Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš pravdu, je to hodně bolestivé, ale jiné východisko není bohužel. Mám prostě ještě jednu dceru a nechci mít výčitky svědomí, kdyby se něco stalo.
@marcela39 píše:
Máš pravdu, je to hodně bolestivé, ale jiné východisko není bohužel. Mám prostě ještě jednu dceru a nechci mít výčitky svědomí, kdyby se něco stalo.
Vzdy je budes mit, i kdyz se neco stane s tou na fetu. Ale pokud ona sama nechce (coz zjevne nechce) tak nenadelate nic. A i kdyz mnoho lidi odvykani podstupuje dobrovolne (dcera naseho slouholeteho znameho treba uz trikrat) dopada to zle ![]()
@marcela39 Zkoušela jsi kontaktovat linku pro blízké uživatelů drog? Zajít na jejich terapeutickou skupinu? Moc by Ti pomohl kontakt s jinými rodiči, kteří prožívají podobné… Každopádně hodně sil a doporučuji Ti najít si psychologa, tohle je kurňa náročná situace a bylo by dobré, abys v tom nebyla sama a dostala pohled na věc od někoho nezúčastněného. Jestli chceš, vyhledám Ti kontakty v blízkosti bydliště.
Za nějaký kontakt bych byla moc ráda. Ale jak říkám, já jí dala měsíc na vystěhování, teď má tedy ještě 3 týdny. Je už dospělá. Já jí dala život, vychovala jsem jí, tím už to pro mě končí a ona si půjde životem už sama. Že si vybrala drogy, tak snad jednou pozná, že to není dobré.
Odkud jste? Najdu vám nějaký kontakt. Ono to není jen o ní. Její braní nutné hodně ovlivnilo celou rodinu. Pomuzou vám se od toho odpoutat
Ahoj,
pokud jsou rodiče takle problematický, tak by na ně měla dohlížet sociální pracovnice, když už o jedno dítě přišli. Pokud se tak nekoná, tak mužeš zkontaktovat tu babičku a ta muže upozornit sociálku…pokud nelze zkontaktovat, tak zkus zajít na sociálku a upozorni je. Mužeš sociálního pracovníka požádat, aby se nezminoval o tobě…máš na to právo. tak že by ses nemusela bát, že by se ti pak mstila…ale je lepší to oznámit, ne že to dítě takle nechat týrat.
Drogy jsou hrozné svinstvo, neničí jenom toho dotyčného, ale celou rodinu. Ex partner byl na pervitinu a je vlastně dodnes i když jsme se rozešli. Já drogy nebrala ani když jsme spolu chodili. Ale už to tak dál nešlo, nechtěla jsem, aby v tom malý vyrůstal. Taky dostal hromady šancí, hromady věcí jsem mu odpustila, ale prostě u každého nastane ta chvíle, že pohár trpělivosti prostě přeteče. Neváží si sám sebe a nemá žádné plány do budoucna, takže s tím ani nedokáže něco dělat. Mám ho pořád ráda, byli jsme spolu 10 let, ale zničila bych sama sebe a ublížila malému, kdybych ho v tom nechala vyrůstat. Takže i když je mi to líto, musela jsem to „nechat jít“. A co se týče příspěvku, tak o tom bych mohla psát romány. Znám díky ex takové typy- mámy co jsou závislé, feťáci jí chodí pro drogy domů i když jsou tam děti, prostě hnus. Děti tedy nebijí a ve starají se, ale i tak. Co může z dítěte vyrůst, když k nim chodí takové existence… A ještě si vzpomínám na jednu, před x lety jsem tam byla s ex a měla syna. A ten si hrál a to tím způsobem, že dělal, že „sjíždí lajnu“- šňupe- bylo mu 5 let. Tak to taky o něčem svědčí, co asi doma musí vidět…
Naprosto souhlasím s tvojim příspěvkem, takže víš o čem mluvím.
@marcela39 píše:
Moje dcera je na tvrdých drogách. Nikdy bych nikomu nepřála, s takovým člověkem žít. Když je zrovna napraná pervitinem, je usměvavá, ale jakmile to odezní, je agresivní, zlá a nedokážu si představit, že tihle lidé mají děti. Nahlásit na sociálku v prvé řadě určitě. Já svou dceru budu vyhazovat z domu, už to nejde. Psychicky jsem na zhroucení.
Dovedu si představit, jak ti je. Moje sestra taky brala drogy, i když v té době už u nás doma nebydlela, protože byla dospělá. Ale neskutečně trápila mámu, já to prožívala s mámou a nepřála bych to nikomu. Teď je sestře 40 a všichni máme podezření, že v něčem zase jede, asi ne přímo v drogách, ale tušíme že bere nějaké oblbováky, je většinu času mimo a působí, jak kdyby se právě probudila… Díky bohu nemá děti, ale i tak je to hrozné pozorovat, když se takhle ničí někdo blízký a ty mu vlastně nemůžeš nijak pomoct…jako pomoc neberu dávání peněz a poskytování ubytování, jídla.
Musíš být neskutečně silná a obdivuju tě, vyhodit svoji dceru z domu tě asi stálo veliké úsilí, ale děláš správně, většinou to jinak nejde, takoví lidé mají neskutečně depresivní a destruktivní vliv na své okolí a je dobře, že chráníš mladší dceru…
@marcela39 tak pokud to bylo Marcelko na mě, tak ano, co se týče drog tak vím co to je za hnus
Ale nejsme na tom stejně, to je tvoje dítě, můj to byl „jen“ partner. Sama si nedokážu představit, že bych něco takového řešila za několik let s malým. To bych se asi zbláznila a nebo fakt už utrápila. Mám pocit, že musím zachránit všechny kolem sebe- u partnera jsem se snažila vyhrát tenhle nerovný boj 10 let a nebylo to k ničemu. Odcházela jsem ze vztahu naprosto zlomená, zničená a na antidepresivech a hlavně s pocitem naprosté marnosti a beznaděje. Takže představa, že by se to týkalo mého dítěte…
Co se týče poraden pro rod. příslušníky feťáků- taky jsem tam chodila a jestli mi to pomohlo? Asi ne, spíš je to jenom o tom pocitu si pokecat a říci někomu co tě trápí, protože co si budeme, není to zrovna téma pro kamarádky ke kafíčku. Tobě držím palce a přeji hodně sil, je to na hrozně dlouhé lokte a i když dceru vyhodíš, stejně za tebou chodit bude- když bude čas od času na dně. To oni si vždycky vzpomenou na rodinu, ale pak stejně zase zdrhnou a většinou si ještě z bytu něco co jim nepatří odnesou. Ale zase- možná pozitivní- pokud drogy bere, bude krást i venku, je otázkou času, než jí někde chytí, potom znovu a pak už si asi půjde sednout, tak bude klid. A někomu to pomůže a dá se dohromady. Mám kamaráda, kterého zastavil až kriminál, ale seká už asi 6 let dobrotu, pracuje, ujasnil si co v životě chce a jde si za tím. Tak Ti přeji, aby to u Vás dopadlo stejně
A omlouvám se za zmatečné psaní, co se drog týče, jsem „plná dojmů a zkušeností“ ![]()
569497263. Nějaká holendova. Zkus ji zavolat a poradit se kde by ti v okolí mohli pomoct.