Downuv syndrom 1:290 mate to tu nektera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
7.6.17 08:46
@romik0013 píše:
Mne nastesti gynekolog triply nedela, jsou zastaraly a vychazeji casto falesne pozitivni..na genetike mi delali 1 screening a vse v poradku a dokonce me abi neposilaji na ten druhej, ten uz taky ne i tak presnej..a rozhodne by jsem kvuli triplum na odber plodovky nesla, radsi by jsem sla.na ten druhej screening, kdyz uz… :mavam:

Ale součástí toho druhého screeningu jsou právě ty triply, akorát, že se to opět porovnává s dalšími hodnotami z UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.6.17 08:49

@Amys

je mi 27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
7.6.17 09:12

Ja mela riziko 1:500 a doktor me poslal na Prenascan, ktery vysel ze je pozitivni na Down syndrome (resp vysoke riziko). Tak jsem stejne musela na plodovku a ta vysla v poradku. S tvym rizikem bych asi sla napred na ten Prenascan (ale stoji teda asi 14 tisic), protoze Dr rikal ze falesne pozitivni vyjit asi muze ale ne falesne negativni, no a pokud bude pozitivni tento test sla bych na plodovku. Ale odber neni nic strasneho, jen pak musis odpocivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.6.17 09:18
@kristynaty píše:
@Amysje mi píše: Více

Tak to ještě moc není. A říkali ti k tomu něco třeba ohledně přítomnosti nosní kůstky apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.6.17 09:18

Ano, vysledek byl 1: 230. Nemela jsem tuseni o existenci prvotrimestralniho screeningu, nebyla jsem o nem informovana a vysledek zastaraleho triplu vysel takhle špatně. Sla jsem na odber plodove vody, ohromne nervy ohledne vysledku, zkazeny druhy trimestr těhotenství a dnes mam osmimesicniho naprosto zdraveho chlapečka. Pokud jsi podstoupila screening s dobrym vysledkem, asi bych nic neresila. Pokud nikoliv, zalezi jen na tobě, zda mas povahu na to hodit to za hlavu a plně si uzit tehotenstvi bez cernych myslenek. Pro me bylo rozhodujici to, ze bych na to stale myslela, coz by mimcu asi taky moc nepřidalo a taky jsem vedela, ze bych si takove miminko nenechala. I to hraje roli v rozhodovani. Pokud mas ale screening, byla bych v klidu, protoze triple test vychazi opravdu hodne často falešně. Tak hlavu vzhůru????.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
7.6.17 09:36

Zakladatelko, zeptej se na odběr chloriových klků, není to až takové velké riziko jako u odběru plodové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.6.17 09:42

@Amys..nn zmerili jen nosni kustku sijove projasneni a koukal na horni ret sijove projasneni 1,9 pridal to ke krvi jako k vysledkum krve a vyhodnotil jako negativni..tak snad je vse v cajku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.6.17 09:44

@Marsi2009 dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
7.6.17 09:45
@LLenule111 píše:
Zakladatelko, zeptej se na odběr chloriových klků, není to až takové velké riziko jako u odběru plodové vody.

Fakt? Ja slysela ze naopak u odberu klku je riziko potratu jeste vetsi a navic to neni tak presne jako plodova voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
7.6.17 09:58

Mela jsem riziko 1:85 ze screeningu a šla jsem na odběr chloriových klků - teď se mi povaluje zdravý 7m kluk jako buk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
7.6.17 10:08

Měla jsem 1:270, v době porodu mi bylo 35 let. Kamarádka stejný ročník, stejné číslo. Ona šla na test z krve (stojí cca 10tis). Já věřila ultrazvuku a svému doktorovi a vše bylo v pořádku. U prvního dítěte (3roky před druhým) to číslo bylo tedy mnohem vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.6.17 10:12
@kristynaty píše: @Amys..nn zmerili jen nosni kustku sijove projasneni a koukal na horni ret sijove projasneni 1,9 pridal to ke krvi jako k vysledkum krve a vyhodnotil jako negativni..tak snad je vse v cajku.

Takže tě nikdo nikam nehoní, jenom ty máš strach, jestli něco není špatně :hug: To bude dobré. Objednej se i na ten druhý screening s dalším velkým ultrazvukem.

Jinak tady podrobný popis toho, co se při tom prvním screeningu měří a proč a jaké hodnoty už nejsou v normě:
 http://www.igyn.cz/…ing_vad.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
7.6.17 10:31

Měla jsem riziko 1:180. Na plodovku jsme nešli s tím že to dítě stejně nezabijem. Dcera je zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11197
7.6.17 10:32

Měla jsem 1:60 v prvosemestrálním screeningu, velkou roli hrál věk. Odběr plodové vody a vše OK:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
7.6.17 10:41

V době těhotenství mi bylo skoro 38 let, podezření na DS jsem měla 1:80, šla jsem na odběr plodovky, nervy byly, ale výsledky vyšly pro nás dobře. Dcera se narodila ve 34tt, jestli příčinou proběhlé aminocentézy, to nevím a už to zjišťovat nehodlám :mrgreen:.

Úplně 100% zdravá dcera není, ale DS nemá, mentálně bude zřejmě také v pořádku. Jen po té fyzické stránce je to trochu bída - snížená pohyblivost ruky, chůze až teď skoro ve 2 letech začíná být trochu jistější, nemluví. Ale jinak je šikovná a myslí jí to, zbytek doženeme cvičením :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí