Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
20.2.24 15:32
@LaVida píše:
Tak mě ponižovala PA a dávala mi sežrat úplně všechno. Vrcholem všeho bylo, když mi nechtěla pustit k porodu manžela, že mu nerozumí.
Ségra měla porod přesně takový jaký chtěla. Já jenom chtěla v klidu porodit dítě. Ne, že mě tam bude 10 hodin šikanovat PA.

Toho manžela tu řešíte už po n té. Nakonec tam byl ne, tak se to pořešilo. V každém druhém Vašem příspěvku se řeší Váš manžel cizinec. Ach jo…
jo a dokonce Vás šikanovali. To musí být teď hrozný, naštěstí mám odrozeno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
20.2.24 15:35
@Lily-of-the-valley píše:
Asi tam někdo stal podobného založení jako ty. Neporodila buď z toho důvodu ze nemohla, nebo k tomu neměla vhodné podmínky.

Já nejsem PA. Měla rodit ještě dalších 18 hodin, nebo 36 podle místních znalců, třeba by porodila. Taky by možná byla mrtvá, ona či dítě, ale byl by to přirozený porod.
Fakt strašné bláboly si tu člověk přečte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 15:39
@šklíbakočka píše:
aha a proč tedy zakladatelka diskuse po 18 hodinách neporodila, když jsou rodičky profíci? asi to je trochu jinak, že…

Myslím, že to tam píše. Měla totiž rodit císařem…
Jinak já u toho pracuji, starám se o dítě. Ale položit takový dotaz po 31 stránkách… 🤦‍♀️ 🤷‍♀️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13889
20.2.24 15:39
@šklíbakočka píše:
Já nejsem PA. Měla rodit ještě dalších 18 hodin, nebo 36 podle místních znalců, třeba by porodila. Taky by možná byla mrtvá, ona či dítě, ale byl by to přirozený porod.
Fakt strašné bláboly si tu člověk přečte…
Čteš dost špatně. Já její porod neřeším, zanedbání přišlo později, není tu nikdo, kdo by z par řádku dovedl posoudit nutnost použití VEX. Řešilo se tu ale x dalších zkušeností. A taky to, ze pokud porod postupuje fyziologicky, bude v klidném a podporujícím prostředí buď méně drasticky nebo dokonce dobrý zážitek.

Ale je to furt to same dokola. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
20.2.24 15:45
@šklíbakočka píše:
Tak jděte dělat něco jiného, co se tu trápit, že :-)
@LaVida píše:
Tak drama z toho akorát personál, co se k rodičkám chová jak 💩. Ale už mě nebaví tu opakovat stále dokola to samé 🙄

Zato některé rodičky jsou hvězdy, co si myslí, že to💩 s informacemi z internetu spolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
20.2.24 15:47
@LaVida píše:
Myslím, že to tam píše. Měla totiž rodit císařem…
Jinak já u toho pracuji, starám se o dítě. Ale položit takový dotaz po 31 stránkách… 🤦‍♀️ 🤷‍♀️.

Ano zakladatelka po porodu!!! usoudila, že měla rodit císařem. Zřejmě porodník před porodem!!! to samé neusoudil. Vzhledem k tomu, že o rodičce nevíme nic věk, výška, váha, další choroby atd. je zcela zbytečné to řešit. Ale třeba směřujeme k tomu, že bude provedeno v ČR 100 tisíc císařů ročně (beru nějaká dvojčata). Jistě pak budou matky zase nespokojené. A budu psát na emimino, jak to bylo hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
20.2.24 15:49
@Lily-of-the-valley píše: Čteš dost špatně. Já její porod neřeším, zanedbání přišlo později, není tu nikdo, kdo by z par řádku dovedl posoudit nutnost použití VEX. Řešilo se tu ale x dalších zkušeností. A taky to, ze pokud porod postupuje fyziologicky, bude v klidném a podporujícím prostředí buď méně drasticky nebo dokonce dobrý zážitek.Ale je to furt to same dokola. :roll:

No vždyť říkám, dalších 18 hodin by to vyřešilo. K klidném podporujícím prostředí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13889
20.2.24 15:51
@šklíbakočka píše:
No vždyť říkám, dalších 18 hodin by to vyřešilo. K klidném podporujícím prostředí. :-)

Tocis se na něčem, co tu nikdo neřekl a neumíš číst. Tak ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 15:52
@ibis píše:
Zato některé rodičky jsou hvězdy, co si myslí, že to💩 s informacemi z internetu spolky.

Mluv za sebe. Já chtěla jen porodit a dostala jsem čočku hned na přijmu. Je tu popsaných 32 stran, doporučuji je přečíst. Opravdu tu po 20 nechci psát to samé 🙄 🤦‍♀️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 15:57
@šklíbakočka píše:
Ano zakladatelka po porodu!!! usoudila, že měla rodit císařem. Zřejmě porodník před porodem!!! to samé neusoudil. Vzhledem k tomu, že o rodičce nevíme nic věk, výška, váha, další choroby atd. je zcela zbytečné to řešit. Ale třeba směřujeme k tomu, že bude provedeno v ČR 100 tisíc císařů ročně (beru nějaká dvojčata). Jistě pak budou matky zase nespokojené. A budu psát na emimino, jak to bylo hrozné.

Cituji: „Dle posudku nezávislých gynekologů mi při mé anamnéze měl být proveden plánovaný císařský řez. Od počátku. A to byla ta první a zásadní chyba!!!“
Jak kdyby se u porodu nikdy nespletli, že? Pořád dokola.
My to připomíná jak šel můj otec na preventivní prohlídku a jeho doktorka mu říká, že má dýchání čisté a plíce jak třicátník. No, a táta měl rakovinu v terminálním stádiu a 15 cm nádor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21387
20.2.24 16:09
@šklíbakočka píše:

A kdybys znala vek, vysku, vahu a dalsi choroby, tak dokazes rict, jestli mela rodit cisarem? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.2.24 16:36

Kdyby se tu mel kazdy dotaz hned v zacatku zpochybnit, ze je to blbost/kravina/nesmysl, tak to tu muzou zrusit, ne?

Stejne jako misto odpovedi resit, jestli je zakladatelka blba/krava/ezo/neezo.
Jako proc…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
20.2.24 19:51
@inkakřivák píše:
@malákráličice ne, já se jednoduše ptám. Jak si představuješ empatii porodníka na sále. Třeba jsem fakt neempaticky člověk, tak prostě se zeptám. Stejně jako když nevím, jaky je letos módní trend v barvách, tak se zeptám.
Příspěvek upraven 20.02.24 v 11:15

To je asi jak barvoslepémy vysvětlovat barvy :). Jinak by ses neptala.

@Lily-of-the-valley píše:
Na porodnim? Úplně normálně, pokud není v ohrožení matka ani dítě, tak očekávám lidské chování. A naštěstí většina to taky dodržuje. Na operačním sále si tady asi nikdo empatii nepředstavuje. 🤦‍♀️ a vůbec o tom nebyla řec.

Ale proč by si někdo neměl představovat empatii na operačním sálu?

Můj první císař byl akutní - malému padali ozvy, a přesto i díky empatii personálu mám na to nádherné vzpomínky. Byli úžasní. Navíc jsem neměla foťák, tak mi anestezioložka udělala ty nejdojemnější portréty na světě svým foťákem a poslala na mail. Úžasné portréty, to by můj chlap nikdy nesvedl. („Krávy“ byly až některé sestry na šestinedělí, ale na tom už tolik nezáleželo.) Druhý porod byl taky v tomhle ohledu moc fajn, i když nejvíc si pokecal manžel s anesteziologem. Já jenom chtěla, ať na mě nikdo nemluví, ale to se anesteziologovoli moc nelíbilo. Pak byli sestřičky moc fajn, vždy jsem se těšila, když za mnou někdo přišel. Taky jsme byli v nemocnici v 6tt malého, to už bylo na dětském oddělení a nemůžu si na nic stěžovat. Jedna byla úžasná s miminky - uměla udělat čáry máry a uklidnit je líp než mámy - naučila jsem se spoustu nových věcí. Dokonce některé děti jezdili na odrážedle po chodbě, když jim bylo dlouho, a nikomu to nevadilo - ale dávali bacha.

To je další věc, co mi šíleně vadí. Ne jenom buzerace rodiček a obecně, ale buzerace dětí. Přitom z děti vyrastají moc fajn lidi, i když se je nechá žít a být dětmi. Ale to se hrozně těžko vysvětluje někomu, kdo to jinak nezná. Nejspíš bych si to taky nevšimla, kdybych nežila i v jiných zemích. Prostě život bez toho, být pořád do něčeho nucen a nutit, je taková pohoda…

• Citovat
  • Upravit
13889
20.2.24 20:04

@Capelucia já myslela sál všeobecně, ne CS prováděny za vědomi, proste jsem myslela klasickou operaci, kdy je pacient pod anestezii🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
20.2.24 20:41

@inkakřivák Protože malej měl venku jen hlavu a ruku a přestala jsem mít kontrakce, takže jsem ho nemohla vytlačit, tak mi takhle „pomáhali“.
Já byla v tu chvíli mimo, kvůli vysokému tlaku mi prasklo a začalo zvonit v uších, začala se mi motat hlava a začala jsem omdlévat, takže jsem se ani nijak nebyla schopna bránit.
Malej měl omotanou pupeční šňůru kolem krku, zlomenou klíční kost, a nakonec ho vytáhli vaxem.
Ted čekám druhé a přemýšlím o plánovaném císaři z psychických důvodů.
No je to na dlouhé vyprávění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky