Dr. mě poslala na revizi, pak na UTZ srdíčko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1311
16.6.14 18:34

Sestřině známé se to stalo v 10.tt …dr. jí poslala na revizi a před revizí ještě udělali UZ a plodu normálně bilo :srdce: je to mazec! gratuluji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
16.6.14 18:38
@Anonymní píše:
@Markéta80 Děkuji, zkrátka stát se to teda může. Takže taky gratulace :kytka: Mně HCG vůbec nedělala.

mě to vždy dělali v nemocnici, několik doktorů, pak byl rozdíl snad 10dní což byla blbost, v době co bych otěhotněla jsem už měla pozitivní testy, za dalších 14 dní už vše odpovídalo tak se asi malej někde schovával ale ty nervy to bylo něco, doktoři jasně řekli že bez šance na prosperující těhu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
16.6.14 18:57

Já nechápu, proč tolik doktorů posílá v 8. týdnu hned na revizi. Lidský organismus přece nefunguje jako hodinky a žádné těhotenství není přesně podle tabulek. Srdíčko se může objevit později, může být ještě slabé a na horším ultrazvuku nebude vidět nebo může být plod mladší než doktor spočítal. Když se plod opravdu přestane vyvíjet, tak přece často odejde sám. A když ne, je na revizi dost času, když není jiný důvod než, že není vidět srdíčko (ani nechci psát není, protože to, že není na UZ vidět vůbec neznamená, že opravdu není nebo zítra nebude).
Nikdy bych se nenechala takhle brzo natlačit do revize jenom kvůli tomuhle. Taky se mi to v prvním těhotenství stalo, doktor mi tvrdil, že by už dávno mělo být srdíčko, ale není, že je to nejspíš zamlklé, ať si nedělám naděje. Vůbec nebral v potaz, že mám dlouhý cyklus a plod je nejspíš mladší než spočítal podle poslední menstruace. Naštěstí jsem byla při smyslech, revizi odmítla a s tím, že ještě počkámsi vyhádala odbět krve na hCG a kontrolu za týden. Na tu jsem už ale stejně nešla. Pár dní jsem se z toho oklepávala a pak jsem se objednala k jinému lékaři. A ejhle - „gratuluju maminko, je tam srdeční akce, napíšeme průkazku“. Původní pan doktor ani neví, že mi tu teď to „zamlklé těhotenství“ běhá po kuchyni a vytahuje nádobí ze skříněk :lol:

Zakladatelko, držím palce, ať už těhotenství probíhá bez problémů. A doktorku bych změnila, k téhle už bych neměla důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
16.6.14 19:01

Ještě dodám, že jsem rozhodnutá v příštím těhotenství jít k doktorovi nejdřív v 10. týdnu, pokud nebudu mít problémy. Test si dokážu udělat doma a dřív doktor stejně nic smysluplného neuvidí. Nehodlám si zopakovat ty nervy, kdy jsem několik dní chodila jak tělo bez duše a nemyslela na nic jiného, než jestli dítě bude nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
16.6.14 19:07
@Anonymní píše:
Stalo se to z pátka na sobotu a pořád to nějak nemůžu pochopit. V pátek v poledne jsem byla u dr. na kontrolní UTZ kvůli potvrzení srdíčka a ev. vystavení průkazky (asi 8.tt). Bohužel mi sdělila, že od minule váček moc nenarostl, struktury jsou rozbité a srdeční akce žádná. Napsala mi žádanku na revizi kvůli anembryomole. Ještě v pátek jsem se teda objednala a to na středu, ale v sobotu ráno jsem začala slabě špinit, byla jsem na lačno, tak jsem raději jela do nemocnice, ať nic nezanedbám a zbytečně to nenechávám na večer. Tam mi na UTZ našli plod s bijícím srdíčkem, byli u toho pro jistotu 2 lékaři, viděli to oba. Vyfasovala jsem Utrogestan, špinění ještě večer ustalo. Pořád nad tím přemýšlím, jestli je toto vůbec možné. Nevím co si mám o paní doktorce myslet. Jsem z toho zmatená… Stalo se to některé z vás? PS: Raději anonymně prosím, ještě o tom nikdo neví.

Před půl rokem se mi stalo to samé https://www.emimino.cz/…nost-180448/ to jsem zakládala tehdy. O svém doktorovi si nemyslím nic zlého, viděla jsem to samé co on. Nejspíš to vypadá, že jsem čekala dvojčata, jedno zamlklo a skrylo to druhé, vstřebalo se a to druhé vykouklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
16.6.14 19:14

Ja jsem ten typ, co by na tu kontrolu sel a proste bych se ho zeptala, jak se to stalo, pak bych se rozhodla co dal. Bud bych mu rekla, at se nezlobi, ze prejdu jinam nebo ne. Chtela bych slyset jeho vysvetleni. Jinak samozrejme velka gratulace, male bilo srdicko „podle tabulek“, ale verim, ze se to muze stat, drzim pesti, at to dojde do zdarneho konce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.6.14 19:28
@Anonymní píše:
Stalo se to z pátka na sobotu a pořád to nějak nemůžu pochopit. V pátek v poledne jsem byla u dr. na kontrolní UTZ kvůli potvrzení srdíčka a ev. vystavení průkazky (asi 8.tt). Bohužel mi sdělila, že od minule váček moc nenarostl, struktury jsou rozbité a srdeční akce žádná. Napsala mi žádanku na revizi kvůli anembryomole. Ještě v pátek jsem se teda objednala a to na středu, ale v sobotu ráno jsem začala slabě špinit, byla jsem na lačno, tak jsem raději jela do nemocnice, ať nic nezanedbám a zbytečně to nenechávám na večer. Tam mi na UTZ našli plod s bijícím srdíčkem, byli u toho pro jistotu 2 lékaři, viděli to oba. Vyfasovala jsem Utrogestan, špinění ještě večer ustalo. Pořád nad tím přemýšlím, jestli je toto vůbec možné. Nevím co si mám o paní doktorce myslet. Jsem z toho zmatená… Stalo se to některé z vás? PS: Raději anonymně prosím, ještě o tom nikdo neví.

Já měla zamlklé těhotenství a moje dr. čekala a chtěla tomu dát šanci, jestli se ještě srdíčko neukáže, takže jsem šla na revizi až někdy v 10tt, a to si mě prohlídli celkem cca tři doktoři (už si to nepamatuji přesně).
Myslím si, že se tvá dr. rozhodla pro revizi dost unáhleně a já osobně bych k ní tím pádem ztratila důvěru.
Gratuluji k miminku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.6.14 19:35
@Kassy píše:
Ještě dodám, že jsem rozhodnutá v příštím těhotenství jít k doktorovi nejdřív v 10. týdnu, pokud nebudu mít problémy. Test si dokážu udělat doma a dřív doktor stejně nic smysluplného neuvidí. Nehodlám si zopakovat ty nervy, kdy jsem několik dní chodila jak tělo bez duše a nemyslela na nic jiného, než jestli dítě bude nebo ne.

Přesně tak, naprosto souhlasím. :palec:
Taky bych chtěla ještě jedno mimčo časem a s návštěvou dr. nebudu moc spěchat, hlavně kvůli těm nervům a strachu jestli tedy tam to srdíčko bude nebo nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.15 17:56
:mavam:

Tak jsem trochu rozhozená…čekám už skoro 2.týden na SP kvůli ZT, embryo bez srdeční akce v dle UTZ 6+2,kontrola o 3dny později u jiné dr. - dle UTZ 5+5 :nevim:,opět bez :srdce:,vedle gestačního váčku se prý vytvořil hematom a spěje to k SP…

SP jsem už 1× prodělala ve 12.tt,začala jsem špinit a pak za 2dny SP, embryo bylo asi 2týdny bez srdeční akce (v 7.tt srdíčko bylo!)…

No, tedˇ čekám a čekám, kdy se teda rozjede SP :zed:!Nechtěla jsem na revizi, ale takhle se jí asi nevyhnu :?

Za jak dlouho se může ještě spustit SP? Počkám asi ještě 2dny a vyrazím do nemocnice :think:
Já myslela, že v 7.tt to půjde docela rychle, prakticky se dostaví ještě „regulérní“ MS…

Jinak se cítím naprosto suprově - žádné bolesti, tlaky, špinění…jen mi je občas ještě blbě (zřejmě jde hladina hcg dolů pomalu :zed: ) a zhoršila se mi pletˇ(PMS?)…

Co vy na to?

Jsem fakt na prášky :zed:!!!

• Citovat
  • Upravit
11117
2.12.15 18:13

A po te, co jsi byla na tom UTZ 5+5tt, tak jsi pak jeste u lekare na UTZ byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
2.12.15 18:31

Šla bych do nemocnice

Příspěvek upraven 02.12.15 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.15 18:34

@Ali-Ali - ne, bylo to minulý pátek, řekla mi, že mám do 2 týdnů čekat SP nebo pak revize…

• Citovat
  • Upravit
25179
2.12.15 18:40

Já bych tomu klidně dva týdny dala, akce se ještě může objevit…Mohla jsi otěhotnět později…Právě z tohoto důvodu já chodím k Dg. vždy až tak v 10tt. Už je jasno a mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.15 18:47

@pe-terka no,já musela kvůli práci tak brzo, jinak bych šla taky určitě až kolem 8.tt…

• Citovat
  • Upravit
2848
2.12.15 19:30

V 7.týdnu jsem teda srdeční akci neměla ani jednou :nevim: -mám tři děti, vždy až 7 + něco…já bych počkala aspoň ještě 14 dní, když by tam po 9.tt nic nebylo, teprve bych souhlasila s revizí
jinak mám za sebou 3 SP a podle všeho se to nevyvíjelo cca 14 dní, než to odešlo-píšu záměrně To-jelikož to bylo jen prázdné plodové vejce, pouze s nějakým náznakem struktur plodu, srdeční akci nemělo…druhé dva byly rychlé -5. a 6.týden
Myslím, že hematom není nutně důvod SP :think:
POkud čekáš už skoro dva týdny, je načase se mrknout, co to udělalo…třeba tam je a má se čile k světu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí