Downíci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
8.12.11 22:19
eva valoi píše:
Ahoj, podle mě jsi prostě normální máma, která miluje své dítě. Pozitivní je, že malej nemá, jak píšeš, další přidružené vady. Edík je pěknej kluk a vždycky bude. Proč by nebyl? Pro Tebe bude vždycky ten nejkrásnější. Já pár dětí s ds poznala, jsou to ale pěkní tvrdohlavci. :mrgreen:

Děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.12.11 22:23
Hanulkaa píše:
Taky jsem zkoušela sz, ale neodeslala se :roll: nevím, co s tím. Momentálně jsem ve fázi hledání info, čeká nás první rehabilitace, manžel nechce cvičit vojtovku, načetl, že je to neurychlí, tak uvidíme, jak to rehabka přijme :) vytvořila jsem album s pár fotkami, tak snad aspoň to funguje :pocitac:

Já bych do vojty nešla…a ani jsem nešla. Zdá se mi to k ničemu. A nejsem sama:-) My „cvičíme“ od sedmi týdnů bobatha-což znamená,že si spíš hrajem…A teď už tak půl roku chodíme na rhb jen tak že tam prostě chdíme:-) Edík si stejně vše dělá tak jak on uzná za vhodné a když něco nechce dělat,tak nebude:-) V tom máš Evi pravdu-je hrozně tvrdohlavý-už teď:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.12.11 22:24

Jinak Broki, já nebudu psát, že tě obdivuji atd. Víš proč? Protože by to vyznělo, jako že tě potkala nějaká životní tragédie. A já to tak rozhodně nevidím. Jsi št´astná máma krásného kluka a já bych se pro takové dítě rozhodla i ve chvíli, kdybych tu možnost volby měla.
Mimochodem sluší vám to oběma, Tobě i malému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.12.11 22:31

Jinak občas se potkávám s maminkou, která má Šimona s ds. Za prvé tedy Šimon mi vždycky zvedne náladu. Je to slušnej, milej a empatickej kluk, že kam se na něj někteří hrabou. A když mi tudle jeho mamka vyprávěla, že podnikají výlety na kolech a jak jsou strašně akční, tak jsem si říkala, hergot, vždyt´oni si ten život dovedou užít opravdu naplno. Vždycky mě něčím překvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
8.12.11 22:31

ahojda, doufám, že nevadí, že jsem vám vlezla do diskuze, ale chtěla jsem ti popřát hodně sil Brokiano :kytka: a všem ostatním co mají prďolky s DS.
Já mám zdravou holčičku, ale jak tu bylo již napsáno, nikdy člověk neví, co mu osud nachystá. Známým se narodila před nedávnem holčička s DS, po porodu nebylo nic poznat, nakonec to prokázaly nějaké testy. Holčičku nakonec dali do ústavu.Je to samozřejmě jejich rozhodnutí, neodsuzuji je, protože sama nevím jak bych se v té situaci zachovala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.12.11 22:34

Broki, já jsem víc poznala downíky 3, což sice samozřejmě není nijak mnoho, ale jedno měli společné - byli strašně empatičtí a strašně tvrdohlaví. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.12.11 23:04
eva valoi píše:
Broki, já jsem víc poznala downíky 3, což sice samozřejmě není nijak mnoho, ale jedno měli společné - byli strašně empatičtí a strašně tvrdohlaví. :mrgreen:
:mrgreen:
Já myslím,že oni jsou taková nějaká rasa..nejsou postižení jsou to takoví „mimozemšťánci“ :mrgreen: Tak jako mezi námi je každý jiný tak i mezi nimi je každý jiný:-)
Děkuji za každé povzbuzení,hezké slovo a tak…Není to zas tak úplně jednoduché…je to boj a ješt bude-celoživotní. Ale nic není dokonalé a vždy může být i hůř…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
16.12.11 22:03

Broki, mám hodně otázek, začnu od šátku. Bylo mi doporučeno nošení v kolíbce, kvůli svalové hypotonii, ale jak je tolik oblečení, nejde mi do šátku dát a není moc nadšený z této polohy. Nevím, jestli mám opravdu poslechnout a nenosit ho ve svislé poloze. Jsou neurologové, kteří šátek nedoporučují z principu. Vy jste se nosili? Já děti nosila moc ráda, šátek mi dost chybí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.12.11 13:16
Hanulkaa píše:
Broki, mám hodně otázek, začnu od šátku. Bylo mi doporučeno nošení v kolíbce, kvůli svalové hypotonii, ale jak je tolik oblečení, nejde mi do šátku dát a není moc nadšený z této polohy. Nevím, jestli mám opravdu poslechnout a nenosit ho ve svislé poloze. Jsou neurologové, kteří šátek nedoporučují z principu. Vy jste se nosili? Já děti nosila moc ráda, šátek mi dost chybí :(

Já jsem nešátkovala…snažila jsem se nosit v klubíčku.A bránit aby mu padaly ruce… V kočárku jsem kolem něj měla polštářky,ale on se narodil na jaře…teď to řeší fusak. Je to kvůli tomu aby cítil hranice těla,bazální stimulace… Když se mu to nelíbí tak ho nešátkuj. důležité ať se cítí dobře:-)
Klidně napiš víc otázek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdeňka K.
19.12.11 01:20

Té jiné lásce, kterou mají maminky postižených dětí, se říká bezvýhradná :-) Prostě milovat dítě, protože je dokonalé, je moje, ať už pasuje do nějakých tabulek a norem nebo nepasuje. Taky se o to snažím, i když mám „zdravé“ dítě.

Jen takové filozofické zamyšlení na okraj - je statečný ten rodič, který pečuje o nemocné dítě, nebo ten, který je odloží? Já si třeba nedovedu představit, že bych měla někde dítě v ústavu. Musela bych na něj každý den myslet a bylo by mi hrozně. Prostě si myslím, že to ti rodiče mají stále někde vzadu v hlavě. Kdežto vám přináší Edík radost a štěstí. I když to mnohdy asi není jednoduché, ale za jeho úsměv to stojí, ne? ;)
Přeji Vám, ať míra radosti, vždy převažuje všechny starosti…

• Citovat
  • Upravit
5502
19.12.11 07:01
Zdeňka K. píše:
Té jiné lásce, kterou mají maminky postižených dětí, se říká bezvýhradná :-) Prostě milovat dítě, protože je dokonalé, je moje, ať už pasuje do nějakých tabulek a norem nebo nepasuje. Taky se o to snažím, i když mám „zdravé“ dítě.Jen takové filozofické zamyšlení na okraj - je statečný ten rodič, který pečuje o nemocné dítě, nebo ten, který je odloží? Já si třeba nedovedu představit, že bych měla někde dítě v ústavu. Musela bych na něj každý den myslet a bylo by mi hrozně. Prostě si myslím, že to ti rodiče mají stále někde vzadu v hlavě. Kdežto vám přináší Edík radost a štěstí. I když to mnohdy asi není jednoduché, ale za jeho úsměv to stojí, ne? ;)
Přeji Vám, ať míra radosti, vždy převažuje všechny starosti…

Mockrát děkuji za pěkný příspěvek… To víte,že mi dělá radost:-) A z každého jeho úspěchu se raduji mnohonásobně víc než maminky „normálních“ dětí. To mohu říct s jistotou…Nečekala jsem že bude takový šikovný…Když se narodil myslela jsem,že kolem roku bude ještě jen ležet…a on ne…Pár dní po svých prvních narozeninách se naučil lozit…sedět uměl již dříve…Dělá si vše po svém,ale dělá… Když se poprvé sám posadil,myslela jsem,že se rozbrečím… Ono když člověk čeká méně a přijde více je to vždy fajn :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.1.12 19:29

Ahoj maminko, dostala jsem kontakt na Tebe od rodinky, snazi se nam pomoci. Před tremi tydny
se nam narodil syncek a ma diagnostikovan Downuv syndrom. U mne ta pravděpodobnost byla vysoka, protože jsme po 40, ale na odber plodove vody jsem nesla, protože jsem o to detatko nechtela prijit.
Stejne nas ta informace docela zdrtila, není jednoduche prijmout takovy verdikt!
Rada bych si o tom promluvila s lidmi se stejnym osudem, abychom mohli sdilet informace a pomahat si.
Cetla jsem , v Anglii mají svoji asociaci, hodne si pomahaji a taky cerpají ruzne dotace na to, aby se deti mohli zaradit do zivota se zdravymi detmi pomoci asistentu…. Atd.
Pises, ze se postizeni jiz projevuje, muzu vedet jak? Tesim se na odpoved. Nemam zkusenosti na chatech, budu radeji, když si napiseme na e-mail, ale nevim, kde to mam najit. Tesim se na kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
30.1.12 21:29

Arilikan-napsala jsem soukromou zprávu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí