Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Zajimalo by mě jestli někdo nemá podobnou zkušenost a měl nějaké cenné rady.
První porod skoro před 3mi lety, klestovy, malý měl špatne apgar skore, mě sili přes 2 hodiny, dostávala jsem krevní transfuze a dostávala sem se z toho rok.
Moje otázka zní, jestli někdo zažil něco podobného a byl podruhé tehotny. Jak probíhal další porod? Raději bych sla na císaře, ale všude mi říkají, ze tohle není indikace k císaři.
Dekuji
Já osobně ne ale švagrová to měla hustý…mimino nemohla vytlačit..x hodin na sále, rozřezali a nastrihali ji jak to jen šlo aby ho dostali ven…vždycky jakoby povylezl a jakmile prestala tlacit tak zalezl zpatky… nakonec zjistili že má pupek 2× kolem krku a proto to nešlo, že tam za něj držel… Kvuli tomu druhé mimčo měli až za 5 let, já osobně se divím že do druhého vůbec šla po takovém zážitku…ale šla do toho s tím že horší než poprvé už to snad nebude..a nebylo..naopak druhý porod šel hladce, jen kvůli tomu jak byla předtím zrasovana tak se jí zkracoval brzy čípek a musela tedy cca od 25tt ležet a mám pocit že ji i zašívali…nicméně obě děti zdravé…
@Barusha38 píše:
Ahoj,Zajimalo by mě jestli někdo nemá podobnou zkušenost a měl nějaké cenné rady.
První porod skoro před 3mi lety, klestovy, malý měl špatne apgar skore, mě sili přes 2 hodiny, dostávala jsem krevní transfuze a dostávala sem se z toho rok.
Moje otázka zní, jestli někdo zažil něco podobného a byl podruhé tehotny. Jak probíhal další porod? Raději bych sla na císaře, ale všude mi říkají, ze tohle není indikace k císaři.
Dekuji
Pokud se na to necítíš, na císaře jdi. Empatického lékaře najdeš. Třeba zde
https://www.lidovky.cz/…ln_domov_ELE
Cennou radu nemám, ale když už jsi těhotná, tak to dáš.
Měla jsem to podobně a druhý porod mne čekal o rok a půl později (nééé planovaně
). Nervy to byly šílené. Ale císaře bych dobrovolně asi nechtěla ani tak. Ale nakonec to dopadlo úplně v pohodě. Na tři zatlačení byl venku 5kg syn bez žádných problémů.
Klidne bez na cisare.
Jinak si zaplat svoji porodni asistentku, at te hlida a vede porod, nenech se natlacit do medikace a nerod na zadech.
@Barusha38 píše:
Ahoj,Zajimalo by mě jestli někdo nemá podobnou zkušenost a měl nějaké cenné rady.
Dekuji
Měla jsem taky první porod kleštěmi. Peklicko. Druhý porod byl v pohodě a za odměnu. O cisari jsem vůbec nepřemýšlela.
Svoji PA, dulu, porodní plán, nic nepodceňujte. Případně císař neni ostuda. Je to na vás, vy jste šéf a určitě to dobře dopadne ![]()
@Barusha38 Moje dobra kamaradka mela u prvniho ditete tezky porod klestemi, silene ji rozstrihali, potrhali, doted si pamatuju, jak mohla dlouho jen stat nebo lezet, vubec si nesedla, jak moc byla sesita a bolava. A 5 let na to, porodila holcicku takovym fofrem, ze jsem skoro nestihla prijet. Vlastne mi volala, ze rodi, ja u ni byla do 30min a do dalsich 30min byla mala na svete a strihala jsem ji pupecnik.Ona teda mela hrozny strach, kdyz uz zacala tlacit, tak brecela, protoze se bala toho, co prijde, zda nebudou opet kleste apod..,ale na par zatlaceni byla mala venku s uplne minimalnim nastrizenim. ![]()
Kamarádka měla první porod s kleštěmi. Druhý porod si díky tomu mohla zvolit - zvolila si sekci a nemohla si to vynachválit. Pokud chceš sekci (což chápu), určitě najdeš porodnici, kde s tím nebudou mít problém.
Co znamená, že ti všude říkají, že sekce není možná? Kdo to říká?
U me to nebyly kleste, ale vex, vyvolavany porod mesic pred terminem, nejake ty komplikace… druhy porod uplne v pohode, dite radne donosene, porod bez zasahu, po 7 hodinach jsem byla doma. Tohle fakt nikdy nevis, zvrtnout se muze ledacos…ja to brala tak, ze neco neovlivnim, neco se zkusenostmi z prvniho porodu ovlivnit muzu…a vyslo to. Drzim palce pri rozhodovani
Já měla první porod kleštěmi, potrhaná včetně svěrače, šití v narkóze, velká ztráta krve, šílené hojení. Za 22 měsíců druhý porod, planovaný a byl to pěkný zážitek, úplně mi zahojil ten předchozí pocit neschopnosti, že nevytlačím dítě (byl zamotaný v pupečníku). Císaře by mi asi udělali, ale nechtěla jsem, fakt mě to rozříznutí břicha neláká. U druhého mi jen preventivně provedli nástřih, abych se nepotrhala špatně, to jsem souhlasila a malý byl na 3 zatlačení venku. U třetího po letech už mi nedělali ani ten nástřih. Neboj, zvládneš to, držím palce. ![]()
@Barusha38 druhý porod brutal, 26 h, dítě krisene, já masivní krvácení atd.. třetí porod sice strašně bolestivý, ale hodina a půl a hotovo. A bez komplikací, bez nastrihu, bez poranění
důležité je, jaký byl důvod kleští - zasekle mimco, pak to další pečlivě změří a budou spíš řešit čs. Pokud jen něco jiného - nepostup pro vyčerpání atd, tak další porod bude nejspíš úplně v klidu
@Burj Chalifa píše:
Pokud se na to necítíš, na císaře jdi. Empatického lékaře najdeš. Třeba zde
https://www.lidovky.cz/…ln_domov_ELE
Dekuji. Taky jsem o něm četla.
@Thomassss píše:
Kamarádka měla první porod s kleštěmi. Druhý porod si díky tomu mohla zvolit - zvolila si sekci a nemohla si to vynachválit. Pokud chceš sekci (což chápu), určitě najdeš porodnici, kde s tím nebudou mít problém.
Co znamená, že ti všude říkají, že sekce není možná? Kdo to říká?
Dva doktoři na sobě nezavisle. Do poradny mám ještě daleko a mám z toho stres…tak mě zajímala podobná zkušenost, případně porodnice císař friendly … ![]()