Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1808
21.4.08 12:23

Ahoj mamulenky.

Jsem zpět z kontroly, dostali jsme dneska termín na vyvolání porodu… na tento čtvrtek. V 7 hodin ráno mám být s taškou na příjmu.
Takže my máme jasno, je to docela zvláštní pocit vědět přesně kdy a že už za takovou chvilku. Moc se těším na maličkou.

Jen mi teď trošku zkazilo náladu že jsem musela mojí mamce říct že to máme až na pondělí, domluvili jsme se tak s Peťou že to nikomu neřeknem a jediná mamka věděla že nám mají dnes dát termín. Ona by byla vyplašená víc než my, tak proto takhle.Ale mrzí mě to, chudák.Je to od nás hnusné i když pro dobrou věc. No tak teď už jen vydržet.

Dr. mě dneska pořádně prohrábl, pěkně to zabolelo. Porodní cesty jsou prý nachystané. Tak je možné že to přijde i samo, ale nevím. Aspoň nebudu už muset řešit jestli mě bolí břicho z poslíčků nebo jestli pojedem, to je výhoda :lol:

Pozdravujte miminka a pohlaďte pupíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
21.4.08 13:06

Ahoj všetkým :D

Zulok-nás už asi dva týždne trápy upchatý nosík,hlavne v noci.Sofinka až chrapčí cez ten malý nosík.DR,povedala,že to je normálne,vraj malý Drobci majú malé dýchacie cesty,tak vraj preto a že nemáme odsávať.Kúpila som jej aspoň kojenecký nasivin,ale ten nemôžem dávať stále,len sem tam a aj tak zaberá málo.Niekedy som z toho jej nosíka zúfala,aj sa jej horšie papá a potom plačká,chudiatko.Neviem čo s tým.

adika-to aj mi tak máme a dosť často,že prebalujem Sofinku,pekne poutieram,nakrémujem zadoček a idem zabaliť a v tom sa buď pociká,alebo pokaká.Potvorka,toto urobí aspoň raz za deň.
A tiež mám niekedy pocit,že mám toho mlieka málo.Hoci niekedy sa mi spravia až flaky na tričku,no keď idem odsať,tak odsajem tak 20ml a dosť.
Dudlík nedávam,Sofinka ho ani nechce.

Haňule-Ako som už písala Adike,niekedy sa mi robia flaky na tričku a to používam prsné vložky,ale podľa mňa sú na figu.A tak keď niekde idem,tak stresujem,že mi to zase preteče a pekne sa strapním.Vraj aby som si tam dala poskladanú plienku,no na doma v pohode,ale,čo kéď idem von,to ju je pod tričkom úplne vidieť a vyzerá to desne.
Teplotu vôbec nemerám.

Lenča-mličko mrazím v pohárikoch Avent na mrazenie-kúpila som si od nich aj odsávačku.
A chúvičky používam značky Bravo a sú v poho.Je to dobrá vecička,keď idem do záhrady,alebo ďalej od izbičky,že stále viem,čo sa tam deje.

Zatím papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
21.4.08 14:27

Ahojky holčiny,

tak já mám za sebou poslední podpisovou akci, takže už bych relativně mohla jít rodit! :lol:

Amazonko to je fajn, že už to máš takhle blizoučko - můj manžel by jásal, protože by si taky moc přál čtvrtek - na Jiřího! Ale já si zkusím raději počkat, neboť má zrovna noční, tak aby to pak vůbec stihl.

Katynko ty si taky užíváš s tou tvou tchýňkou, já čekám, že nás přepadnou o víkendu, aby popřáli klukům k svátku - a už teď z toho mám hrůzu, nějak nejsem poslední dobou schopná věci splachovat! Navíc už teď sotva lezu a ještě se tu točit okolo návštěvy :roll: Jo a už jí slyšim, jak lamentuje, že máme zas připravenou postýlku a kočárek v bytě. No třeba už tu nebudu :lol: :lol:

Já jsem mlíčko mrazila přímo v lahvičkách - měla jsem jich dost, ale po čase jsem ho stejně vyhodila, protože jsme ho ani nepoužili :lol: prsa byla pořád k dispozici a plná - ale teď třeba nebudu tolik lakomá a budu Tomáška víc babičkám půjčovat, tak uvidíme. :lol:

Tož ať se vám pěkně mlékárny plní a děťátka jsou spokojená
a „kindervajčičky“ :lol: my ať to máme už brzy za sebou, co?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
21.4.08 17:14

Lucy tak to jsi to teda rychle vyřídila,tak teď už jen ten porod :wink:

Amazonko tak aspoň máš klid :wink:

Zulok já na to bříško zas zabudla :oops:

Katy tchýně tedy dost děsná :roll: :lol:

Tak všechny kindrvajca!: do toho,do toho :lol: :lol:

Holčinky nevíte co dávat místo aviváže k prádlu? :?: :?: když to mimiňácký nechci prát zvlášt,páč je toho málo,tak tam nedám aviváž,ale pak je všechno zoufale zmačkané a musím žehlit i věci,které bach normálně jen vyhladila.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
21.4.08 17:23
Ryntyntyna píše:

Hani: Kde jsi, prosím, koupila ty homeopatika na kojení? Někde na netu nebo v Plzni? Díky :wink:

Týnko, myslím, že by je slušnější lékárna měla normálně mít; u nás v celkem malé lékárně mají napsáno, že homeopatika vedou. Tak se zkus poptat, popř. pověřit rodinu ;) Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
21.4.08 17:28

Jo, a ještě, Adel , místo aviváže se dá dávat ocet, nevím, jestli to pak bude vše bez žehlení, ale změkčuje prádlo a ještě to snad neutralizuje zá:,–(itý zbytky pracího prášku. Někdo se bojí, že je to pak cítit, ale mně ani spoustě známých se to nestalo, dává se tak stejně jako aviváže- myslím, dlouho jsem to nedávala… Kdyžtak zkus experimentovat ;)

Tak se mějte všichni prima, my zítra razíme na kontrolu do Podolí, tak pak dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
21.4.08 17:39

Evi díky,v porodnici nám to taky říkali,ale nebyla jsem si jistá.Tak to zítra prubnu :D Přeju úspěšnou kontrolu!!!

Jinak jsem holky dneska byla poprvé s dětma sama doma..celkem to šlo,dopol jsme nikam nešli a po obědě a kojení jsme hned vyrazili na hřiště,byli jsme asi 2 hoďky venku a vrátili se zas na kojení.Bála jsem se,že Jířu neurvu,ale byl hodný.Zatím se mi nechce kojit venku,taky tam pěkně fičelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
21.4.08 17:56

Jo jo Adél ocet je fajn, používám ho někdy i teď když mi dojde aviváž - cítit to není vůbec takže se nemusíš bát - naopak mě protože se jednou za čas vyskytne exem, tak mi byl doporučován, stejně tak pro děti.

Já jsem se teď vrátila z pizzerky - kamarádka slavila narozky, každý má strach se mnou někam jít aby nebyl účastníkem porodu na živo! :lol: :lol: Ale jen jsme poseděli probrali manželské starosti a radosti a teď čekám až mi babča doveze pokládek.

Zítra kontrola na gyndě a monitor, jak ráda bych slyšela, že už se něco chystá!

Jo holky co máte odrodíno, bylo vám dovoleno se během porodu napít, případně něco zakousnout a měli jste vůbec na něco takového pomyšlení. Já si vzpomínám, že jsem tenkrát měla hroznou žízeň, ale bála jsem se a tak jsem si jen ve sprše vypláchla vždy pusu. Teď mám nachystanou colu a nějaké sladké tyčinky, ale vůbec nevím, jak se na to v porodnicích dívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
21.4.08 18:41

Lucy: Tak teď už jen ten porod :wink: , když už máte všechno tak pěkně zařízený 8)
Nám bylo doporučováno na předporodním kurzu jen čistá voda…bez bublinek a tak. Nakonec jsem z ní jen upíjela po troškách, ale moc jsem tomu nedala…nějak nebyla čas :lol: :lol:
Jídlo nám nedoporučovali. Prý se ani nemáme naprásknout doma jídlem, co kdyby bylo zapotřebí císaře a tak :wink:

Amazonko: Alespoň budeš mít do víkendu Denisku u sebe! Držíme pěstičky a musí to být zvláštní pocit vědět, že ve čtvrtek už jdete na to :wink:

Adél: Už jsem si prubla kojení na veřejnosti, jsem si blbec vzala blbý třičko! Příště to musím domyslet :oops:

Evi: Díky! Zkusím se zeptat u nás v Jabonným, ale myslím, že spíš pořídím v Liberci. Jsem se spíš bála, aby to neprodávali jen ve zláštních prodejnách s bylinkama a tak :D

Katy: Koukám, že tchýně nedá pokoje, docela nezbeda…přeji pevné nervíky :wink:

Zuločku: Určitě se to spraví, asi jste v období růstu :wink: Mlíčko se přizpůsobí :D

Držíme s Adámkem pěstičky všem, které zítra čeká kontrola a monitory :wink: :wink: A holky, šup-šup, konec dubna se nám blíží :wink:

Dneska nám odešela taťka na noční, takže budu opět koupat sama, chjo…ale už jsme s Adámkem docela nanučeni, jelikož většinou koupeme sami :(
Tak já si to frčím připravit 8)

Jo, to jsem se ještě chtěla optat! Holky, co perete v Lovele: Jak dobře vám vypere prádlo?? Já jsem tam hodila dupky od hovínka a nevyprala, takže jsem to musela dát předmočit a teďka uvidím, jaký to mělo úspěch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
21.4.08 19:00

Lucy já jsem se teda napít nestihla a potom jsem měla žízeň,ale mohla jsem se napít jen malinko vody :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.4.08 19:27

Ahoj mamule a tehule,

Amazonko, ti uplne zavidim, ze vis, kdy budes mit mimco u sebe i vsem, kterym to vyslo pred terminem nebo na termin. A to nejen kvuli tomu, ze jste se vyhly spouste dotazu typu- „tak co, jeste jsi cela?“, „jaktoze nerodis?“ …
A dnes me jeste udelala radost nejaka uplne cizi pani. Sli jsme se s manzelem projit do mesta, ja na sobe mela tehudziny, triko a sako a ta pani sla kolem me a prohodila neco v tom smyslu, jako jestli mi neco rika tehotenske obleceni… tak jsme s manzelem nevedeli, co bych si teda mela oblict :roll: :evil:

Zitra jdu taky na monitor - opet a jestli mi opet reknou se vubec nic nechysta, tak uz budu asi zla :twisted:

Adel, misto avivaze taky pouzivam ocet a citit to neni vubec. A navic je dobry na odstraneni vodniho kamene :wink:

Katy, si to s tchyni teda uzivas… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
21.4.08 20:57

Wenee , já když si vzpomenu jak jsem taky měla furt fleky na tričkách a nepomáhaly plýny ani vložky do podprdy, ufff… Tak na tohle se netěším. Ale je pravda, že tak do těch 6-8 týdnů se to ustálí podle potřeb miminka a pak budou stačit ty vložky.
Katy , já si taky pořád stěžuji na tchýni, ale ta tvoje vede :?
Ta naše to myslí bohužel až přespříliš dobře a zbytečně stresuje. O víkendu jsme byli na jejích šedesátinách a to bylo zase pořád „Co uděláte s Marečkem“ „A co když tohle nebo támhle“ :evil: Zase si nedala vymluvit, že jsme s Márou kvůli té střevní chřipce ještě na dietě a furt nám (a hlavně Márovi) něco cpala - samozřejmě nedietního - uzené, olivy, chipsy, colu a strašně se divila, že se mi to nelíbí…
Už teď se děsím, že zas bude chtít o víkendu přijet na oslavy - oba moji kluci mají svátek. Tak si přeju, abych tou dobou byla raději v porodnici.

Lucy , taky když jsem se dneska objevila v práci, tak měli někteří kolegové problém, co tam ještě dělám, aby mě náhodou nemuseli vozit do porodnice :lol:

Amazonko , přeju ti ať Vám to dobře dopadne. A třeba si to odrodíš sama a dřív 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
21.4.08 21:05

Hm, tak jste mě nepotěšili :lol: colu si dá asi manža. Přibalím ještě teda nějakou neperlivku, na saharu v ústech! Já si teda taky myslim, že si na jídlo ani nevzpomenu, ale ta žízeň vím že mě trápila. A někde jsem četla, že si jí rodičky berou jako zdroj energie, jen nevím, jak by se na to tvářili v porodce.

Jóó pozemeček snad dobrý, ještě nám teda chybí taková maličkost - list vlastnictví z katastru :lol: , ale vše je pro to připraveno, takže doufám, že nejpozději do konce května budem moct ťapat po svém!

Jinak ty dotazy jsou fakt děsný a to mám do termínu ještě 12 dní - takže
Evelín naprosto chápu, že tě to pěkně vytáčí! A ta chytrá paní byla asi ze středověku, ne? Snad si nemyslela, žes narvala své obr bříško do riflí! :lol: Já jsem tak ráda, že konečně těhotenská móda začala být pro mnoho výrobců aktuální a že je tak rozmanitá - na ty svoje první krtečkovský pláťáky se nemůžu ani podívat - odnosila jsem v nich Jířu celých 6 měsíců a úplně jsem je nenáviděla. Teď mám konečně dvoje těhu gaťata ke kterým můžu nosit i normál trika a je to super.

No mě zas dneska nějaká partička chlápků v restauraci okomentovala: „Ty vole vona je těhotná!“ Tak jsem přemýšlela, co že to mám za nemoc a jestli to vidí poprvé v životě! :lol: Zvláštní v době kde se to těhulema jenom hemží! :lol: :lol:

Tak dobrou noc a sladké sny :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
21.4.08 21:28

Lucy, tak to je super, ze jsi veci kolem pozemnku stihla vybehat jeste pred porodem :D

Jinak k tomu obleceni: ja uz se i pres super tehotenskou modu nemuzu dockat normalniho obleceni, navic se zacina oteplovat a ja uz fakt moc nevim, co si oblict :?:
Navic , jak je teplo, tak ty pupky jsou videt vic nez v kabatech, tak to lidi registruji vic a vic a pak se divi i v restauracich :lol:

A k porodu mam nachystanou taky jen neperlivou vodu…

Tak ja asi pro dnesek koncim, preji krasnou dobrou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
22.4.08 07:18

Ahoj holky, jak tak koukám, žádné mimi na obzoru - teda kromě čtvrtka :wink: Amazonko držím palce ať jde vše jak po másle.

Ryntyntynko: Já už jsem snad proti tchýni imunní, teda dokud nezačne být mooc aktivní a to doufám nehrozí 8O . Jinak v Lovele neperu, páč mi moc nevoní, peru mimi věci v Persilu sensitiv a aviváž mám bílej lenor, ale jinak peru v merkuru a moje nej aviváž je modrý lenor. Naštěstí nikdo nemáme žádnou alergii, takže jsem to nemusela řešit, ale s tímoctem mi to říkali také v porodnici.

LucyH:pizza :-) dala bych si pěkně propečenou s křupavou kůrčičkou mňam. Se mnou nechtěj nikam chodit neteř se synovcem, že by prý byla pěkná ostuda, kdyby mi praskla voda :wink: (neteři je 12 a synovci je 8 :lol: :lol: )

Adel:tak koukám, jak to dobře zvládáš s dětičkama doma, já jsem o tom ještě nepřemýšlela, ale ani mě nenapadlo, že bych to nezvládla, no uvidíme. Možná na tom budu líp tím, že Radim chodí do školky, ale zase mě čeká ranní vypravování, tak uvidíme jak to skloubíme s kojením.
Už jsem si i vymyslela jak tam mimi budu nosit, páč musíme po schodech do patra, takže babyvak to jistí. Školku máme kousek u baráku, takže tu chvilku to mimi vydrží a já ho nebudu muset nechávat v přízemí v kočáře.

Wenee:s ucpaným nosíkem je teda trápení. Existují spreje mro miminka, já mám například PHYSIOMER je to nosový čistící sprej pro děti od 2 týdnů, obsahuje izotonickou mořskou vodu, ale je to docela tlak, takže to používám na Radimka. Ale např. STERIMAR jsem používala a Nivea dělá také nějaký sprej na nosánek. Je pravda, že já měla ten STERIMAR a ted mám ten PHYSIOMER, nestříkám každý den, ale jen když má potíže a zatím neměl nikdy takovou tu hnusnou žlutou rýmu. (teď teda trochu jo, po 1.týdnu stráveném ve školce) Jo a manžel trpěl na záněty středního ucha tohle by mělo také od toho pomoci.Zkus se zeptat v lékárně, nebo klidně zkus tu Niveu, ta bude dobrá. Když nic jiného, tak Sofince určitě neublížíš, v njhorším případě mu to steče do krku a to se mu taky nic nestane :wink:

Zulok: Díky za podporu, ona tchýně už asi jiná nebude, naopak čekám že bude horší s věkem. Ona je hrozně „spořivá“ (hlavně k sobě) a tak radí jak máme šetřit my - no hlavně, že jí nevadí, když jí dáváme s nájmem o 2000,–Kč víc za to, že nám umožnila tady bydlet :twisted: :-(
No nic, ono se jí to vrátí a hlavně, že jsme s manželem za jedno, že nemusím ještě řešit manžela, jako že maminka má pravdu atd, naštěstí jí zarazí téměř vždy ve všech jejích nápadech a tak ke mě se dostane opravdu jen zlomek.
Tak hezký den a doufám, že to moje mimi taky už bude chtít na svět, je tam nějaký uvelebený a asi se mu moc do toho počasí nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí