Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.2.24 10:11
@Hazentla píše:Ty jsi to nepochopila, tak ti napíšu ten toužený rozdíl: Onkolog sděluje diagnózu/prognózu v situaci, kdy je pacient stabilní, tedy může si udělat čas, posadit se k pacientovi, mívají na tyto situace přímo i speciální školení.
Porodník často nakluše na sál na základě toho, že je nějaký akutní průšvih, jde o vteřiny a tak je naprosto v pořádku, že se omezí na základní slušnost. (Tj. zahučí pozdrav, ideálně i svoje jméno a pak se soustředí na řešení akutního stavu).

Muhehe, kéž by. Mně byla sdělena diagnóza stylem - máte pozitivní nález, budete mít chemoterapii, operaci a hormonální léčbu. Máte nějaké otázky? (mírně přeháním, ale jen malinko).

• Citovat
  • Upravit
13891
20.2.24 10:17
@Anonymní píše:
Muhehe, kéž by. Mně byla sdělena diagnóza stylem - máte pozitivní nález, budete mít chemoterapii, operaci a hormonální léčbu. Máte nějaké otázky? (mírně přeháním, ale jen malinko).

Přesně tohle jsem tu psala, ze se stalo tátovi. Ale to se dámám nehodi do krámu. Mrzi mě tvoje zkušenost.

A pak ještě rok po operaci na kontrole, doktor se skoro smál pacientce před nim taky po operaci mozku, ze co si myslela ze by chtela řidičák zpátky, ten už nikdy nedostane. A tak se tata dozvěděl ze má taky smulu.

Sami empaticti pracovnici, jen co je pravda. 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 10:21
@Anonymní píše:

pozor, teď se na tebe seběhnou, že si vymýšlíš… strašné to tady číst 🤦‍♀️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 10:33
@Lily-of-the-valley píše:
Přesně tohle jsem tu psala, ze se stalo tátovi. Ale to se dámám nehodi do krámu. Mrzi mě tvoje zkušenost.

A pak ještě rok po operaci na kontrole, doktor se skoro smál pacientce před nim taky po operaci mozku, ze co si myslela ze by chtela řidičák zpátky, ten už nikdy nedostane. A tak se tata dozvěděl ze má taky smulu.

Sami empaticti pracovnici, jen co je pravda. 🤦‍♀️
@LaVida píše:
pozor, teď se na tebe seběhnou, že si vymýšlíš… strašné to tady číst 🤦‍♀️.

a nebylo to před 30 lety, bylo to cca před měsícem

• Citovat
  • Upravit
80033
20.2.24 10:38
@Anonymní píše:

Ja chápu, to je prostě šok. Ale upřímně, jak by sis představovala, že ti toto ten lékař řekne. Já fakt nevím. Prostě ti musí říct ano je to pozitivní a budete mít léčbu. Takže jo, jak by sis to představovala?
A osobně mám raději tento způsob než dlouhé chození kolem horké kaše. Jemu to sympatičtější. Když už má ta sekera spadnout, tak ať je to hned.

Příspěvek upraven 20.02.24 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
20.2.24 10:40
@Anonymní píše:
a nebylo to před 30 lety, bylo to cca před měsícem

Moc mě mrzí tvoje zkušenost :hug: Děkuji, že jsem si sem napsala svoji zkušenost. Léčba určitě zabere :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80033
20.2.24 10:41

Taky už jsem se ptala, jak by se měl projevit empatický a respektující porodník na sále? Mne to opravdu zajímá. Jakože mne obejme kolem ramen, pohladí po čele a bude mne utěšovat, že ano, svinský to bolí? Jak si to predstavujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 10:43
@inkakřivák píše:
Ja chápu, to je prostě šok. Ale upřímně, jak by sis představovala, že ti toto ten lékař řekne. Já fakt nevím. Prostě ti musí říct ano je to pozitivní a budete mít léčbu. Takže jo, jak by sis to představovala?

jasně, že tohle se nedá sdělit ve stylu tady máte koťátko, ale zrovna týden před tím byla v TV reportáž o tom, jak se tohle změnilo, že tu diagnózu vždy sděluje tým, jehož členem je psycholog a dávají kontakty na podpůrné organizace, informace o tom, co léčba obnáší, co je třeba zařídit
ani prt

• Citovat
  • Upravit
80033
20.2.24 10:46
@Anonymní píše:
jasně, že tohle se nedá sdělit ve stylu tady máte koťátko, ale zrovna týden před tím byla v TV reportáž o tom, jak se tohle změnilo, že tu diagnózu vždy sděluje tým, jehož členem je psycholog a dávají kontakty na podpůrné organizace, informace o tom, co léčba obnáší, co je třeba zařídit
ani prt

Kde by na to ty psychology nabrali? To blanolil ministr? Co vím, tak ti doporučí osvědčeného psychologa/psychiatra. Ale v ambulanci žádný. To co píšeš, dělá jen lékař. Většinou se snaží ty informace podat ucelené, ale v tom šoku člověk moc nevnímá a proto je dobré vzít domy papír s zapisovat otázky. A klidně i odpovědi. Ale psycholog, v ambulanci, to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
20.2.24 10:51
@inkakřivák píše:
Kde by na to ty psychology nabrali? To blanolil ministr? Co vím, tak ti doporučí osvědčeného psychologa/psychiatra. Ale v ambulanci žádný. To co píšeš, dělá jen lékař. Většinou se snaží ty informace podat ucelené, ale v tom šoku člověk moc nevnímá a proto je dobré vzít domy papír s zapisovat otázky. A klidně i odpovědi. Ale psycholog, v ambulanci, to fakt ne.

Třeba to v onkocentrech tak mají, kdo ví. V MOU třeba. Záleží, kde se to odehrávalo. Předpokládám, že vedle Dg. sdělují také stadium. Jinak dost se toho dá najít ohledně sdělování atd. na stránce ČOS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21392
20.2.24 11:06
@inkakřivák píše:
Taky už jsem se ptala, jak by se měl projevit empatický a respektující porodník na sále? Mne to opravdu zajímá. Jakože mne obejme kolem ramen, pohladí po čele a bude mne utěšovat, že ano, svinský to bolí? Jak si to predstavujete?

Pozor pozor je to past. 8) Inka empatii nechape. Je to jak Klopce vysvetlovat, co je ironie. Mam roky zkusenosti na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13891
20.2.24 11:08
@inkakřivák píše:
A osobně mám raději tento způsob než dlouhé chození kolem horké kaše. Jemu to sympatičtější. Když už má ta sekera spadnout, tak ať je to hned.Příspěvek upraven 20.02.24 v 10:43

Ještě jednou zopakuji ten náš příběh a jestli tě nenapadne žádné vylepšení, tak fakt nevím.

Tata šel na kardiologii s tím, ze má problémy s levou rukou a občas je mu divně. Tam ho poslali na neuro, udělali sken a našli nádor. Doktor za nim přišel na pokoj, řekl mu ze má nádor, ze musí rychle na operaci a odešel. Nechal ho tam bez jakékoliv věty navíc. Takže tata volal mamce, ze tedy děje se co se děje, přijel autem, tak je potřeba ho odvézt, vůbec neví jak to bude dal, asi druhy den bude operace. Masakr.

Operace se nakonec odkladala 14 dni. Nulová podpora, jen to na nej navalili a nechali ho s tou informaci nalozit dle svého. A pak za nim ob den šli ze tedy ta vysoce riziková operace po které jestli přežije, tak je riziko, ze se mu změní povaha, nebo bude mít komunikační potíže, se odkládá. Zase.

A jinak já nechci hanit všechny zdravotníky. Sama za sebe jsem se s přímo zlým chováním nesetkala nebo si ho nepamatuju (dost si toho nepamatuju radši 😅), a to jsem strávila dětství v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80033
20.2.24 11:13

@malákráličice ne, já se jednoduše ptám. Jak si představuješ empatii porodníka na sále. Třeba jsem fakt neempaticky člověk, tak prostě se zeptám. Stejně jako když nevím, jaky je letos módní trend v barvách, tak se zeptám.

Příspěvek upraven 20.02.24 v 11:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13891
20.2.24 11:15
@inkakřivák píše:
@malákráličice ne, já se jednoduše ptám. Jak si představuješ empatii porodníka na sále.

Na porodnim? Úplně normálně, pokud není v ohrožení matka ani dítě, tak očekávám lidské chování. A naštěstí většina to taky dodržuje. Na operačním sále si tady asi nikdo empatii nepředstavuje. 🤦‍♀️ a vůbec o tom nebyla řec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80033
20.2.24 11:17

Čemu říkáš lidské chování? A ano, byla tu řeč o respektujícími a empatické chování porodníka na sále. Prostě mi to popis. Já na koze, utahaná jako čokl, zpocena, vyčerpaná po úžasných 24 hodinách. A přijde porodník. Co si představuješ, že bude dělat nebo říkat.
Za mne by bylo něj - máte toho plný zuby, že jo, tak to vytáhnem.

Příspěvek upraven 20.02.24 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky