Dovolená v práci po mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dovolená v práci po mateřské
Datum ukončení nároku na PPM je dle mého výpočtu i Jendy 27.10.2024, poslala jsem do práce požadavek o vyčerpání dovolené a tam mi nastavili konec mateřské na 20.10. a začátek čerpání dovolené od 21.10., že prý jim to počítá nějaký program.
Přehadovat se s nimi nechci, může však vzniknout nějaký problém tím, že se mi týden kryje mateřská s dovolenou od zaměstnavatele?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@8borůvek píše: Více
Pokud vím, nemůžeš mít souběžně dvě věci, tedy PPM a dovolenou. Dovolenou si vezmeš po skončení MD a pak bude následovat RD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím jaký program tohle mohl vypočítat, ale totéž jsem řešila letos v září. Mateřská mi končila 6.9., tento den jsem nahlásila účetní a od tohoto dne jsem nastoupila na řádnou dovolenou a zaroveň na RD ( řádná dovolená dohromady s RD už problém není, informovala jsem se přímo na úřadě)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem si taky myslela, ale zaměstnavatel to nechce řešit, vychází z jejich programu a hotovo.
Mě by zajímalo, jestli mi reálně něco hrozí, respektive zda mohu přijít o nějaké peníze atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to jedno. Sociálka se nedozví jestli jsi začala čerpat řádnou dovolenou o pár dní dřív nebo později.
Ale mají v práci tedy zvláštní program když mají nastavený mateřskou o týden min.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Ale dozví, protože za cerpanou dovolenou pojede odvod socialniho a tedy cssz neposle za dane dny ppm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@8borůvek píše: Více
To to resis troxhu s krizkem po funuse, samozřejmě, ze to vadi, mas prijem z prace, tedy za ty dny nemas narok na ppm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, zrovna nedávno jsem řešila jak to udělám, bojím se že mi při nástupu na tu dovču po mateřské může přijít výpověď. Jde o to že naše firma se prostě nějak jen tak tak se drží a tím že budu čerpat dovolenou nebudu už v ochranné době. Na to jsem se ptala v právní poradně a to mi odpověděli. Jen teda bych se chtěla zeptat, jestli máte někdo zkušenost s vyčerpáním dovolené po návratu do práce vlastně až po rodičáku? Mám plnou dovolenou nevyčerpanou za tento rok, plus ještě nějaká tam naroste za mateřskou a rodičák. Jelikož bych se měla po rodičáku vracet za 3roky v Listopadu a čerpala bych dovolenou tedy do prosince? Šlo by to takto přeci že?
- Citovat
- Upravit
Mateřská dovolená a řádná dovolená se nesmí překrývat – nárok na čerpání dovolené začíná až po skončení PPM. Doporučuji si ověřit u mzdové účtárny, aby upravili začátek dovolené na termín, který navazuje na konec PPM, protože jinak by mohl vzniknout problém při výplatě nebo nárocích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ano, šlo, jen mě upozorňovala účetní, že se pak dovolená krátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetaVondrackova No, „prekryvat“ se může, akorát za ty prekryvajici se dny nebude ppm vyplacena, zakon totiz umožňuje mateřskou zkratit (musi trvat minimálně 14 týdnů).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dadda8 píše: Více
No, skoro stejně, jako když se cerpa hned…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit