Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak já mám doporučení spíš na dovolenou s malými dětmi. Tobogány a podobně tam neměli, jen takové ty klasické plážové sporty jako banán apod. Byli jsme s malým v září (to mu bylo 7.měs) v Řecku na ostrově Skiathos v hotelu Muses. V Řecku už jsem byla mockrát, ale tenhle ostrov byl zaručeně nejkrásnější. Všude bylo spousta zeleně, nádherná pláž s jemným písečkem, okolo borovicové lesy, no paráda. Dali se tam dělat krásné procházky s kočárkem, pláž a vstup do moře ideální pro malé děti. Hotel byl klidný, ubytování bylo ve větších bungalovech. Jelikož jsme jeli ještě se známými, tak jsme měli štěstí, dostali jsme veliký apartmán, dvě ložnice, každá vlastní koupelnu, veliký obývák s krbem, kde mohli děti řádit, veliký balkon, moc milý personál. Letovisko to bylo klidné, bary a restaurace pouze hotelové, žádnou zábavu v podobě diskoték atd. tam nenajdete, ale to nám s malými dětmi naopak vyhovovalo. Samoobsluha asi 5 min od hotelu, měli tam skleničky, plenky, nutrilon, vše pro děti- ikdyž ceny nic moc:-). Pláž byla teda cca 450 metrů, ale byli jsme tam za 5 minut, všude v pohodě s kočárkem. Byli jsme opravdu nadšený!
Jinak v červenci jsme byli na Zakynthosu v hotelu Planos, nebylo to nejhorší, ale s tak malým dítětem už bych tam nejela (zvlášť po srovnání se Skiathosem) – hrozný hluk i v noci, malý pokoj, pláž nic moc a na lepší to bylo daleko, navíc s kočárkem trochu dobrodružná cesta. Ale zase 4 leté dítě už není v kočárku, kousek ujde, hluk mu tolik nevadí, v hotelu kam jsme chodili na jídlo byl animační program a kousek malý aquapark, který patřil stejnému majiteli. Letovisko to bylo veliké, byl tam pěkný minigolf, ten by se mohl malému líbit, zábavní park pro děti, nějaké centrum, kde chovali hady, hodně zábavy, barů, karaoke show dělané i pro děti,… Takže pro Vás by to už zajímavé být mohlo. Ale jak říkám, já jsem spíš na tu přírodu a krásnou pláž a ta je jedinečná na tom Skiathosu, to se nedá z žádným jiným letoviskem srovnat.
Kdyby chtěl někdo fotky, napište a něco pošlu.
Hodně zábavy pro větší děti mívají právě ty letoviska jako Egypt a Tunisko, ale tam bych taky s malým nejela. To Řecko je ideální.
Ještě jsem si vzpomněla, že na tom Skiathosu vlastně bylo u pláže hřišťátko (houbačky, koníci, kolotoč myslím a pod) a v hotelu vlastně taky. Já na to úplně zapomněla, Davídek byl ještě malej tak jsme tam ani nějak nechodili, ale bylo to tam:-).
Taky jsme byli s prckem na Thassosu, byli jsme tam už poněkolikáté… Jezdíme do Limenárie, je naprosto úžasná!!! A doufám, že letos tam pojedeme s dětičkami zase!
kackamates píše:
ahojky, byli jsme teď na silvestra v egyptě (máme 1/2r a 3r) naprostá paráda. hurgáda - makadi beach - hotel prima life, letěli jsme s Exim tours, nemám na co bych si stěžovala, k dětem paráda…
Egypt miluju, ale bála bych se zažívacích potíží. A to i kdyby jedli jenom skleničky?
Neměli vaše děti nějaký problémy?
Já totiž naposledy v egyptě strávila 2 dny jen na záchodě ![]()
Ahoj Peto, můžu se zeptat, jak je to daleko od letiště a jaké tam bylo jídlo (myslím ten hotel na Skiathosu)? dívala jsem se na fotky a mají tam i sladkovodní bazén, jaký byl? Ten tvůj tip se mi líbí, přes jakou CK jste tam byli?
Já vím, že ta zábavná centra mají spíš v Egyptě a nikomu to neberu, ale sama za sebe tam nepojedu, bojím se zažívacích obtíží a ještě víc tamní lékařské péče a navíc mi tyto země vůbec nejsou sympatické…
Addi: Promiň, že píšu až teď, musela jsem na nákup. Letiště bylo přímo na Skiathosu, do hotelu asi 20 minut, takže pohodička. Jídlo jsme měli polopenzi, na pláži jsme si kupovali k obědu různé bagety, nebo potom v obchodě pečivo, sýr a pod. Snídaně byli dobré, ale malý výběr a každý den skoro to samé, ale tak stačilo to, měli výborný býlí jogurt a přítel to zase jistil fazolema s klobásou:-),za to večeře, ty byli vynikající!! Měli jsme své menu asi o 15 jídlech a každý večer jsme si z toho vybrali co jsme chtěli, včetně polévky a zákusku nebo ovoce. Měli i chobotničky, mussaku, souvlaki a moc moc dobrý. Bazén byl perfektní, trochu studený, ale řádily jsme tam s Davídkem každý den, nevím jestli to bylo tím, že už bylo září, ale bylo nás u bazénu vždycky málo, což bylo super, pro maminky doporučuji výborný koktejly u bazénu:-). CK jsme měli Alex, žádný problém nebyl, ale je pravda, že jsme nic nepotřebovali. Byli jsme akorát na výletě lodí na okolní ostrovy kolem míst, kde se natáčel film Mamma Mia, to bylo moc pěkný a do hlavního města jsme si zajeli v pohodě sami místním autobusem, řidič pomohl i s kočárkem. Byli jsme opravdu spokojený, ráda bych se tam ještě v létě vrátila, ale tak uvidíme co bude, my většinou kupujeme všechno Last minute. Pokud bys chtěla fotky mámje na facebooku, pošlu Ti odkaz.
Tak my jsme byli u moře, když jsem měla prcka ještě v bříšku na Mallorce - Cala Millor. Je tam úžasné podnebí, personál i strava. Je to tam uspůsobené rodinám s dětmi. Žádné schody, přístup k moři na 1*. Hrozně moc se mi tam líbilo a rodin s malými dětmi tam bylo hodně..
Snaid píše:
letos v létě bude naší malý 14 měsíců a chtěli bychom jet jenom po Čechách nebo Slovensku, můžete mi doporučit nějakou hezkou dovolenou s hezkým koupáním, vlastní koupelnou a někde, kde jsou vybavený na děti (židličky apod.) díky
Teď jsem psala na jinou diskuzi, tak jen kopíruju:
Hotel Peklo, Josefův důl, Jizerské hory. Jednoznačně nejlepší ubytování pro děti na našich horách. Hotel má tři herny vybavené spoustou hraček i pro nejmenší děti, míčkovou hernu se skluzavkama, nádherný bazén se slanou vodou, u bazénu přebalovací pulty, ohrádku, saunu, kterou Vám nastaví na 55 stupňů, aby tam mohli i nejmenší děti, po hotelu jsou aquabary s kojeneckou vodu, k dispozici je i kuchyňka s dětským nádobím, v jídelně dostatek dětských židliček, lednice, když zapomenete, tak na recepci koupíte příkrmy pro děti , plínky i do vody, výborně tam vaří, moc milý personál, zamilovali jsme si to tam:-). Hned naproti je vlek, který patří hotelu, není dlouhý, ideální pro děti, lyžař.instruktor pro děti stál myslím 250 Kč na hodinu, což je hodně slušná cena, na vlek je vidět i z okna hotelu. U hotelu jsou další 3 velký venkovní hřiště (skluzavky, kolotoče, houpadla, pískoviště, prolejzačky,..). Na stěnách mají malované obrázky, takže děti pořád na něco ukazují, sem tam na zdi je přidělaný nějaký dřevěný hlavolam, pro děti opravdu dokonalé. Byli jsme úplně nadšený, myslím, že v tom zařízení pro děti je hotel opravdu jedinečný. My tam byli na podzim, teď v lednu a v dubnu jedeme zase, vždycky si najdeme na internetu nějaký organizovaný dětský zájezd do tohohle hotelu, takže to pak máme s nějakýma aktivitama každý den – s plaváním dětí, cvičením pro děti, zpívánkama, večerním cvičením pro rodiče (např.aquaaerobik, pilates,..) atd. Rozhodně doporučuji!! Kdyby někdo chtěl, napište mi na SZ e-mail, pošlu Vám nějaké fotky.
Ted jsem se rozhodla taky pro moře. Jsem sama s malým. Poradíte kam, kdy…
Prosím.
sama s dítětem budeě mít velký problém cokoliv najít. a nebo to bude velmi drahé. spíš si najdi ještě jednoho dospělého k sobě.
jinak v současné době doporučuji nějaký last minute, buď teď na červen a nebo na září (jen byste to měli stihnout do 2 let věku dítěte, abyste za něj neplatili).
osobně jsem velmi nadšená z nabídek v turecku - hotely s all inclusive, u moře a super vyžití pro děti. nabídka je široká. jen turecko je letos hodně probrané. možná zkus kouknout na Bulharsko a nebo nějaké řecko. ale tam jsem si já osobně nevybrala, nemívají moc hotelů s tobogány a dětskými hřišti a nebo jsou pekelně drahé… je potřeba, aby sis nejdřív řekla, kolik za dovolenou chceš dát. pak se dá vybírat dál…
nozu píše:
osobně jsem velmi nadšená z nabídek v turecku - hotely s all inclusive, u moře a super vyžití pro děti. nabídka je široká.
To je sice pravda, ale pokud by jsi chtěla s malým do moře, jako že jo, tak jsou tam strašné vlny (naši se včera vrátili a říkali že něco takového ještě neviděli, a to teda už byli leckde).
My odjíždím zítra do Chorvatska, dva dospělí, dítě 10m za 10tis s polopenzí + jedeme autem, takže ještě benzín. Kupovala jsem to minulý pátek ![]()
Máme dítko malé, tak jsme nechtěli letět.
Je pravda že pro jednoho dospělého a dítě je to asi větší problém, většinou máš dvojlúůžkové pokoje a dítě na přistýlce, leda že by jsi zaplatila dítěti to co za dospělého? ![]()
My též zítra odjíždíme do CHorvatska. V CK mi doporučili Biograd na Moru hotel Adria - All inclusive 16. tis + cesta/ 2 dospělí a dítě.
Je tam bazén malý i velký, dětské hřiště, animační programy každý den, pláž s tobogánema veškerou vybaveností.Hotel je v lesíku kousek od pláže.
petko, my byli v turecku dvakrát a vlny jsme nezažili ani jednou. o velkých vlnách v turecku slyším poprvé… asi ajko všude záleží na lokalitě. my si pokaždé vybírali písčité pozvolné pláže a bylo to v pohodě. děti se koupaly v moři úplně bez problémů.
nozu píše:
sama s dítětem budeě mít velký problém cokoliv najít. a nebo to bude velmi drahé. spíš si najdi ještě jednoho dospělého k sobě.
jinak v současné době doporučuji nějaký last minute, buď teď na červen a nebo na září (jen byste to měli stihnout do 2 let věku dítěte, abyste za něj neplatili).
Pokud ale chce jet sama tak stejne zaplati priplatek za jedno neobsazene luzko, takze to nakonec vyjde jako dve dospele osoby. Ja takhle letela kdyz mala mela mesic do druhych narozenin a me to stalo 10990 na deset dni a s ni jsem zaplatila 19tisic.
Jinak doporucuji bud jeste ted cerven Turecko(jinak Tunis atd uz je moc horko) a nebo pak zari, ja byla v Tunisku a super s malou.
Jak tu nekdo psal o Egypte tak odtud jsme se vratili pred 3 tydny a super, mala jedla vse(zadne sklenicky) a zadne problemy nemela. Jen chlap, ale ten inteligent si dal led do piti
.
nozu píše:
petko, my byli v turecku dvakrát a vlny jsme nezažili ani jednou. o velkých vlnách v turecku slyším poprvé… asi ajko všude záleží na lokalitě. my si pokaždé vybírali písčité pozvolné pláže a bylo to v pohodě. děti se koupaly v moři úplně bez problémů.
Přesně nevím kde byli, ale písečné pozvolné pláže tam byli, ale fakt 4 dny vlny a 3 dny klid - je to i o počasí a větru, ![]()
Třeba naši byli v řecku a vlny nezažili a týden na to ve stejné lokalitě byli známí s děckama a vlny 2m!, děcka ani nevlezli do moře.