Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Často na mě vyskakuje reklama na drinkové bomby a čokobomby. Už jste si to někdo objednal? Asi je to dobré, ale přijde mi to dost drahé. ![]()
Objednávala jsem k Vánocům. Drahé to je. Sama jsem to neměla, ale údajně je to dobré. Viděla jsem i video, že to jde udělat doma - do formy čokoládu, uděláš si půl koule, nasypeš nějaké malé marshmallow nebo co chceš a zaklopíš druhou půlkou, spojuje se to tím, že se nahřejou ty půlkoule na okrajích a pak se slepí.
Čokobomby jsem dělala doma, je to velmi snadné a velmi levné v porovnání s kupovanými. Budu je dělat zase, do adventního kalendáře ![]()
Jediné, co to chce, je dobrá forma - silikonová polokoule.
Ale upřímně - jednou za rok je to tak akorát, bylo to hezké na efekt, ale stačilo to jednou (u nejzvědavějšího dítěte dvakrát) a pak už to bylo nezajímavé.
Druhá nevýhoda je, že výsledný nápoj je o něco sladší, než obvykle - ale to chci letos zkusit doladit.
Já to měla. Jenom ty koule ale dávaly jsme to do vody, ne do alkoholu. Je to dražší ale docela dobrý a i jako dárek. Je to konzumní a ochutnání. Taková jako maličkost do pytlíčků pro kamarádky
.
@Zluta_pastelka píše: Více
Je to dobrý nápad něco si vytvořit. Asi to bude bavit i děti, rozhodně to starší. Jak jsi to dělala? Máš nějaký tip?
@Sára 1 Asi jedině, že jsem se tu čokoládu snažila dělat spíš tlustší a pak se to déle rozpouštělo, takže letos chci zkusit udělat tenkou.
Při slepování mít po ruce připravenou misku s vodou a ledem a chladit si v ní prsty, abys tu čokoládu v rukou neroztopila.
A každá díra vzniklá v procesu se dá opravit a zalátat čokoládou později, jen to pak není tak hezké.
Jak se ti vyndavala čokoláda z formičky?
@Zluta_pastelka Máš tip na marsmallow, které použít? A ještě jaké používáš kakao? Nebo čokoládu, která se dává do vody?
@Sára 1 Použila jsem mini marshmallow z Marks and Spencer, kakao nějaké obyč co bylo doma (nepamatuju si to
). Ale všechno to bylo do mléka, ta čokoláda by asi ve vodě nebyla úplně ideální. A čokoládu jsem měla nějaký víceprocentní Lindt, ale nějaká přímo na to určená by samozřejmě byla lepší ![]()
Někde jsem měla čokoládu do vody a bylo to moc dobre. Já mléko nepiju, tudíž přemýšlím nad jinou variantou. Ale asi to stejně dopadne, že se to bude dělat do mléka.
@Zluta_pastelka Jakou máš formu? Jak velké jsou ty koule? Zatím tam, kde jsem byla, neměli. ![]()
@Zluta_pastelka Včera jsem si naivně myslela, že formu sezenu a nikde neměli.
Nevěděla jsem, že je to tak netypické. Dokonce se mě paní zeptala, jestli myslím formu na ořechy.