Druhé bakalářské studium bez poplatku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tala20 píše:
V této diskusi se proplétá fantazírování se skutečností.Zakladatelka se ptala na to do kdy bude mít úlevy jako student připravující se studiem na budoucí povolání. Správná odpověď byla: Pouze do dovršení 26 let, s výjimkami při studiu doktorského programu.
Některé holky do toho pletou poplatek za delší studium studijního programu (to jest delší než je standardní doba studia zvýšená o jeden rok). Tyto poplatky vybírá od „věčného“ studenta samotná vysoká škola a jejich výši stanoví rektor. Nemají samozřejmě naprosto nic společného ani s daňovými úlevami, ani s platbami sociálního a zdravotního pojištění.
A některé holky-pamětnice dokonce fantazírují o poplatku za další studium, který byl dávno zrušen (od 1.1.2016).
Evidentne jsi to cele popletla a nepochopila ty. Zakladatelka jasne sama uvedla v dotazu spojeni - dalsi studium - a jeji posledni odpoved potvrzuje, ze se jasne ptala na poplatek za dalsi studium. Ani suverenni podani, kterym jsi nas chtela dostat do late, ti nepomohl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Evidentne jsi to cele popletla a nepochopila ty. Zakladatelka jasne sama uvedla v dotazu spojeni - dalsi studium - a jeji posledni odpoved potvrzuje, ze se jasne ptala na poplatek za dalsi studium. Ani suverenni podani, kterym jsi nas chtela dostat do late, ti nepomohl.
je to dědula - důchodce, chytrý jak rádio, neustále někoho uráží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tala20 píše:
V této diskusi se proplétá fantazírování se skutečností.Zakladatelka se ptala na to do kdy bude mít úlevy jako student připravující se studiem na budoucí povolání. Správná odpověď byla: Pouze do dovršení 26 let, s výjimkami při studiu doktorského programu.
Některé holky do toho pletou poplatek za delší studium studijního programu (to jest delší než je standardní doba studia zvýšená o jeden rok). Tyto poplatky vybírá od „věčného“ studenta samotná vysoká škola a jejich výši stanoví rektor. Nemají samozřejmě naprosto nic společného ani s daňovými úlevami, ani s platbami sociálního a zdravotního pojištění.
A některé holky-pamětnice dokonce fantazírují o poplatku za další studium, který byl dávno zrušen (od 1.1.2016).
Kde v textu zakladatelky diskuse (zkopírován níže) vidíš něco o úlevách? ![]()
Druhé bakalářské studium bez poplatku?
Zdravím,
letos jsem úspěšně ukončila bakalářské studium. Jednalo se o délku studia 3 roky + 1 rok navíc. Četla jsem na mnoha stránkách, že pokud má člověk úspěšně ukončeného jednoho bakaláře, muže zdarma studovat i další bakalářské studium (do 26 let samozřejmě). Je to pravda? Nemohu tuto informaci dohledat v odborných zdrojích, proto mě zajímají i vaše odpovědi.,
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
Aha, dobry vedet…mi pripomnel meho davneho sefa 😆.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Aneta.Berg ano, čekala jsem takový rýpavý komentářv zákoně je to tak zamotané, že by člověk nemusel tuto informaci správně pochopit. Legislativa není má silná stránka a proto se raději obrátím na někoho, kdo tomu rozumí lépe než já, nevidím na tom nic převratného
a ostatním děkuji, i ze studijního oddělení mi potvrdili, že další bakalářské studium je opravdu zdarma.
Muzu se jen ze zvedavosti bez rypani zeptat, jestli jsi se do toho zakona fakt divala? Je tam pragraf 58 ods. 4., ktery rika, ze vysoka skola stanovi poplatek za dalsi studium. A v novele se pise, ze odst. 4 se v paragrafu 58 rusi. Neni tam zamotanyho a matouciho vubec nic podle me…Ptam se fakt jen ze zajimavosti. Ty zakony jsou dlouhe, to jo…ale kdyz dam vyhledat klicove slovo, tak to neni nijak slozite…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Fakt? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Fakt?
jo, já myslela, že už je to všeobecně známé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit