Downův syndrom 1:75

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2909
22.1.17 10:47
@Anonymní píše:
Holky, všem moc děkuji za povzbuzení. Pere se to ve mně, ale snažím se být v klidu. Máte pravdu, stejně to nejde nijak ovlivnit. O peníze mi nejde, klidně je za tu jistotu zaplatím. Zvažuji toho doktora Vlašína, mám to docela po ruce. Otázka je, zda nebudu mít dříve výsledky testů, než se k němu dostanu. Nevíte někdo jak dlouhou má objednací dobu? @ejhle

Netusim. Ja tam sla do tydne. Ale termin zarizovala geneticka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
22.1.17 16:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky, všechny zdravím.
Vím, že podobných diskusí je tady víc, ale potřebuji se vypovídat a trochu uklidnit. V pátek jsem na screeningu v 1. trimestru dostala facku - riziko na Downa 1:75 :( Ultrazvuk byl v normě - nosní kost přítomna, šíjové projasnění 2,1. Hodně špatně mi vyšli hodnoty PAPP - a a to jen 0,22 Mom, přitom kritická hranice je 0,4. Až dneska mi to všechno nějak došlo a docela to mnou zamávalo.
Je tady někdo, kdo byl na tom podobně a všechno dobře dopadlo?

Počkej si na ty DNA výsledky, uvidíš ze to dobře dopadne. Mně volali za 10 kalendarnich dní, ale dělali mi v Gennetu ten jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.1.17 17:05
@Anonymní píše:
Holky, všem moc děkuji za povzbuzení. Pere se to ve mně, ale snažím se být v klidu. Máte pravdu, stejně to nejde nijak ovlivnit. O peníze mi nejde, klidně je za tu jistotu zaplatím. Zvažuji toho doktora Vlašína, mám to docela po ruce. Otázka je, zda nebudu mít dříve výsledky testů, než se k němu dostanu. Nevíte někdo jak dlouhou má objednací dobu? @ejhle

zavolej si tam, sestra ti řekne…je to v Brně na Veveří…Mám pocit, že ty objednačky k němu na ultrazvuk jsou tak týden, 14 dní. Pokud ti ho napíše lékař, mělo by to být zadarmo, jinak si ho platíš sama a je to tuším 1000 korun?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.17 08:39

Ahoj všichni. Včera jsem se konečně trochu uklidnila. Mluvili jsme se známým porodníkem a když se díval na výsledky, řekl, že by se zas tak neznepokojoval. Prý to nevypadá nijak tragicky, až na to papp, to prý je opravdu nížší. Uklidňující je prý hlavně ta nosní kůstka… Sám říkal, že dnešní genetická centra celý ten porodnický proces hodně ekonomizují i za cenu šíleného stresu rodiček - sem plodovka, tam odběr z placenty, tu nějaký ten test a peníze se sypou…
Byla jsem na odběr kvůli tomu testu VisibiliT a teď už jen čekat. Ještě jednou všem děkuji za povzbudivá slova, až budeme vědět výsledky, dám vědět.

• Citovat
  • Upravit
14637
24.1.17 08:45
@Anonymní píše:
Ahoj všichni. Včera jsem se konečně trochu uklidnila. Mluvili jsme se známým porodníkem a když se díval na výsledky, řekl, že by se zas tak neznepokojoval. Prý to nevypadá nijak tragicky, až na to papp, to prý je opravdu nížší. Uklidňující je prý hlavně ta nosní kůstka… Sám říkal, že dnešní genetická centra celý ten porodnický proces hodně ekonomizují i za cenu šíleného stresu rodiček - sem plodovka, tam odběr z placenty, tu nějaký ten test a peníze se sypou…
Byla jsem na odběr kvůli tomu testu VisibiliT a teď už jen čekat. Ještě jednou všem děkuji za povzbudivá slova, až budeme vědět výsledky, dám vědět.

Přesně, vidím to stejně. Stačí kvalitní ultrazvuk a případně si zaplatit genetický test z krve. Na ty jejich screeningy je snad lepší se vykašlat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.17 08:55

@Litta Zrovna včera jsem říkala, že pokud test dopadne dobře, už na žádné jiné testy nejdu. Jedině lepší UTZ.

• Citovat
  • Upravit
14630
24.1.17 09:51
@Anonymní píše:
@Litta Zrovna včera jsem říkala, že pokud test dopadne dobře, už na žádné jiné testy nejdu. Jedině lepší UTZ.

Vidím to úplně stejně, pokud budou cell free testy v pořádku, tak už to nebudu řešit. Moje doktorka by mě nejradši nahnala na plodovku už teď, tvářila se, že těm krevním testům moc nevěří :roll: Už mi naplánovala odběry na triple testy, ale přemýšlím, že je odmítnu, je mi jasný, že bych se zase akorát stresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4689
24.1.17 10:14

Tak to je moc dobře, že už jsi aspoň drobet v klidu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.17 10:41
@Michelle_M píše:
Vidím to úplně stejně, pokud budou cell free testy v pořádku, tak už to nebudu řešit. Moje doktorka by mě nejradši nahnala na plodovku už teď, tvářila se, že těm krevním testům moc nevěří :roll: Už mi naplánovala odběry na triple testy, ale přemýšlím, že je odmítnu, je mi jasný, že bych se zase akorát stresovala.

Pokud test dopadne dobře, tak já triply určitě odmítu. Jediné, co podstoupím je důkladný UTZ. Podle mého doktora je plodovka a ten test z krve zrovna u toho Downa a Edwardsna na stejné úrovni spolehlivosti.

• Citovat
  • Upravit
4689
24.1.17 10:55
@Anonymní píše:
Pokud test dopadne dobře, tak já triply určitě odmítu. Jediné, co podstoupím je důkladný UTZ. Podle mého doktora je plodovka a ten test z krve zrovna u toho Downa a Edwardsna na stejné úrovni spolehlivosti.

Já osobně si myslím, že jde jen o peníze! :zed: Mě doktor hnal na plodovku když jsem přišla do ordinace, už měl vše připravené jak sál tak papíry. 8o Tak říkám, že jí nepodstoupím a on ne? Tak to se nemáme o čem bavit a vyprovodil mě ven :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.1.17 10:56
@mimi2017 píše:
Já osobně si myslím, že jde jen o peníze! :zed: Mě doktor hnal na plodovku když jsem přišla do ordinace, už měl vše připravené jak sál tak papíry. 8o Tak říkám, že jí nepodstoupím a on ne? Tak to se nemáme o čem bavit a vyprovodil mě ven :pocitac:
:cert: Děsný! Už ses tam neobjevila? Nebo jak to bylo dál?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4689
24.1.17 11:01

@Litta Ne nešla jsem na ní! Šla jsem jinam a ten nechápal proč jsem chtěla plodovku? Tak mu říkám já nic nechtěla. Přišla jsem do ordinace a pan doktor šup jdete na plodovku. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.1.17 11:05
@mimi2017 píše:
@Litta Ne nešla jsem na ní! Šla jsem jinam a ten nechápal proč jsem chtěla plodovku? Tak mu říkám já nic nechtěla. Přišla jsem do ordinace a pan doktor šup jdete na plodovku. :pocitac:

To je masakr. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4689
24.1.17 11:10

@Litta No ještě mu říkám, že je možnost udělat odběr a nemusím ohrozit miminko. A on to stojí 15 000 kč. Tak říkám, že nevadí. A on že krev neudělá jen plodovku. :pocitac: :pocitac: :pocitac: Takže holky chce to dát si pozor a nenechat si s… na hlavu! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.1.17 11:12
@mimi2017 píše:
@Litta No ještě mu říkám, že je možnost udělat odběr a nemusím ohrozit miminko. A on to stojí 15 000 kč. Tak říkám, že nevadí. A on že krev neudělá jen plodovku. :pocitac: :pocitac: :pocitac: Takže holky chce to dát si pozor a nenechat si s… na hlavu! :hug:

Kolik mu tak je? To je nějakej starej arogantní páprda, ne? Nebo jsou takový i ti mladší? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí