Zkažených hned deset zubů

Anonymní
30.10.22 21:07

Zkažených hned deset zubů

Ahoj, ráda bych se poradila. Pokud by tu byl nějaký odborník, budu moc ráda za každý názor.
Synovi jsou teprve tři roky. K zubaři s ním docházíme od pěti měsíců, kdy se mu začaly klubat první zuby. Chodíme pravidelně. Při jedné kontrole jsem se zubaře ptala, co to má na předních dvojkách- prý nic, jen pigment. Pak jsem volala, že jsem synovi na obou čtyřkách našla na žvýkacích plochách černé tečky, objednal nás za tři měsíce, kdy měl syn z těch teček krátery. Při kontrole řekl, že je to kaz a překryl mu to bílou výplní, toť vše, znovu jsem se ptala na ty přední zoubky- zase mi bylo řečeno, že je to pigment. Před svátkem jsme byli na návštěvě v Praze a bolely ho zuby, tak jsme šli na soukromou kliniku. Udělali synovi rentgen a má kazy na deseti zubech! Čtyřky se budou muset otevřít, vyčistit kanálky, dát na ně kovové korunky. Přední zuby má totálně zkažené a budou se muset odvrtat a dát keramické korunky. Všechno bude muset být provedeno pod narkózou. Termín máme na konci listopadu. Nevím, zda mu nechat rozvrtat půlku zubů a nechat nasazovat korunky. Jaký máte názor na dětské korunky? Mám na sebe hrozný vztek. Osobní informace, prosím o anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.10.22 21:12

Lepší fotku zubů jsem nenašla. Syn už spí, tak ho nechci budit.

• Citovat
  • Upravit
35912
30.10.22 21:14

A co by jsi s tím chtěla dělat jiného? :nevim: pokud nejde odvrat kaz, tak asi jiné řešení není.
Můžu se že zvědavosti zeptat jak čistíte zuby, nebo co přes den pije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
30.10.22 21:16
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se poradila. Pokud by tu byl nějaký odborník, budu moc ráda za každý názor.
Synovi jsou teprve tři roky. K zubaři s ním docházíme od pěti měsíců, kdy se mu začaly klubat první zuby. Chodíme pravidelně. Při jedné kontrole jsem se zubaře ptala, co to má na předních dvojkách- prý nic, jen pigment. Pak jsem volala, že jsem synovi na obou čtyřkách našla na žvýkacích plochách černé tečky, objednal nás za tři měsíce, kdy měl syn z těch teček krátery. Při kontrole řekl, že je to kaz a překryl mu to bílou výplní, toť vše, znovu jsem se ptala na ty přední zoubky- zase mi bylo řečeno, že je to pigment. Před svátkem jsme byli na návštěvě v Praze a bolely ho zuby, tak jsme šli na soukromou kliniku. Udělali synovi rentgen a má kazy na deseti zubech! Čtyřky se budou muset otevřít, vyčistit kanálky, dát na ně kovové korunky. Přední zuby má totálně zkažené a budou se muset odvrtat a dát keramické korunky. Všechno bude muset být provedeno pod narkózou. Termín máme na konci listopadu. Nevím, zda mu nechat rozvrtat půlku zubů a nechat nasazovat korunky. Jaký máte názor na dětské korunky? Mám na sebe hrozný vztek. Osobní informace, prosím o anonym.

Začal bych tím, že bych dítěti koupil zubní kartáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.22 21:22
@Anonymní píše:

Mě přijde na mléčné zuby dělat korunky zbytečné, zašla bych si ještě k jednomu zubaři pro konzultaci, nějakému normálnímu, ty korunky mi přijde, že z vás chtějí tahat peníze, nicméně úplně to nechat bych se taky bála…a jinak ty jeho zuby vypadají podle fotky hezky.. asi bych nechala vytahat hodně zkažené a zbytek počkala až vypadne…

Syn má dost zkažené 4, 5, budeme je nechávat vytahovat, 100% to má z antibiotik, bohužel…

• Citovat
  • Upravit
77130
30.10.22 21:23
@Anonymní píše:
Mě přijde na mléčné zuby dělat korunky zbytečné, zašla bych si ještě k jednomu zubaři pro konzultaci, nějakému normálnímu, ty korunky mi přijde, že z vás chtějí tahat peníze, nicméně úplně to nechat bych se taky bála…a jinak ty jeho zuby vypadají podle fotky hezky.. asi bych nechala vytahat hodně zkažené a zbytek počkala až vypadne…Syn má dost zkažené 4, 5, budeme je nechávat vytahovat, 100% to má z antibiotik, bohužel…

taky mi to přijde, že na klinice chtějí ze zakladatelky vytáhnout co nejvíc peněz, tak proto tak radikální řešení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
30.10.22 21:24

Pokud to jsou vážně kazy, tak bych se zaměřila na důkladnou hygienu a kvalitní kartáček. Nic proti tobě, ale na fotce vypadají zoubky dost zanedbané viz dvojka nahore. K otázce, nic jiného nezbyva, lituju chlapecka, že má už ve třech letech zkažené zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
@Anonymní píše:
Lepší fotku zubů jsem nenašla. Syn už spí, tak ho nechci budit.

já vidím normální dětské zoubky, kde jsou ty kazy?
snad jen na té dolní dvojce něco nahoře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@pikola píše:
A co by jsi s tím chtěla dělat jiného? :nevim: pokud nejde odvrat kaz, tak asi jiné řešení není.
Můžu se že zvědavosti zeptat jak čistíte zuby, nebo co přes den pije?

Přes den pije actimel, čaj, mléko, neochuc. kefír. Teď mu dávám do čaje med a citrón, je nemocný. Jinak byl dlouho kojený, do dvou let určitě i přes noc. Teď má v noci jen vodu. Zuby čistíme po snídani, Elmex pasta a kartáček, dočišťujeme jednosvazkem. Po obědě, než jde spát přečistíme zuby s weleda gelem a po večeři zase normálně. Já sama nemám žádný kaz, čistím mu je stejně, jako sobě. :zed:

• Citovat
  • Upravit
9802
30.10.22 21:25
@Zumpa píše:
Začal bych tím, že bych dítěti koupil zubní kartáček.

Opravdu si myslíš, že rodič, který chodí s dítětem pravidelně k zubaři mu nečistí zuby? Anebo je to jen rádobyvtipný výkřik do tmy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31136
30.10.22 21:26

Klid :hug:, kluk z rodiny takhle byl cca ve 4r v narkoze na 12 zubech, neco vytrhali, neco opravili, na neco dali korunky. Urcite neslo o vazneji zanedbanou peci ze strany rodicu, spis o genetiku, protoze jeho sourozenci nemeli na mlecnych jediny kaz… Dcera zname mela takove ty „medove zuby“ - cele cerne, ackoliv cele detsvi si nesmela dat ani bonbon, trvale ma krasne.

Se dcerou mam pro zmenu trable s nezalozenymi trvalymi zuby, spatnym smerem rostoucimi trvalymi zuby, takze ji pro zmenu trhaji zuby z ortodontickych duvodu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
30.10.22 21:27
@Jahru píše:
Opravdu si myslíš, že rodič, který chodí s dítětem pravidelně k zubaři mu nečistí zuby? Anebo je to jen rádobyvtipný výkřik do tmy? :think:

Každý zubař ti řekne, že kazy jsou důsledkem nekvalitní péče o zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5387
30.10.22 21:31

Připadá mi, jako bys, zakladatelko, měla syna padesátiletého a ne trileteho. Jinak na fotce vypadaji zoubky hezky.
Jak jsi to s pětiměsíčním u zubaře zvládla? S jedním zoubkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9802
30.10.22 21:31
@Zumpa píše:
Každý zubař ti řekne, že kazy jsou důsledkem nekvalitní péče o zuby.

Jenže někomu stačí ke "kvalitní " péči zuby dvakrát denně přešmrdlat kartáčkem, jiný čistí zuby pečlivě, používá mezizubní kartáčky, nit, gely… a může se stavět na hlavu a odstrkovat ušima a stejně ty kazy má. Stačí špatné postavení zubů, oslabená sklovina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16455
30.10.22 21:36

Jestli na to mate, tak bych do velkych oprav a korunek sla. Sla bych si jeste pro nazor na jinou kliniku (rtg vzit s sebou). Ono mit vytrhane zuby a dalsich pet a vice let chodit s deravou pusou, pripadne prskat, spatne kousat… kKdyz budou zuby venku, je pravdepodobne, ze penize pak vrazite do ortodoncie nebo logopedie. Navic esteticke hledisko take je dulezite. Kamaradky chlapecek mel vytrhanou cast horniho patra. Nasazovaci zasadne nenosil, sislal x let, ted ma rovnatka, spatnou sklovinu, furt neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.