Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80475
20.2.24 13:15

@gabriellllla Fakt? A proč? To jsem si myslela, že už se opravdu nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
20.2.24 13:16
@inkakřivák píše:
@gabriellllla Fakt? A proč? To jsem si myslela, že už se opravdu nesmí.

No nesmí, a přesto se to dělá. A o tom tak nějak je celá tahle diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
20.2.24 13:19

@Hibou ne, tato diskuze je o něčem jiném. Ale tohle je zajímavé.
 https://www.gynordplus.cz/…mextrakce-85

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
20.2.24 13:23

@gabriellllla sestrenici taky skakali na bricho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 13:30
@inkakřivák píše:
@Hibou Že ji nepociťuji neznamená, že tam není. A zřejmě mnoho takových matek nebude. Já věřím tomu, že muže žena přirozeně porodit, proč ne. Bez nastrihu a medikace. Klidně. A fajn, konečně někdo, kdo napsal, co si představuje pod těmi pojmy. Nevím, rodila jsem dávno, ale nikdo nás neponizoval. Konstatování - no jo, bolí to, porod zkrátka takový je, ale to zapomenete - neberu jako nic špatného.

Tak mě ponižovala PA a dávala mi sežrat úplně všechno. Vrcholem všeho bylo, když mi nechtěla pustit k porodu manžela, že mu nerozumí.
Ségra měla porod přesně takový jaký chtěla. Já jenom chtěla v klidu porodit dítě. Ne, že mě tam bude 10 hodin šikanovat PA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
20.2.24 13:39
@ibis píše:
A viděla si porod „z druhé strany“? A ne jeden, dva, tři? A viděla a slyšela si „chování“ některých rodiček?

Už jsem tu psala o té bývalé spolužačce, kterou jsem potkala jako doktorku v porodnici. Ta tedy porodu viděla mrtě a je všemi deseti pro přirozený porod, pokud jsou k tomu samozřejmě předpoklady. Samozřejmě jsou tu dva protipoly, a pokud si ženská vydupava přirozenou polohu ač uvnitř kolabuje dítě, tak to je nesmysl a o tom se snad rozumne nebudeme bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
20.2.24 13:39
@Hibou píše:
No tak jestli nevěříš na přirozený porod, tak je pak každá diskuze těžká.

Já věřím tomu, že jsou ženy, které u porodu bolest opravdu nepociťují. Vnímání bolesti se dá ovlivnit a silně souvisí s psychickým nastavením jedince. Empatický a respektující přístup dle mého spočívá v tom, že personál věří v schopnost ženy porodit a podpoří ji v tom. Zároveň když uvidí, že je vyčerpaná, tak se pokusí jí to ulehčit. Základ je ten, že ji nebude urážet a snižovat její schopnosti, což dle popisů zde se ještě moc často děje.

V jedné knize jsem četla takové hezké přirovnání, že je porod jako výstup na nějaký náročný vrchol hory. Je to těžká fyzická práce, je to náročné, třeba to i bolí, ale i přesto to může být krásný zážitek.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.2.24 13:44
@inkakřivák píše:
@LaVida Ale to jsme zase na začátku - jdou porodnice, kde to jde, no tak si ji musíš najít. Muzes jít rodit kam chceš, to je výhoda. A každá porodnice jede podle svého, každému vyhovuje to jeho.

Tvl i v te super hyper porodnici zalezi na konkretnim cloveku, ktery ma zrovna smenu, ane vsichni jsou proste kvalitni profici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
20.2.24 13:55
@Lucie_Sx píše:
Tvl i v te super hyper porodnici zalezi na konkretnim cloveku, ktery ma zrovna smenu, ane vsichni jsou proste kvalitni profici.

Hlavně že jsou všechny rodičky profíci…Pořád je to o lidech a to z obou stran, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
20.2.24 14:01
@ibis píše:
Hlavně že jsou všechny rodičky profíci…Pořád je to o lidech a to z obou stran, ne?

Ano, dá se říct, že všechny rodičky jsou profíci :mrgreen: Nebo kdo jiný myslíš, že má nejlepší schopnost to dítě porodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
20.2.24 14:32
@Hibou píše:
Ano, dá se říct, že všechny rodičky jsou profíci :mrgreen: Nebo kdo jiný myslíš, že má nejlepší schopnost to dítě porodit?

No tak v čem je problém? Proč se z toho dělá drama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 15:28
@ibis píše:
No tak v čem je problém? Proč se z toho dělá drama?

Tak drama z toho akorát personál, co se k rodičkám chová jak 💩. Ale už mě nebaví tu opakovat stále dokola to samé 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
20.2.24 15:28
@Hibou píše:

aha a proč tedy zakladatelka diskuse po 18 hodinách neporodila, když jsou rodičky profíci? asi to je trochu jinak, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
20.2.24 15:29
@LaVida píše:
Tak drama z toho akorát personál, co se k rodičkám chová jak 💩. Ale už mě nebaví tu opakovat stále dokola to samé 🙄

Tak jděte dělat něco jiného, co se tu trápit, že :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
20.2.24 15:29
@šklíbakočka píše:
aha a proč tedy zakladatelka diskuse po 18 hodinách neporodila, když jsou rodičky profíci? asi to je trochu jinak, že…

Asi tam někdo stal podobného založení jako ty. Neporodila buď z toho důvodu ze nemohla, nebo k tomu neměla vhodné podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí