Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím zkušenější
.
Dceři se vyklubal první zub ve 4m. V 15m měla už 16 zubů. Chybí tedy jen druhé stoličky, ale čekala jsem, že bude chvilku klid…
Teď je jí 16m. Už třetí den má zvýšenou teplotu (37-37,4), tváře červené, jak kdyby měla horečku, hůř jí, spíše netvrdou stravu, jogurty, polívky, jinak je jedlík. Je protivnější…
Dozadu do pusy moc nevidím.
Pár lidí už se tu ptalo, ale už nenapsaly, zda to stoličky opravdu byly. Myslíte, že je to možné takto brzy? Nebo napadá vás jiná možnost, proč má ty teploty? Nekašle, nesmrká, jinak se chová normálně… děkuji ![]()
Ano, můžou to být stoličky… Dcera je měla také takhle brzo, kolem 18 měsíců měla všech 20 zubů… Ale pro jistotu bych ji pozorovala, dej ji něco na bolest zubu (čípek, gel) a uvidíš… Když by horečky neustupovali, určitě konzultovat s dětskou doktorkou ![]()
@Alcounek píše:
Ano, můžou to být stoličky… Dcera je měla také takhle brzo, kolem 18 měsíců měla všech 20 zubů… Ale pro jistotu bych ji pozorovala, dej ji něco na bolest zubu (čípek, gel) a uvidíš… Když by horečky neustupovali, určitě konzultovat s dětskou doktorkou
Moc děkuji za reakci. Nic se nezměnilo. Čtvrtý den má teploty 37-37,4, nesmrká, nekašle, je teda protivná a nechce jíst, ale jinak normálka. Pediatře jsem volala, poradila jen zkontrolovat moč, ale barva i zápach normální. Takže nevíme, zuby to prý být mohou a nemusí, což víme 🤷♀️. Malá mě nenechá do pusy moc kouknout, natož sáhnout, ale nic jsem zatím nepostřehla.
V noci ale plakala, odmítla mlíko, trošku jsem se s ní prošla po bytě, pochovala, namazala dásně calgelem a pak si mlíko dala a usnula 🤷♀️
Ach jo, snad se brzy projeví, oč jde.
Ještě jednou moc děkuju ![]()
@Suelinda ahoj,jak to vypadá? Syn bude mít rok a čtvrt a taky nám lezou nejspíš poslední stoličky
tváře červené, protivný, uslintany jak nikdy,,,pořád něco strká dozadu do pusinky a kouše
posledních pár týdnů je děs… Teď se mu nedávno prořezaly 4 špičáky během 3 týdnu a myslela jsem že bude klid a nic ![]()
Uz je to celkem na palici
![]()
@Lucik1991 bohužel pořád nevíme. Dcera má zvýšenou teplotu už cca 10 dní. Doktorka to taky vidí na ty poslední stoličky, pokud to neodezní do konce týdne, tak ji pro jistotu zkontroluje. Nic ji ale netrápí, nic se nepřidalo, žádná rýma, kašel, zvracení, průjem… nic. Nicméně prstem v puse pořád nic necítím, kouknout mě tam moc nenechá… prý se ale mohou zatím hýbat jen v kosti, že ty poslední stoličky jsou občas běh na dlouhou trať 🤷♀️