Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
20.2.24 09:21

Ještě jednou. 12.7. 23 Broklice 1701 hodnotila porodnici Pardubice prakticky totožným textem. V únoru 24 text mírně rozšířila, přidala pár slov a jako anonymní uživatelka dala do této diskuse. Po více dotazech napsala, že se jedná o porodnici ve městě, kde je perník. Vystupovala jako anonym, nejméně jednou ale přispěla jako Brokolice 1701. Moc tuto hru nechápu. Třeba nám to poví, proč to dělá. K jejímu textu už nic psát nebudu, už jsem napsala dost.
Pokud budu mít příležitost, což zřejmě v nějaké době mít budu, optám se, co tomu v porodnici říkají, že někdo napsal takový příběh, a zda příběh může být pravdivý.
Co se týče sdělení špatné Dg. (během života máme šanci 1/3 na onkologický nález), bude mi dost jedno, kdo a jak mi to poví. Bohužel či bohudíky si umím informace fakt najít a veškeré úsilí soustředím na to, vyhledat pracoviště s nejvyšší úspěšností, což obvykle souvisí s počtem pacientů dané Dg. Rozhodně nebudu info hledat na emiminu ani podobných.
Ještě bych dodala, jak se do lesa volá, tak se atd. Lékaře navštěvuji v rámci prevence, pokud něco, tak se snažím UVN apod. Nikdy jsem se nesetkala s nějakým nevhodným chováním, někdo je strohý, někdo není, ale já očekávám odbornost a chovám se slušně. Dary nenosím a nikdy jsem nenosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
20.2.24 09:42

@šklíbakočka Napsala jsi to podstatně lépe než bych to napsala já. Děkuji, že se nemusím snažit. Nepříjemné chování sestry jsem zažila jednou, snad před 45 lety. Kdy na mne hodila ksicht, že jsem ráno snidala a jak mne teď mají uspat. Tak jsem ji odpověděla, že až si příště budu chtít ublížit na kole natolik, že budu muset na operaci, rozhodně snídat nebudu. A bylo. Ale jinak? Přijdu, pozdraví usmeju se, lékař pozdraví usměje se a optat se na potíže. Vypovím, on vyšetří, případně odešle, podekuji usmeju se a je. Slušně, v klidu. Vždycky to zabírá.
Ohledně rakoviny bych negooglila nic. Kam bych se chtěla dostat vím, na ostatní bych se raději vyptala lékaře. Na netu píše kdejaký naivankdejaky blábol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
20.2.24 09:45

Kdybych narazila na podobný příběh o naší porodnici, taky bych ho ukázala kamarádce, která tam pracovala. Co tomu říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21404
20.2.24 09:48
@inkakřivák píše:
@Hazentla víš, jak se to pozná nejlíp? Když si jdeš pro výsledky.
Vstoupíš do ordinace, pozdravis, doktor zvedne hlavu a řekne je to v pořádku, dobrý den. Pojďte dál a posaďte se.
Pokud je to blbé, vlezes do ordinace, doktor zvedne hlavu, řekne dobrý den, pojďte dál a posaďte se - a ty víš, že je to v háji.

No tohle je pekny pristup. Ted si predstav, ze te nevezme ani do ordinace, nemuzes se ani posadit a on ti na chodbe rekne, ze uz nic a kdyz se ho zeptas, co dal, tak protoci panenky, co bys jako chtela, kdyz je ti 73 let. A odchazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
20.2.24 09:51

S tím jsem se nesetkala. Kam by odcházel? Má v čekárně další pacienty. Je to normální onkologická ambulance jako jiné. Přijdeš na čas, sestra volá. Stejně jako zubař nebo kdokoliv jiný. Mi neříkej, že ti na chodbě hodí diagnózu a nic dál. Jakože léčba nic? To je snad hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.2.24 09:53
@inkakřivák píše:
S tím jsem se nesetkala. Kam by odcházel? Má v čekárně další pacienty. Je to normální onkologická ambulance jako jiné. Přijdeš na čas, sestra volá. Stejně jako zubař nebo kdokoliv jiný. Mi neříkej, že ti na chodbě hodí diagnózu a nic dál. Jakože léčba nic? To je snad hloupost.

No jasně, že je. Co to velkolepé lékařské tajemství, to asi moc neladí s diagnózou sdělenou na chodbě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 09:53
@šklíbakočka píše:
Ještě jednou. 12.7. 23 Broklice 1701 hodnotila porodnici Pardubice prakticky totožným textem. V únoru 24 text mírně rozšířila, přidala pár slov a jako anonymní uživatelka dala do této diskuse. Po více dotazech napsala, že se jedná o porodnici ve městě, kde je perník. Vystupovala jako anonym, nejméně jednou ale přispěla jako Brokolice 1701. Moc tuto hru nechápu. Třeba nám to poví, proč to dělá. K jejímu textu už nic psát nebudu, už jsem napsala dost.
Pokud budu mít příležitost, což zřejmě v nějaké době mít budu, optám se, co tomu v porodnici říkají, že někdo napsal takový příběh, a zda příběh může být pravdivý.
Co se týče sdělení špatné Dg. (během života máme šanci 1/3 na onkologický nález), bude mi dost jedno, kdo a jak mi to poví. Bohužel či bohudíky si umím informace fakt najít a veškeré úsilí soustředím na to, vyhledat pracoviště s nejvyšší úspěšností, což obvykle souvisí s počtem pacientů dané Dg. Rozhodně nebudu info hledat na emiminu ani podobných.
Ještě bych dodala, jak se do lesa volá, tak se atd. Lékaře navštěvuji v rámci prevence, pokud něco, tak se snažím UVN apod. Nikdy jsem se nesetkala s nějakým nevhodným chováním, někdo je strohý, někdo není, ale já očekávám odbornost a chovám se slušně. Dary nenosím a nikdy jsem nenosila.

Já jsem byla na své první operaci ve dvou letech, diagnóza hydronefróza. Ve 4 letech jsem se poprvé dostala do lázní Bludov. Vrátila jsem se po 6 nedělích jako koktající dítě. Další lázně následovali v 6 a 8 letech. Radši nebudu rozepisovat, co vše se tam dělo. V roce 1991 jsem šla na operaci slepého střeva. Přesně nevím, kde „soudruzi“ doktoři udělali chybu, každopádně se mi pod jizvou udělala ohromná boule hnisu. Dvě vizity na to koukali a pak se rozhodli mi jizvu za živa rozpárat. Jeden doktor mi držel ruku před očima a druhý páral. V té době mi bylo 11 let. No, nakonec mě přeci jen uspali a dali mi trubičku do břicha, která odváděla hnis. V nemocnici jsem si pobyla dalších 14 dní a pak asi 3 měsíce doma, jelikož mě už nešili a tu cca deseticentimetrovou „díru“ nechali zarůst. No, svůj porod už jsem tu popisovala. Takže přesně jak píšeš, očekávám odbornost a chovám slušně :roll:, protože to, že ty nemáš žádnou špatnou zkušenost, neznamená, že ji nemá nikdo jiný. Jo, doktorům se vyhýbám jak čert kříže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.2.24 09:56
@LaVida píše:
Já jsem byla na své první operaci ve dvou letech, diagnóza hydronefróza. Ve 4 letech jsem se poprvé dostala do lázní Bludov. Vrátila jsem se po 6 nedělích jako koktající dítě. Další lázně následovali v 6 a 8 letech. Radši nebudu rozepisovat, co vše se tam dělo. V roce 1991 jsem šla na operaci slepého střeva. Přesně nevím, kde „soudruzi“ doktoři udělali chybu, každopádně se mi pod jizvou udělala ohromná boule hnisu. Dvě vizity na to koukali a pak se rozhodli mi jizvu za živa rozpárat. Jeden doktor mi držel ruku před očima a druhý páral. V té době mi bylo 11 let. No, nakonec mě přeci jen uspali a dali mi trubičku do břicha, která odváděla hnis. V nemocnici jsem si pobyla dalších 14 dní a pak asi 3 měsíce doma, jelikož mě už nešili a tu cca deseticentimetrovou „díru“ nechali zarůst. No, svůj porod už jsem tu popisovala. Takže přesně jak píšeš, očekávám odbornost a chovám slušně :roll:, protože to, že ty nemáš žádnou špatnou zkušenost, neznamená, že ji nemá nikdo jiný. Jo, doktorům se vyhýbám jak čert kříže.

Co mají s porodem zakl. společného příběhy z minulého století?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21404
20.2.24 09:57
@šklíbakočka píše:

Co na tom porad nechapes? Potrebuje se vypovidat.
Jestli ti to v porodnici potvrdi, prosim napis i jmena. Jinak je to neverohodne. ;)
Pise se ozYvat se, at priste nemusis psat atd. :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.02.24 v 10:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
20.2.24 09:57

Stehy se vydávají vždycky při vědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21404
20.2.24 10:01
@inkakřivák píše:

U hospitalizovaneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 10:01

@terien to si musíš nejprve přečíst příspěvek, na který jsem odpovídala…🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 10:04
@inkakřivák píše:
Stehy se vydávají vždycky při vědomí.

Ale oni mi nevyndávala jen stehy (byla jsem dva dny po operaci). Zavedli mi tam i hadičku. Ale asi to nefungovalo podle představ, tak jsem šla další den na operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
20.2.24 10:04
@malákráličice píše:
Co na tom porad nechapes? Potrebuje se vypovidat.
Jestli ti to v porodnici potvrdi, prosim napis i jmena. Jinak je to neverohodne. ;)
Pise se ozYvat se, at priste nemusis psat atd. :mrgreen:Příspěvek upraven 20.02.24 v 10:00

No, pak by měla volit vypovídání u psychologa a ne očerňovat porodnici. Já vím, co se píše. Jméno mne nezajímá a rozhodně bych to nikde nezveřejnovala. Mne zajímá, zda se podobný příběh mohl stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21404
20.2.24 10:06

@šklíbakočka jmena samozrejme personalu, ktery ti to potvrdi. Ne pacientky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí