Drncání v kočárku

Anonymní
18.8.23 03:17

Drncání v kočárku

Ahoj, včera jsem byla s kočárkem u příbuzných na zahradě a všimla si, že to s malou (3 měsíce) dost drncá ( hlavička se ji hýbala z prava do leva). Tak mám strach, zda jsem ji tím nemohla ublížit, jelikož jsem si četla o syndromu třeseněho dítěte.
Na té zahradě s ní už i předtím parkrát přítel jezdil.
Nemáte někdo zkušenost, že Vaše děti byly taky dost nadtřásaný v kočárku a jsou v pořádku?. 🥺

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
21072
18.8.23 04:14

No je to vážný. Polovina dětí se nedožije dospělosti, jelikož z nich rodiče vytřesou duši v kočárku.

• načítám...
9412
18.8.23 06:05
@Anonymní píše:
Ahoj, včera jsem byla s kočárkem u příbuzných na zahradě a všimla si, že to s malou (3 měsíce) dost drncá ( hlavička se ji hýbala z prava do leva). Tak mám strach, zda jsem ji tím nemohla ublížit, jelikož jsem si četla o syndromu třeseněho dítěte.
Nemáte někdo zkušenost, že Vaše děti byly taky dost nadtřásaný v kočárku a jsou v pořádku?. 🥺
:lol: :lol: :lol: Klid prosímtě
  • načítám...
44357
18.8.23 06:37
@Anonymní píše:

Ne, pravděpodobně to žádné následky mít nebude.
Nicméně některé kočárky jsou hrkáky a miminko by v kočárku nemělo lítat jak mýdlo. Je to problém dětí narozených v letním období. Jdou pořídit stabilizační polštářky i hnízdo do kočárku.
Zimní děti jsou obalené fusakem a na hlavě mají většinou čepici.
Mám i letní děti, ale už starší. Tenkrát nebylo k dostání tolik výrobků, vzpomínám si, že jsem je stabilizovala válečkem z pleny. Řešila bych to.

Mám sourozence a jsme všichni narozeni na jaře a v létě. Tenkrát byly moderní šité krajkové peřiny do kočárku za každé situace. Kočár byl nazdobený, nebylo zvykem miminko fláknout jen tak do prázdného kočárku. Polštářek byl nízký, tu hlavu stabilizoval. Není to doporučení, jen srovnání.

• načítám...
174
18.8.23 07:33

Asi se nic nestane, hodně lidí má tyhle tvrdé kočárky a děti žijou. Já mám takto tvrdý sourozenecký a také mi nebylo příjemné koukat, jak se mi třese dítě, takže jsem v něm vozila, jen pokud to bylo nezbytně nutne, jinak jsem si brala normální kočárek s odpružením, aby houpal. Ono se to zlepší, jak bude dítě těžší, ale tyhle tvrdé kočárky jsou podle mě děs.

Příspěvek upraven 18.08.23 v 07:34

• načítám...
80466
18.8.23 07:33
@1Pears1 píše:
Ne, pravděpodobně to žádné následky mít nebude.
Nicméně některé kočárky jsou hrkáky a miminko by v kočárku nemělo lítat jak mýdlo. Je to problém dětí narozených v letním období. Jdou pořídit stabilizační polštářky i hnízdo do kočárku.
Zimní děti jsou obalené fusakem a na hlavě mají většinou čepici.
Mám i letní děti, ale už starší. Tenkrát nebylo k dostání tolik výrobků, vzpomínám si, že jsem je stabilizovala válečkem z pleny. Řešila bych to.Mám sourozence a jsme všichni narozeni na jaře a v létě. Tenkrát byly moderní šité krajkové peřiny do kočárku za každé situace. Kočár byl nazdobený, nebylo zvykem miminko fláknout jen tak do prázdného kočárku. Polštářek byl nízký, tu hlavu stabilizoval. Není to doporučení, jen srovnání.

no s tou „výplní“ kočárku máš pravdu, ještě dřív se miminka balila do zavinovačky jako pevný balíček, takže žádné drncání nehrozilo

• načítám...
174
18.8.23 07:35

Je fakt, že jestli bude září takové, jak loni, tak máš za dva týdny po problému.

• načítám...
44357
18.8.23 07:38
@stinga píše:
no s tou „výplní“ kočárku máš pravdu, ještě dřív se miminka balila do zavinovačky jako pevný balíček, takže žádné drncání nehrozilo

Jj, vlastně si vzpomínám, že mamka ji měla taky, ale rozvázanou, bylo teplo v červnu a červenci.
Já bych to nezlehčovala, jak někteří diskutující tady. Těmi neustálými otřesy může vzniknout mikrokrvácení, které následky v budoucnu může mít. Otázka je, jestli si to kdo spojí. Kočáry v 80.letech byly pevné a stabilní, odpružené, houpací. Ne takové hrkáky jako dnes(ne všechny samozřejmě).

• načítám...
34322
18.8.23 07:43

No jo, na odpruzeni se kasle…

Obloz miminko tak, aby mu hlava neskakala. Staci ta srolovana plena nebo k nekterym kocarum se da novorozenecka „vlozka“ dokoupit.

• načítám...
12003
18.8.23 07:53

Vklidu..nicméně pokud chceš mít jistotu tak jak tu píšou ostatní, nějaký slabší polštářek nebo tak něco…já mám jedno dítě srpnové a jedno prosincové..moje mamka mi ušila hezké plimo. Polštářek tenoulinky ale mimčo v něm hezky leželo a nijak sebou nemlatilo. Jezdila sem hodně polnacky a nepřišlo mi že by to nějak extra drncalo..na první jsem měla trojkombinaci Dorjan. S druhým sem jezdila dvojkocarem Valco duo a malý byl ve vložné tašce taky vpohode..ale ten jak byl prosincový tak měl kombinézu a v tom dvojkocaru a ještě vložné tašce byl hezký fixovany jak je to úzké…

• načítám...
2164
18.8.23 08:04

No jako nemyslím si, že se něco extra stalo, ale je fakt, že spousta z těch kočárů nemá slušné odpružení a taky mi není příjemné koukat, jak v tom dítě skáče.

• načítám...
7221
18.8.23 10:29

Takže drnčení v kočáře je na pováženou a hopsání na míči nic nedělá? Obojí je nahoru dolů.

• načítám...
21081
18.8.23 20:44

Dobrý večer,
diskuzi na žádost zakladatelky uzamykám a předávám ke smazání.

Přeji krásný zbytek dne,
Kačka

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure