Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Irinka0210 a na jak dlouho? co to byla za destinace? a přes cestovku?
Já bych se zrovna asi Lignanu vyhnula - zvlášť v sezóně - to je pak hlava na hlavě a nedokážu si představit, že bych mezi těmi davy lidí byla schopná uhlídat 2 malé děti. Pokud Itálie, určitě bych popojela raději minimálně na Palmovou riviéru, klidně i níž, ty destinace už jsou tam potom klidnější a i na kvalitě vody je to znát.
@reinkarnace V září je tam citelně volněji, na severu Itálie to ale takhle vypadá všude. S dětmi ale nejspíš budete stejně před slunečníky přímo u moře.
Jak píšu, ono s kvalitou vody u pobřeží je to vlastně všude špatný. Na exémy je jadranská voda o. k. (Samozřejmě třeba Černé moře je lepší, ale to je zas úplně jinak dostupné).
@malinika my tam byli na přelomu srpen září a to už tam tolik lidí není ![]()
@adush Já tam byla několikrát až v září, ale na můj vkus tam těch lidí bylo hafo. A co mě tam nejvíc vytáčelo, byly soukromé pláže snad po celém pobřeží, takže jsme museli chodit na úzký proužek písku před ně. Za mě už nikdy víc.
Ale co se mi pro děti líbilo, bylo Martinsicuro - taková komorní atmosféra. Voda výrazně čistější než na severu, soukromé pláže se pravidelně po celé délce střídaly s volně přístupnými, nepřelidněno…byl to pohodový týden. ![]()
A pak teda musím vřele doporučit Capo Vaticano - konkrétně villagio athragon a nebo i město Tropeu. Jen je to hodně daleko a vzhledem k hloubce moře a vyžití spíše vhodnější pro větší děti (už školní)
@reinkarnace Ještě jsem si teď uvědomil - na exemy je prý výborná Podhájská na Slovensku. Snad tady někdo potvrdí. Možná s malými dětmi jednodušší, než jet k moři.
@malinika my měli k apartmánu v ceně i plážový servis na pláži asi záleží přes koho jedeš a co máš v ceně. Za mě tam lidí moc nebylo ale letos tam na můj vkus bylo spousta lidí se psy a po psech neuklízeli tak to mě třeba vytáčelo.
@Premek_Orac píše:
@reinkarnace Ještě jsem si teď uvědomil - na exemy je prý výborná Podhájská na Slovensku. Snad tady někdo potvrdí. Možná s malými dětmi jednodušší, než jet k moři.
tam jsem byla..bohužel mi to přišlo trochu „nechutné“…plavaly kolem mě kusy kůže…byly tam zájezdy důchodců léčit si své neduhy… ![]()
@reinkarnace Aha, no tak to chápu, že chcete jinam. Pak se severu Itálie neboj. Snad Vám bude počasí přát.
Na severu Itálie se nám moc líbilo v kempech San Francesco a Pra delle Torri. Jezdí se tam do chatiček, jediným možná mínusem je vzdálenost k moři - kemp je dost rozlehlý. Ale s kočárkem jsme tam jezdili několik let, děti na to dodnes vzpomínají. Vyléčilo nám to ekzémy i astma (dostalo se do klidového stádia).
Podhajskou jsme absolvovali loni - osobně se nám tam nelíbilo, byli jsme tam na jeden den na výletě, jinak jsme byli v Tatralandii, také na Slovensku. A cenově Slovensko vyšlo skoro stejně jako to moře, akorát děti mám už velké, tak si vyhledaly spíš ten aquapark.
@reinkarnace Na týden, hotel Sunna Park - Paguera, jeli jsme s Alexandrií.
Doporucuji ubytovani blizko Malagy, majitelka pronajima pokoje pro 2 dospele a 2 deti za dobrou cenu, nabizi bud polopenzi nebo i vlastni vareni, mluvi cesky a rada se vsim poradi, more kousek a ruzne zajimave vylety v blizkem okoli
Ahoj, jestli se domluvis anglicky, vykašli se na cestovky a zařídi si zájezd sama. Jako příklad z letošní dovolené třeba Řecko jsem koupila letenky z Bratislavy do Atén s Ryanairem pod 100 Euro za osobu (ale když koupíš s předstihem tak i za méně), pronájem auta 180 euro na 10 dni a nějakých 150 km od Atén 5hvezdickovy resort all inclusive za zhruba 1000 euro pro 2 dospělé a 4lete dítě. Jinak my měli obrovsky dvouloznicovy suit za tu cenu, ale měli i levnější pokoje s pristylkou
jelikož vše all inclusive navíc nemusíš utratit ani korunu, maximálně benzin co projedes
loni jsme dali jih Itálie, taky letecky z Prahy do Bari a pronajali si obrovsky apartmán přímo na plazi u Galipolli a tři dospěli plus dítě nás vyšlo do 1500 euro kompet cesta, úbytku a jidlo.
PS a je to každého věc, ale Egypt, Tunisko anebo Turecko je teda v současné době docela odvaha Navíc s malými dětmi. Ale jak říkám je to každého věc