Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Daduka : no o diete doktor nemluvil, rekl at to manzel neresi, tak jsme ale usoudili, ze holt si odpusti vecerni vino nebo vizoura…ale teda testy jsou horsi nez byly, takze pujdem do diety az ted…
No zrovna vysoké GMT bývá u alkoholiků, takže by to asi fakt chtělo ten alkohol vynechat…
@Malaga :ted jsem cetla, ze u hospitalizovanych alkoholiku to GGT rychle klesa, diky tomu, ze v nemocnici nepiji alkohol, ale manzelovi pa dvoumesicni abstinenci stouplo.. ![]()
GMT je dlouhodobým ukazatelem abusu alkoholu. Obecně ke zlepšení výsledků by mělo docházet po 5-6 týdenní abstinenci.Tak to třeba u manžela souvisí i s něčím jiným ![]()
@Malaga :no a prave nedoslo
, tu hodnotu ma ted 3, pred temi dvema mesici mel 2, no kdyz ted nezabere ani ta dieta, tak se na nej kouknou v hepatologicke poradne, co s tim..
To je dost.Tak uvidíte, dej pak vědět, čím to bylo. Děkuji, M.
@Malaga : no vidis, ty rikas, ze dost, jeho doktor at to moc neresi, kamaradka dela zrovna na hepatologii v IKEMU a taky se ji to nelibi…dam pak vedet
Můžu vědět jak moc má ty jaterky zvýšené? Předepsal mu lékař nějaké léky?
@krtek7489 :leky nedostal doporucene zadne, ja jsem mu dala vyuzivat essencial forte a silymarin, doporucen dostal artycok, takze ten pil cele ty dva mesice:testy ze srpna: AST 0,56 ALT 1,02 GGT 2,08, z listopadu: AST 0,76 ALT1,92 GGT 3,2
@Anonymní píše:
@krtek7489 :leky nedostal doporucene zadne, ja jsem mu dala vyuzivat essencial forte a silymarin, doporucen dostal artycok, takze ten pil cele ty dva mesice:testy ze srpna: AST 0,56 ALT 1,02 GGT 2,08, z listopadu: AST 0,76 ALT1,92 GGT 3,2
Essentiale, Flavobion, ostropestřec, všechno na jedno brdo. Jinak je to lehce zvýšené, ale žádná tragedie. Spíš bych to jen sledovala a vyloučila alkohol. Dietu bych neřešila ![]()
@Malaga : tak se ozyvam, jak jsem slibila ![]()
manzelovy testy se postupne stale zvysuji, byl mu odebran cely panel odberu proste na vsecko a zatim diagnoza neni stanovena a pricina taky ne
, takze v lednu jde jeste na magnetickou rezonanci a pak pripadne biopsie…zacinam mit strach z autoimunniho poskozeni
. Zas se ozvu, snad s pozitivni zpravou ![]()
Jo, tak na autoimunitni to taky nevypada, takze budem cekat, na co se prijde
@Malaga : jaterni testy klesly do normy, bohuzel na MR je nalez, bude se doplnovat dalsi vysetreni pro podezreni na PSC, to by bylo blby…
@Anonymní píše:
@Malaga : jaterni testy klesly do normy, bohuzel na MR je nalez, bude se doplnovat dalsi vysetreni pro podezreni na PSC, to by bylo blby…
Držím palce, ať vše dobře dopadne! ![]()