Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ano, bylo to poprvé. Číslo si nevzali, ale ‘pípali’ ji občanku, pokutu prý pošlou na trvalé bydliště a má jít na úřad.
@Kosopemi píše:
Je nezletila, ale dovrsila vek 15 let, tedy se u prestupku muze zastupovat sama bez pritomnosti zakonnych zastupcu. Pokuta ji hrozi nizzsi, nez u dospeleho.
Já nevím, jak to přesně je, ale k doktorovi do 18 sama v podstatě nemůže a tohle řešit ano? Divné.
@lucad77 píše:
Já nevím, jak to přesně je, ale k doktorovi do 18 sama v podstatě nemůže a tohle řešit ano? Divné.
Rodic ma pry „urcita procesni prava“ jako navrhovat dukazy apod., ale nikde jsem nevycetla, zda musi zakonne zastupce vyrozumet zrovna policie nebo jakym zpusobem se toho „prava“ domuze ![]()
@catch-22 píše:
To bude asi bloková pokuta, uznala přestupek na místě, prověřili, že nemá záznam, aby bylo jisté, že to není trestní čin kvůli opakování. OSPODu to podle mne pošlou na vědomí a případně vlastnímu opatření automaticky, protože je nezletilá.
Sestra má kurátorku, nebude se to řešit i s ní?
@Anonymní píše:
No to asi bude. Takže sestra už toho vyvedla víc?
@Anonymní píše:
To asi bude a kuratorka nejspis bude informovat rodice.
@lucad77 píše:
No to asi bude. Takže sestra už toho vyvedla víc?
No, vyvedla jak vyvedla
je to taková trvdá hlava a když ji bylo 14 odjela bez našeho vědomí do prahy kde ji chytli policajti, navrhli ji kurátorku. Byla tam jednou a od té doby už ne ![]()
Evidentně s holkou není vše v pořádku..
podle mne se jednalo o blokové řízení na místě…
ale OSPOD i rodiče se vyrozumívají… A pokud už má kurátorku, tak ta taky..
měla by se vzpamatovat dřív, než bude pozdě.
Ty ji nějak kryješ nebo co??
Měli by to s ní opravdu velmi vážně řešit rodiče.
@Lucy75 píše:
Evidentně s holkou není vše v pořádku..
podle mne se jednalo o blokové řízení na místě…
ale OSPOD i rodiče se vyrozumívají… A pokud už má kurátorku, tak ta taky..
Policie se nějak dozví o té kuratele přímo? Měl jsem dojem, že to napřed hrnou jen přes OSPOD, aby se o tom vůbec dozvěděli. ![]()
@catch-22 píše:
Policie se nějak dozví o té kuratele přímo? Měl jsem dojem, že to napřed hrnou jen přes OSPOD, aby se o tom vůbec dozvěděli.
Podle mě v záznamech zjistí, že slečna už s nimi měla co do činění, a předají to rovnou OSPOD.
@lucad77 píše:
Jestli ji původně navrhla policie, jak píše zakladatelka, tak o tom asi bude někde u nich úřední záznam. Jestli už má slečna škraloup, půjde to přes OSPOD určitě.
To jo, OSPOD je jasný. Ale z pohledu Policie můžou mít úřední záznam, že před dvěma roky dali podnět OSPODu, ale ne jak je to teď. ![]()
@catch-22 píše:
To jo, OSPOD je jasný. Ale z pohledu Policie můžou mít úřední záznam, že před dvěma roky dali podnět OSPODu, ale ne jak je to teď.
To asi ne a nejspíš je jim to jedno. Oni to prostě předají příslušnému orgánu, co to má řešit, a dál se tím zabývat nebudou.
@AstraG píše:
@TaBlonďatá předáním zloděje statní policii to pro obchodníka končí. Ač je to kruté tak za 1. nemá krást, 2. jako rodič chci být informována.
Aspon je nějaká sranda když krade
To bude asi bloková pokuta, uznala přestupek na místě, prověřili, že nemá záznam, aby bylo jisté, že to není trestní čin kvůli opakování. OSPODu to podle mne pošlou na vědomí a případně vlastnímu opatření automaticky, protože je nezletilá.