Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pro zakladatelku no ujistit tě můžu, že pokud by to bylo špatné tak se Vám vztah rozpadne sama to píšeš, je to smutné, ale je to tak muži tohle prostě nedávají. Vím o čem mluvím..A POdle mě lepší se vyrovnat s přerušením, než se pak trápit že máš pos. dítě. Ale věřím že ti to dopadne dobře já měla taky špatnou krev, ale mě v době těhu bylo 41,utz v pořádku, plodovku mi dr. nedoporučil že si je jist že je vše jak má.
Držím pěsti at je vše o. k
@Anonymní píše:
@Ester13 Ahoj no asi nevíš o čem mluvíš já mám doma postižené dítě a rozhodně bych nebrala všemi deseti!!!Nevíš co to obnáší a že je to na celý život a co pak až tu nebudete…neustálý boj s úřady víš ono není vše sluníčkové jak vypadá že život s pos. dítětem je super.Jo dceru mám ráda, vychovala jsem ji, s manželem ji živíme a až tu nebudeme tak nevím sice má sourozence, ale nechci po nich, aby se pak starali vím co to obnáší jak to zamává se vztahem(s otcem dcery jsem se rozvedla).
Myslím, že vím, o čem mluvím. Jak z rodiny, tak z oboru. Navíc jsme před rozchodem chtěli dítě s postižením do péče. Navíc mám statek, kam pravidelně dojíždí spřátelená organizace s lidmi s mentálním postižením a můžu zodpovědně říci, že mimo autismu s těžkou MR bych brala všema deseti jakékoli dítě s MR. Praxi mám, rodiny znám a děti dlouhodobě hlídám, včetně letního táboru.
Měla jsem riziko DS 1:4, krev i utz katastrofa. Udělali mi odběr choriových klků, s manželem už jsme byli rozhodnuti pro potrat. Nakonec to bylo dobré a narodilo se nám naprosto zdravé dítě. Přeji ať ti to taky dobře dopadne ![]()
L
@Anonymní píše:
Měla jsem riziko DS 1:4, krev i utz katastrofa. Udělali mi odběr choriových klků, s manželem už jsme byli rozhodnuti pro potrat. Nakonec to bylo dobré a narodilo se nám naprosto zdravé dítě. Přeji ať ti to taky dobře dopadneL
Děkuji, tyto komentáře moc ráda vidím. Jsou to hrozné nervy.
@Anonymní píše:
Pro zakladatelku no ujistit tě můžu, že pokud by to bylo špatné tak se Vám vztah rozpadne sama to píšeš, je to smutné, ale je to tak muži tohle prostě nedávají. Vím o čem mluvím..A POdle mě lepší se vyrovnat s přerušením, než se pak trápit že máš pos. dítě. Ale věřím že ti to dopadne dobře já měla taky špatnou krev, ale mě v době těhu bylo 41,utz v pořádku, plodovku mi dr. nedoporučil že si je jist že je vše jak má.Držím pěsti at je vše o. k
Děkuji za podporu. Jo, chlapi to vidí prostě jinou optikou a jsou prostě takoví věcní. Matka to prostě prožívá jinak.
@Anonymní píše:
Děkuji za podporu. Jo, chlapi to vidí prostě jinou optikou a jsou prostě takoví věcní. Matka to prostě prožívá jinak.
Neboj, ty testy fakt rády vychází falešně pozitivně.
Holky tady by mohly vyprávět.
Vůbec to neřeš, měla jsem výsledky úplně stejné!!! Plodovku jsem odmítla, gynekoložka mi řekla, že když je ok nosní kost, tak že by se nebála, ale že to nízký PAPPa může vést k předčasnýmu porodu, takže jen při každé poradně dělala uz spodem a měřila čípek. Kontroly byly ve standartních rozestupech, jen mi doporučila tkáňové soli. Do 34.tt jsem brala 2tbl calc phos, potom magphos až do porodu. To riziko downa jim tam deělá ten hormon a prostě ses nevešla do tabulek, tak tě straší. Děti mám dvě, jsou 17m od sebe, takže celý těhotenství jsem tahala prvorozenýho, navíc jsem rodila v létě, takže s oblibou dlouhý procházky a lítačka po venku, hřiště atp. Holčička se narodila 38+5, měla 3030g, 48cm a je zdravá. 'Přeju hodně štěstí a nenervuj se, určitě to bude ok ![]()
@králíkovna Díky za povzbudivá slova. Jsem jak uzel nervů. Snažím se být co nejvíce v pohodě, ale pak to na mě padne a roním slzy.
Já na plodovku nechci čekat do toho 17.týdne a klků se bojím, tak vysolím 15 tis. za testy z krve. Chci vědět, na čem jsem. Měla bych do konce těhotenství nervy v kýblu.
Ahoj, já jsem na tom momentálně obdobně jako ty
Nám vyšlo riziko DS 1:236, je mi 32. Já mám hCG 1,546 MoM a PAPP 0,498 MoM, bylo mi řečeno, že to nejsou dobré výsledky, ale čím víc čtu, tím míň to chápu, podle mě je pouze lehce nižší PAPP a někde je i brané jako v normě
Na ultrazvuku bylo mimčo špatně natočené, takže doktor napsal, že neviděl nosní kůstku, ačkoliv mně ji několikrát ukázal, když bylo chvilku v lepší poloze. Šíjové projasnění 2,2 mm. Hned mi brali krev na cell free testy DNA, výsledky budou snad příští týden, čekáme už 10 dní a hlavně ze začátku to bylo peklo, moje gynekoložka mě strašně vyděsila, že je to teda fakt špatný a ať už začnu přemýšlet, jestli si nechám postižené dítě
Doktor na screeningu byl o hodně optimističtější, tak se taky snažím být… Snad to bude mít dobrý konec u nás všech ![]()
Já to měla taky 1:75, ale bylo mi o deset let víc. Na plodovce bylo vše v pořádku. U Tebe bude taky. ![]()
@Michelle_M Být tebou, tak jsem ještě docela v klidu. Papp je hraničná 0,4 takže úplně v pohodě, šíjové projasnění máš také dobré, tam je to do 3mm. Já jdu na krev v pondělí a doufám, že nebudu na výsledky čekat víc jak 10 dnů.
@Anonymní píše:
Já na plodovku nechci čekat do toho 17.týdne a klků se bojímMůžu se zeptat proč?
@Anonymní píše:
@králíkovna Díky za povzbudivá slova. Jsem jak uzel nervů. Snažím se být co nejvíce v pohodě, ale pak to na mě padne a roním slzy.Já na plodovku nechci čekat do toho 17.týdne a klků se bojím, tak vysolím 15 tis. za testy z krve. Chci vědět, na čem jsem. Měla bych do konce těhotenství nervy v kýblu.
ani nevíš jak ti rozumím, taky jsem měla nervy v pr***i. Nakonec jsem si ale řekla, že je naše ať je jaká chce. A víš jaká je? Je to můra nespavá, před půlnocí moc neusne a přitom je vzhůru od rána od 8 a spí jen jednou po obědě
a trochu si říkám, jestli za to nemůžu já, že jsem v těhotensví spoustu nocí přemýšlela nad tím, jestli je v pořádku, bála se, trápila a nespala. Tak si na to asi zvykla a ted taky nespí. Ale je naše. Má skoro 7m a mimo to nespaní je úžasná. A tvoje miminko bude určitě taky. A netrap se, hlavně ne v noci, ať taky nemáš můradlo ![]()
@Ester13 Ahoj no asi nevíš o čem mluvíš já mám doma postižené dítě a rozhodně bych nebrala všemi deseti!!!Nevíš co to obnáší a že je to na celý život a co pak až tu nebudete…neustálý boj s úřady víš ono není vše sluníčkové jak vypadá že život s pos. dítětem je super.Jo dceru mám ráda, vychovala jsem ji, s manželem ji živíme a až tu nebudeme tak nevím sice má sourozence, ale nechci po nich, aby se pak starali vím co to obnáší jak to zamává se vztahem(s otcem dcery jsem se rozvedla).