Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud chcete teplo, tak z těchto dvou možností bych si vybrala Dubaj
Do Dubaje bych nejela. Vždyť je to umělý ostrov a nulová kultura a příroda.
Je to o tom taky, co od toho ocekavate. Dubaj clovek bud miluje s nebo nesnasi. Zrovna tyhle dve destinace jsou naprosto neporovnatelny. ![]()
Urcite na Tenerife, jsou tam vetsi moznosti vyletu, priroda atd. A v breznu je tam teplo, uz ted je tam 21 st. Dubaj jsou mrakodrapy v pousti. Ale jestli chcete jen kvuli mori, a chcete teplo pres 30, tak asi Dubaj.
Tenerife, byli jsme minulý rok v březnu na jihu a vrátili jsme se spálení ![]()
To je jak ptát se jestli radši jet na lyže nebo zaoceánskou loď. Úplně jiné destinace. Na KO jezdím raději na podzim, děti mi do těch 19 stupňů nevlezou, takže z tohoto důvodu bych volila Dubaj. Já si teď zamilovala Madagaskar, byli jsme přes Vánoce a bylo to super. Třeba s Dubají nesrovnatelný.
@Nowuka2 píše:
To je jak ptát se jestli radši jet na lyže nebo zaoceánskou loď. Úplně jiné destinace. Na KO jezdím raději na podzim, děti mi do těch 19 stupňů nevlezou, takže z tohoto důvodu bych volila Dubaj. Já si teď zamilovala Madagaskar, byli jsme přes Vánoce a bylo to super. Třeba s Dubají nesrovnatelný.
Tak ona asi i ta cena bude nesrovnatelná. ![]()
@Nowuka2 píše:
Ty brďo Madagaskar. Napište něco o tom, prosím ![]()
No tak záleží co chcete. Jestli opravdu teplo, koupání v moři, aquaparky, turbo zážitky, tak Dubai. Jestli spíš přírodu, výlety a výhledy do krajiny, tak Tenerife. Na Kanárech ale může nepříjemně foukat a oceán je v březnu na koupání vážně studený.
Na Tenerife asi nebude takové teplo, v Dubaji ano… Rozepište si požadavky a priority a podle toho leťte
![]()
Byli jsme na Tenerife v dubnu a super, moře teplý, celých 10 dni jsme měli krasne. Vyžití dost, hezká příroda, hory. Záleží co od toho chcete. Jestli je vám bližší nablyskane kralovstvi světel a nakupování tak Dubaj, jestli jste spis na krásnou přírodu a výlety tak Tenerife.
Mohu se zeptat, jak jste přišli nebo proč jste vybrali právě tyto dvě destinace?
Vůbec to nechápu ![]()
Na Tenerife bude max. jarní počasí, ideální na procházky. Na to, zda budu v plavkách u bazénu, bych stoprocentně nesázela, ale může být..
Na severu může padat i sníh..
Poznávačky se běžně dělají, ale myslím, že je daleko lepší v létě, na podzim..
V Dubaji může být i k 30st., ale to jsou rozdíly jen v počasí.
Absolutní rozdíl je i v jiných věcech..
Jak si představujete ten týden strávit či co máte rádi?
@bigl Taky by mě zajímala cena. Chceme letět s Ck. A cena pro 2 dospělé na Tenerife a 1 dítě je 70tisíc. Dubai 105 samozřejmě All Inclusive. Samozřejmě i něco sebou budeme mít. Takže nyní přemýšlím kam tedy rozhodování je těžké oboje je hezké a má něco do sebe. Madagaskar nevím zda li nějaká Ck nabízí ale taky tam musí být krásně ![]()
Rozhodně Tenerife. Krásná příroda, spousta zajímavých míst. Krásný akvapark se spoustou božích skluzavek „Siam Park“, skvělá zoo „Loro Park“, pak je tam mořské akvárium, papouščí zoo, Hezká historická městečka - doporučuji půjčit si auto a procestovat to. Až vás unaví teplo a slunce, můžete jet lanovkou na horu Teide (do nějakých 3500m), a národní park pod Teide, je taky krásnej. Doporučuji projet se po silnicí TF-24 co vede prostředkem ostrova, je to parádní vyhlídková trasa s výhledy a obě strany. Sever ostrova má chladnější a vlhčí klima než jih a je tam více zeleno. A můžete jet trajektem na některý s vedlejších ostrovů. Dcera si tu rozhodně megaužije.
Příspěvek upraven 05.02.23 v 22:00
Pěkný večer holky. Chceme s manželem na jarní prázdniny v březnu do tepla s dcerou 9 let. Zvažujeme Dubai a nebo Tenerife. Co by jste doporučili vy aby tam bylo vyžití pro celou rodinu. Děkuji.