Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Rodičům by to dát vědět měli. Škola s tím podle mě nemá nic společného. Sociálka nevím, záleží, zda to tam kvůli tak malé škodě budou hlásit, jaký je místní zvyk. ![]()
Příspěvek upraven 03.02.22 v 16:06
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne, moje sestra (16 let) dneska v drogerce ukradla řasenku. Sestru načapali a zavolali na ni měšťáky, pokutu prý pošlou obsílkou ale chci se zeptat, zda se to bude řešit se školou nebo přes sociálku? Případně zda se to bude řešit u s rodiči..Bylo to pod 100 kčPříspěvek upraven 03.02.22 v 15:54
Rodiče by to vědět měli.
Se divím, že nekontaktovali rodiče hned. Určitě nepřijeli měšťáci, ale státní. My naposled volali na zlodějku, co štípla jen dvě milky. Prostě se musí volat vždy. Holka se prala, pak hrála na city, vymlouvala se na děcko. A jak to dopadlo? 19-letá celostátně hledaná. I to děcko má, ale v ústavu. Bydliště přes půl republiky.
@AstraG píše:
Se divím, že nekontaktovali rodiče hned. Určitě nepřijeli měšťáci, ale státní. My naposled volali na zlodějku, co štípla jen dvě milky. Prostě se musí volat vždy. Holka se prala, pak hrála na city, vymlouvala se na děcko. A jak to dopadlo? 19-letá celostátně hledaná. I to děcko má, ale v ústavu. Bydliště přes půl republiky.
Taky mi přijde divné, že nevolali zákonného zástupce, když dotyčné ještě není 18.
@TaBlonďatá předáním zloděje statní policii to pro obchodníka končí. Ač je to kruté tak za 1. nemá krást, 2. jako rodič chci být informována.
@lucad77 píše:
Taky mi přijde divné, že nevolali zákonného zástupce, když dotyčné ještě není 18.
Sestře bylo od paní v drogerce řečeno, že zavolá měšťáky. Paní ji prý i vyhrožovala, že si pro ni rodiče přijedou atd
Policie ji řekla, že pokuta přijde na obsílku a nechali sestru jít. Není možné, že jim ještě budou volat? ![]()
@Anonymní píše:
Sestře bylo od paní v drogerce řečeno, že zavolá měšťáky. Paní ji prý i vyhrožovala, že si pro ni rodiče přijedou atdPolicie ji řekla, že pokuta přijde na obsílku a nechali sestru jít. Není možné, že jim ještě budou volat?
No jestli si zapsali jejich číslo… Ale podle mě by jim volali hned, kdyby chtěli.
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne, moje sestra (16 let) dneska v drogerce ukradla řasenku. Sestru načapali a zavolali na ni měšťáky, pokutu prý pošlou obsílkou ale chci se zeptat, zda se to bude řešit se školou nebo přes sociálku? Případně zda se to bude řešit u s rodiči..Bylo to pod 100 kčPříspěvek upraven 03.02.22 v 15:54
Jestli to bylo poprvé, co něco ukradla, tak se sociálkou se to asi řešit nebude, se školou už vůbec ne, ale divím se, že nekontaktovali rodiče. Komu tedy pošlou tu pokutu? Na nezletilé můžou těžko něco vymáhat, jestli ještě chodí do školy a nevydělává. Takže rodiče se to dozví na 100%
@arinecka píše:
Jestli to bylo poprvé, co něco ukradla, tak se sociálkou se to asi řešit nebude, se školou už vůbec ne, ale divím se, že nekontaktovali rodiče. Komu tedy pošlou tu pokutu? Na nezletilé můžou těžko něco vymáhat, jestli ještě chodí do školy a nevydělává. Takže rodiče se to dozví na 100%
To je pravda, pokuta přijde rodičům. Jestli měla slečna u sebe OP, nebo jim nahlásila pravé údaje.
Kamarádky syn (16) ukradl z hecu pár lízatek. Policajti ji volali a musela si ho vyzvednout. Následně to řešil OSPOD, se divím, ze rodičům nevolali hned, když ji není 18
@Deninina píše:
Kamarádky syn (16) ukradl z hecu pár lízatek. Policajti ji volali a musela si ho vyzvednout. Následně to řešil OSPOD, se divím, ze rodičům nevolali hned, když ji není píše: Více
Asi záleží na policistech. ![]()
Je nezletila, ale dovrsila vek 15 let, tedy se u prestupku muze zastupovat sama bez pritomnosti zakonnych zastupcu. Pokuta ji hrozi nizzsi, nez u dospeleho.
@arinecka píše:
Ano, bylo to poprvé. Číslo si nevzali, ale ‘pípali’ ji občanku, pokutu prý pošlou na trvalé bydliště a má jít na úřad.
Dobré odpoledne, moje sestra (16 let) dneska v drogerce ukradla řasenku
. Sestru načapali a zavolali na ni měšťáky, pokutu prý pošlou obsílkou ale chci se zeptat, zda se to bude řešit se školou nebo přes sociálku? Případně zda se to bude řešit u s rodiči..Bylo to pod 100 kč
Příspěvek upraven 03.02.22 v 15:54