Drogy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
7.4.14 16:35

Máš pravdu, je to hodně bolestivé, ale jiné východisko není bohužel. Mám prostě ještě jednu dceru a nechci mít výčitky svědomí, kdyby se něco stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.4.14 16:38
@marcela39 píše:
Máš pravdu, je to hodně bolestivé, ale jiné východisko není bohužel. Mám prostě ještě jednu dceru a nechci mít výčitky svědomí, kdyby se něco stalo.

Vzdy je budes mit, i kdyz se neco stane s tou na fetu. Ale pokud ona sama nechce (coz zjevne nechce) tak nenadelate nic. A i kdyz mnoho lidi odvykani podstupuje dobrovolne (dcera naseho slouholeteho znameho treba uz trikrat) dopada to zle :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
7.4.14 16:41

@marcela39 Zkoušela jsi kontaktovat linku pro blízké uživatelů drog? Zajít na jejich terapeutickou skupinu? Moc by Ti pomohl kontakt s jinými rodiči, kteří prožívají podobné… Každopádně hodně sil a doporučuji Ti najít si psychologa, tohle je kurňa náročná situace a bylo by dobré, abys v tom nebyla sama a dostala pohled na věc od někoho nezúčastněného. Jestli chceš, vyhledám Ti kontakty v blízkosti bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.4.14 16:47

Za nějaký kontakt bych byla moc ráda. Ale jak říkám, já jí dala měsíc na vystěhování, teď má tedy ještě 3 týdny. Je už dospělá. Já jí dala život, vychovala jsem jí, tím už to pro mě končí a ona si půjde životem už sama. Že si vybrala drogy, tak snad jednou pozná, že to není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
7.4.14 16:54

Odkud jste? Najdu vám nějaký kontakt. Ono to není jen o ní. Její braní nutné hodně ovlivnilo celou rodinu. Pomuzou vám se od toho odpoutat

• Citovat
  • Upravit
115
7.4.14 16:58

Ahoj,
pokud jsou rodiče takle problematický, tak by na ně měla dohlížet sociální pracovnice, když už o jedno dítě přišli. Pokud se tak nekoná, tak mužeš zkontaktovat tu babičku a ta muže upozornit sociálku…pokud nelze zkontaktovat, tak zkus zajít na sociálku a upozorni je. Mužeš sociálního pracovníka požádat, aby se nezminoval o tobě…máš na to právo. tak že by ses nemusela bát, že by se ti pak mstila…ale je lepší to oznámit, ne že to dítě takle nechat týrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
7.4.14 16:58

Jaké velké město máte v dosahu?

http://www.drogovaporadna.cz/…-blizke.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
7.4.14 17:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.4.14 17:06

Ledeč nad Sázavou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.4.14 17:07

Havlíčkův Brod je od nás nejblíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.14 17:13

Drogy jsou hrozné svinstvo, neničí jenom toho dotyčného, ale celou rodinu. Ex partner byl na pervitinu a je vlastně dodnes i když jsme se rozešli. Já drogy nebrala ani když jsme spolu chodili. Ale už to tak dál nešlo, nechtěla jsem, aby v tom malý vyrůstal. Taky dostal hromady šancí, hromady věcí jsem mu odpustila, ale prostě u každého nastane ta chvíle, že pohár trpělivosti prostě přeteče. Neváží si sám sebe a nemá žádné plány do budoucna, takže s tím ani nedokáže něco dělat. Mám ho pořád ráda, byli jsme spolu 10 let, ale zničila bych sama sebe a ublížila malému, kdybych ho v tom nechala vyrůstat. Takže i když je mi to líto, musela jsem to „nechat jít“. A co se týče příspěvku, tak o tom bych mohla psát romány. Znám díky ex takové typy- mámy co jsou závislé, feťáci jí chodí pro drogy domů i když jsou tam děti, prostě hnus. Děti tedy nebijí a ve starají se, ale i tak. Co může z dítěte vyrůst, když k nim chodí takové existence… A ještě si vzpomínám na jednu, před x lety jsem tam byla s ex a měla syna. A ten si hrál a to tím způsobem, že dělal, že „sjíždí lajnu“- šňupe- bylo mu 5 let. Tak to taky o něčem svědčí, co asi doma musí vidět…

• Citovat
  • Upravit
17
7.4.14 17:17

Naprosto souhlasím s tvojim příspěvkem, takže víš o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
7.4.14 17:21
@marcela39 píše:
Moje dcera je na tvrdých drogách. Nikdy bych nikomu nepřála, s takovým člověkem žít. Když je zrovna napraná pervitinem, je usměvavá, ale jakmile to odezní, je agresivní, zlá a nedokážu si představit, že tihle lidé mají děti. Nahlásit na sociálku v prvé řadě určitě. Já svou dceru budu vyhazovat z domu, už to nejde. Psychicky jsem na zhroucení.

Dovedu si představit, jak ti je. Moje sestra taky brala drogy, i když v té době už u nás doma nebydlela, protože byla dospělá. Ale neskutečně trápila mámu, já to prožívala s mámou a nepřála bych to nikomu. Teď je sestře 40 a všichni máme podezření, že v něčem zase jede, asi ne přímo v drogách, ale tušíme že bere nějaké oblbováky, je většinu času mimo a působí, jak kdyby se právě probudila… Díky bohu nemá děti, ale i tak je to hrozné pozorovat, když se takhle ničí někdo blízký a ty mu vlastně nemůžeš nijak pomoct…jako pomoc neberu dávání peněz a poskytování ubytování, jídla.

Musíš být neskutečně silná a obdivuju tě, vyhodit svoji dceru z domu tě asi stálo veliké úsilí, ale děláš správně, většinou to jinak nejde, takoví lidé mají neskutečně depresivní a destruktivní vliv na své okolí a je dobře, že chráníš mladší dceru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.14 17:29

@marcela39 tak pokud to bylo Marcelko na mě, tak ano, co se týče drog tak vím co to je za hnus :( Ale nejsme na tom stejně, to je tvoje dítě, můj to byl „jen“ partner. Sama si nedokážu představit, že bych něco takového řešila za několik let s malým. To bych se asi zbláznila a nebo fakt už utrápila. Mám pocit, že musím zachránit všechny kolem sebe- u partnera jsem se snažila vyhrát tenhle nerovný boj 10 let a nebylo to k ničemu. Odcházela jsem ze vztahu naprosto zlomená, zničená a na antidepresivech a hlavně s pocitem naprosté marnosti a beznaděje. Takže představa, že by se to týkalo mého dítěte… :pocitac: Co se týče poraden pro rod. příslušníky feťáků- taky jsem tam chodila a jestli mi to pomohlo? Asi ne, spíš je to jenom o tom pocitu si pokecat a říci někomu co tě trápí, protože co si budeme, není to zrovna téma pro kamarádky ke kafíčku. Tobě držím palce a přeji hodně sil, je to na hrozně dlouhé lokte a i když dceru vyhodíš, stejně za tebou chodit bude- když bude čas od času na dně. To oni si vždycky vzpomenou na rodinu, ale pak stejně zase zdrhnou a většinou si ještě z bytu něco co jim nepatří odnesou. Ale zase- možná pozitivní- pokud drogy bere, bude krást i venku, je otázkou času, než jí někde chytí, potom znovu a pak už si asi půjde sednout, tak bude klid. A někomu to pomůže a dá se dohromady. Mám kamaráda, kterého zastavil až kriminál, ale seká už asi 6 let dobrotu, pracuje, ujasnil si co v životě chce a jde si za tím. Tak Ti přeji, aby to u Vás dopadlo stejně :) A omlouvám se za zmatečné psaní, co se drog týče, jsem „plná dojmů a zkušeností“ :(

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
7.4.14 17:59

569497263. Nějaká holendova. Zkus ji zavolat a poradit se kde by ti v okolí mohli pomoct.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová