Reklamace zboží

Anonymní
2.11.24 17:58

Reklamace zboží

Dobrý večer.

Chci se zeptat, zda je má domněnka správná; že neměli co strhávat.

Přes e-shop jsem objednala jednu věc v hodnotě skoro 4000 Kč. Zboží přišlo poškozené… E-shop mi nabídl výměnu. Přijel dopravce, zboží převzal a následně dovezl nové.

Opět bylo poškozené :cert:

Čili jsem chtěla vrátit peníze… Což se stalo, ale částka byla ponížená o 150 Kč. Ano, pro někoho jen 150 Kč. Ale jsou to moje peníze, šlo o princip a hlavně reklamaci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21531
2.11.24 18:03

A přečetla sis pořádně obchodní podmínky? Není to částka za dopravu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 18:06

@nozu nic tam o tom není. A když jsem řešila reklamaci s infolinkou, písemně, tak nic nezmínili

• Citovat
  • Upravit
21531
2.11.24 18:09

A už ses jich ptala, proč ti těch 150 Kč strhli? Čím to odůvodnili? Já bych to fakt tipovala na náklady na dopravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 18:14

@nozu Zjistila jsem to dnes protože jsem nemohla na internetové bankovnictví. Chlap ano a jen mi řekl, že vratka přišla a dnes z něj vypadlo… Přišlo tolik a tolik. Prý já se nechtěl hádat.

:cert: :cert: tvl, se mi zdá. To jsou naše prachy. Tak se snad zeptám a řeším… Šlo o reklamaci. Nikdy se mi nestalo, že v tomto případě by e-shop strhával dopravné.

• Citovat
  • Upravit
22004
2.11.24 18:18

Téměř jistě manipulační poplatek za poštovné a balné při vrácení a novém odeslání.

Nechce se mi řešit, kde a jak je to právně podložené, ale setkala jsem se s tím už víckrát… a nějak nemám potřebu to řešit, nepřipadá mi na tom nic divného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65075
2.11.24 18:21
@BohunkaP píše: Více

tak ten poplatek je pochopitelný, pokud vracím zboží bez udání důvodu. Ale když je zboží poškozené, tak by to měl celé platit prodávající. Proč by měl doplácet kupující na vadné zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
2.11.24 18:25
@vokishka píše: Více

Třeba za to ten prodávající také nemůže, zboží se mohlo poškodit při přepravě… :nevim:

Jako chápu point i z tvého pohledu, určitě se nechci hádat… Mně osobně to prostě nijak nevadí - a jak píšu, také jsem se s tím už několikrát setkala, čili asi to nějak právně podložené bude. Když objednávám přes internet, jsem na tuhle alternativu připravena a nemám problém tohle riziko akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.24 18:48

@BohunkaP stalo se to 2×. Krabice nebyla :cert: poškozená v ní polystyren. A zboží bylo totálně rozflakane… Šlo o sprchový panel.

Tj půjdu do obchodu vrátit špatně jídlo a oni mi stejnou poplatek…? Nesmysl.

Pokud bylo poškozeno repravou, ať si to stejnou u dopravce kterého mají domluveného. Já s tím nemám nic společného!

• Citovat
  • Upravit
41128
2.11.24 18:52
@Anonymní píše: Více

tak pokud to pujdeš vratit sama na prodejnu, tak je jasné, že odpadne poštovné a balné :think: mrkni do smluvních podmínek, podle ceny je to za postovné a balné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
2.11.24 19:17

Vztekáš se sice krásně, ale hloupě :roll:

Místo vzteklého dupání si zkrátka přečti obchodní podmínky a hned budeš mít jasno. Pokud je v nich toto stanoveno a ty jsi to akceptovala, máš smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8443
2.11.24 19:19

A smluvní podmínky jsi četla? Je tam o tom nějaká informace? Pokud ano, tak bohužel, nenaděláš s tím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.11.24 19:20

A podávala jsi to jako reklamaci nebo jako vrácení zboží dle občanského zákoníku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.11.24 19:21

Pokud šlo o uznanou reklamaci, nese náklady prodávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
2.11.24 19:46
@mag píše: Více

Ale ona to podruhé asi nereklamovala, ale vrátila bez udání důvodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...