Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera 14 m to taky delala a dela. Myslim, ze je to uplne normalni. Obcas bychom nase deti nemeli tak pozorovat
Autismus bych podle toh asi neposuzovala…
@Anonymní píše:
Dobrý den,Mám dceru 10 měsíců a poslední dobou si často chytá ručičky… Jakoze jednou rukou chytne prstiky druhé ruky. A někdy ruce takto sepne a mává s nima nahoru dolu..mám obavy jestli se nejedna o nějaké stereotypní pohyby signalizujici autismus ci treba jiné syndromy..dělaly to také vaše deti někdy? Omluvte prosím anonymitu..
@Anonymní píše:
Dobrý den,Mám dceru 10 měsíců a poslední dobou si často chytá ručičky… Jakoze jednou rukou chytne prstiky druhé ruky. A někdy ruce takto sepne a mává s nima nahoru dolu..mám obavy jestli se nejedna o nějaké stereotypní pohyby signalizujici autismus ci treba jiné syndromy..dělaly to také vaše deti někdy? Omluvte prosím anonymitu..
emimino plné plašanů z autismu
tohle dělá každý dítě, objevuje, co to má a co to umí ![]()
Spíše jsem někde narazila na popis rettova syndromu a tam se tyto pohyby rukou také vyskytují..tak me to vylekalo..jsem mladá maminka prvorodicka tak nevím, jestli je normální…
@Anonymní píše:
Spíše jsem někde narazila na popis rettova syndromu a tam se tyto pohyby rukou také vyskytují..tak me to vylekalo..jsem mladá maminka prvorodicka tak nevím, jestli je normální…
probůh, nečti net, nebo se postupem doby zblázníš
to jsou tak vzácné syndromy, že spíš vyhraješ sportku..
Asi bych zpozorněla, kdyby to dělala ve třech letech. Ale desetiměsíční je úplně v klidu, zkouší, co všechno ty ručičky dokážou…
@Anonymní píše:
Nešil naučila se novou věc tak jí dělá
Dobra, přestávám googlovat..jsou to furt samy strachy o ty deticky…
A proč zas autismus
to je každej den jedna, co má strach z autismu, i když její dítě je (nejspíš) naprosto v pořádku - jen proto, že někde četla nebo jí kamarádka něco řekla
Nečti blbosti na netu a věnuj se radči dítěti, nebudeš tak vystreslá. A hlavně to taky chce dítě přehnaně nezkoumat
Myslím, že prcek prostě objevil novou věc a tak ji teď bude dělat do zblbnutí. Stejně jako když moje dcera se naučila prskat, taky prskala snad nonstop
A pak za chvíli objeví zase něco nového, třeba házení věcí z kočáru, přelívání vody atp
@Anonymní píše:
Dobra, přestávám googlovat..jsou to furt samy strachy o ty deticky…
jo, to uděláš asi nejlíp ![]()
Dobrý den,
Mám dceru 10 měsíců a poslední dobou si často chytá ručičky… Jakoze jednou rukou chytne prstiky druhé ruky. A někdy ruce takto sepne a mává s nima nahoru dolu..mám obavy jestli se nejedna o nějaké stereotypní pohyby signalizujici autismus ci treba jiné syndromy..dělaly to také vaše deti někdy? Omluvte prosím anonymitu..