Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prohmatávala jsem děti denně, když mi dali diagnózu týkající se krku a boule
Uzliny měly, ale doktorka mě zklidnila, že to je normální. Pokud jsi vyděšená, zajdi za lékařem, ať máš jistotu a klid.
@JaneWalker Moc děkuji za vaší odpověď a doufám, že jste v pořádku. Já ze všeho šílim a když si vyhledám bolest nožiček, uzliny a bezdůvodné teploty, vyjede všude leukemie. Já vím, radši nic nehledat, ale člověku to nedá.. ![]()
Syn má malou uzlinku taky a vždy před a při nemoci se zvětší. Poznám tak, že na něj něco leze ještě než začne chrchlat
Jinak hubené děti je mají vidět víc.
Myslím, že to buď v pohodě. U nás taky měl syn uzliny když procházel nachlazení. Asi s nejakym virem tělíčko bojuje.
Zkontroluj za týden a uvidis zda se menší. Kdyby náhodou vždy můžeš k lékaři skocit, popř zavolat. Ale když boli koleno to znamená že ho bolí kosti asi něco na něho leze…
Ahoj, máte zkušenost, že by vaše děti měly na krku nějakou hmatnou uzlinu? Nikdy mě to nenapadlo zkoumat, ale synovi jsem dneska prohmatala krk a našla jsem jednu maličkou uzlinku na straně, tak do půl centimetru, já vím, že na krku taky takové už roky mám, manžel také, ale nevím, jak je tomu u dětí (2,5 roku). Někde jsem četla, že do 1,5 cm je to ok. Mám černé myšlenky, poslední dobou si stěžuje na bolest kolene, nohou a dneska z ničeho nic 38,5 teplota a od podání nurofenu zatím nic.. Tak tomu moc nerozumím. Nemáme s těmahle jednodenníma teplotama zkušenost.. Děkuju za každou vaší zkušenost..