelář žádnou klimatizaci nemá a nikdo v ní nechtěl být a já mám po letech svatý pokoj, jak od lidí, tak suchých sliznic a divnych bolestí.
Klimatizaci si neopustim ani v autě, horkých dnů zatím pro mě moc nebylo.
Ale je fakt, že má provozní teplota začíná na 30 stupních 😀 🌞 🏝️
Teplota, naprosta slabost, bolest hlavy a prujem. Nejedl a jen lezel ve stinu na pokoji, pozdeji na plazi ve stinu.