Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkusenost nemam, ale nechala bych si provezt dalsi vysetreni. Riziko je opravdu velke. Kolik Ti je let?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, všechny zdravím.
Vím, že podobných diskusí je tady víc, ale potřebuji se vypovídat a trochu uklidnit. V pátek jsem na screeningu v 1. trimestru dostala facku - riziko na Downa 1:75Ultrazvuk byl v normě - nosní kost přítomna, šíjové projasnění 2,1. Hodně špatně mi vyšli hodnoty PAPP - a a to jen 0,22 Mom, přitom kritická hranice je 0,4. Až dneska mi to všechno nějak došlo a docela to mnou zamávalo.
Je tady někdo, kdo byl na tom podobně a všechno dobře dopadlo?
jdeš na plodovku? Nemyslím, že to špatně dopadne, ostatní zjištění jsou pěkné krom té krve
Holky, nejdu na plodovku, to bych musela čekat až do 17.týdne, teď jsem ve 13., odběr klků z placenty jsem odmítla, ale hned v pondělí jdu na test Visibili T - test DNA z krve je na 99,9%. Výsledky jsou do 10 dnů ![]()
Ahoj, měla jsem výsledek 1:9, plodovka OK. Dcera se narodila s rozštěpem obličeje, což ale s výsledkem vůbec nesouviselo, jinak zdravá. Hodně štěstí, ať je miminko zdravé.
Tak držím moc palce ať to dopadne dobře.
Písni pak jak jsi dopadla. ![]()
@hanka.br. Tak to mě trochu uklidnilo. Věděli jste o rozštěpu předem, jestli se můžu zeptat?
Musí to být pro tebe peklo.
Já jsem také měla jít na plodovku, ale odmítla jsem.
A to má být vaše první miminko? ![]()
V 19tt mi zjistili riziko downa 1:15.
Okamzite mi odebrali plodovou vodu.
Nakonec bylo vse v poradku a mam zdravou, ted uz pulrocni holcicku.
Nicmene cekani na vysledky byla muka…
Ahoj
jako bych četla o sobě v létě…My měli teda utz úplně v pořádku, ale Papp 0,3, b hcg taky nízké a riziko 1:90…Ale šla jsem na konzultaci ještě jinam, klků jsem se bála a tam na jiném přístroji výsledek negativní..Brečím jak je to možné, ale štve mě že někde mají treba jiná kritéria a hned bum, pojďme dělat dobře zaplacený invazivní výkon..Jinak pak nabídl test z krve 25 tis!!
se zbláznil..Pak jsem byla na Genet.utz v 17 TT vše ok, ale blbec jsem byla na triplech u gyndy a zas riziko, ale jiného sy a to už jsem nevěřila
ale stejně mě pro klid duše plodovka neminula..A kámoška měla ještě horší výsledky a jsou taky v pořádku..Neboj, určitě to taky u vás tak bude..To odráží víc věcí než jen DS..Ale jistota je jistota..Držím palce ![]()
Ahoj holky, všechny zdravím.
Ultrazvuk byl v normě - nosní kost přítomna, šíjové projasnění 2,1. Hodně špatně mi vyšli hodnoty PAPP - a a to jen 0,22 Mom, přitom kritická hranice je 0,4. Až dneska mi to všechno nějak došlo a docela to mnou zamávalo.
Vím, že podobných diskusí je tady víc, ale potřebuji se vypovídat a trochu uklidnit. V pátek jsem na screeningu v 1. trimestru dostala facku - riziko na Downa 1:75
Je tady někdo, kdo byl na tom podobně a všechno dobře dopadlo?