Poradna duly
Jana Čurdová
jeleno já fakt nevím, určitě se tady dá najít nějaká diskuze..stačí nahoře zadat Hledat a zadat výraz amniocentéza… vím že pak musí být klid na lůžku pár dní…
neboj se!!!!! hele já se taky skládám při odběru krve když na to koukám
ale pro mimíska cokoliv ![]()
jdu domů, přeji pěkný víkend a neboj se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! papa
no a kdyby vysledky byly spatny, tak co? Vyvolaji potrat nebo co?
Jeleno - kamarádka byla na amniu před třemi týdny, prej to byla chvilka a bylo to jen nepříjemný. Akorát se na ty výsledky dost dlouho čeká, snad tři týdny, ať nekecám. kdyby byly výsledky špatný, tak rozhodnutí je na tobě.
ted jsem si cetla clanek od nejake Metelky o amniocentéze, sice to tam moc hezky popisuje, ale jednoznacne su rozhodnuta na to nejit, to teda ne, to je desny jak pise, ze se miminko samo od sebe pritisklo na druhou stranu od jehly, hrůza me jímá uz ted, zádný takový, na tohle nejdu, nejde o tu bolest, to bych jeste prezila (snad), ale takový riziko pro mimisa, to teda ne, ani za nic.
Nevite od kdy je to povinny????
šmárjá, mě bude 35 v lednu. Tak na to musím nebo ne??? Rodit mám v dubnu…
ale k čemu to vysetreni je? Stejne to musim vodrodit, at je problem jakýkoliv, prece to mimi nezabiju????? Tak nač to podstupovat, eh… je mi z toho zle uz ted, jak povinný?!?!?! To si snad delaji srandu ne…
myslím, že taky záleží na dohodě s doktorem a na tom, jak vyjdou ty tripple testy, neboj, určitě vyjdou dobře.
MISUNKA - smárjá, co je zase ten triple test, já se neska uz fakt pominu…
![]()
jeleno: od 35 roku zivota zeny stupa riziko downovho syndromu, preto sa robi myslim, ze povinne amnio. Tam odoberu vzorku plodovej vody, z ktorej sa izoluju chromozomy mimisa a zisti sa, ci je ich spravny pocet. Triple test sa zase robi myslim medzi 16-18tyzdnom tehu, zistuje sa hladina 3hormonov v krvi a z toho sa zase pozna riziko downovho syndromu, pripadne razstepov.a ten je povinny u kazdej tehulky. este nejake otazky??
![]()
HOLKY moje krásný dubnový, jak tu válčíte…já už vám tu psala a musím vás z nostalgie k dubnu šmírovat, tak mě nepošlete do řiťky.....
A budu tu machrovat jaká nejsem už zkušená matka a extěhule…
, i když jsem to moje žoužle ještě před třemi měsíci neuměla ani chytnout do ruky
silvic z dubna
Ahoj Silvic, zatím nám to těhulkovství jde dobře. Klidně šmíruj. A co tvoje mimi?
Moje mimimimimimi-láček už je tááákhle velký a to sem nedávno , fakt nedávno řešila to co vy… ![]()
ZABZULKA psala jsi nám v dubňatech, já stresovala, hysterčila a malovala čerty na zeď celé těhu, strachy jsem nespala, vrcholem mých paranoických myšlenkových pochodů byla věta- ježiš a co když v tom břichu nemám miminko, třeba něco jiného…toho mojeho málem jeblo
a vidíte, strachování zbytečný- ale nevyhnutelný- a v břiše bylo vážně mimi a ne ufoun
![]()
Silvic - Tadeášek je nádhernej, já už chci takýýýý mimi na muchlání. Taky mě vrtá hlavou, jestli v tom břiše NĚCO mám a jak TO vypadá ![]()
MISUNKA vždyť ty už jsi jednoho „ufounka“ v bříšku měla
a navíc je taky ještě v muchlacím věku ne?- myslím Terezku samo
jo ale mimi je mimi že jooo