Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15883
22.4.08 09:01

Dobré ránko maminky a těhulky :wink: :wink:

Na dnešek mi zaspal Aďa 4,5 hodiny 8O 8O 8O Na kojení se vzbudil sám a pak spinkal ještě 3 hodinky, takže paráááááda!!
Dneska frčíme na převážení do poradny, tak jsem zvědavá, kolik jsme přibrali díky dokrmům…mno, to píšu špatně, jelikož UM je hlavní chod a kojení před tím je spíš jako předrm :oops: :oops: Takže, holky, nevím-nevím, ale my se asi k plnému kojení nevrátíme :cry: :cry: Hlanvně že malý bude prospívat-mamka nás taky kojila jen do šestinedělí a potom to dýl nešlo…

Katy: Taky přemýšlím, že koupím ten Persil-sensitiv…Lovela ani mě nějak nevoní…navíc ani nepere nějak nejlíp.
Dobře že manžel drží s váma :wink:

Lucy : Jééé, taky si vzpomínám, když jsme dostali list vlastnický s našimi jmény a teďka už nám budou stát základy! 8) Rychle to utíká :D Doufám, že ve vlastním budeme bydlet dřív my než vy :lol: :wink: :wink:

Těhu oblečky: Používala jsem dvoje těhu-kaďata a stačilo, třička a mikči jsem používala netěhotenský…i teďka si občas vezmu těhu-kalhoty :oops: :oops: :oops: Po porodu mi zůstalo sedm-osm kilek nahoře a vejdu se jen do džín, které jsem nosila, než jsem zhubla :oops: :roll: :wink:
Ještě čas na hubnutí, ale to sladký musím omezit :D

Ještě jsem chtěla: Musíte miminka po papkání uspávat? Já totiž většinou jo-o :? Na jídlo musím přes den většinou budit, po kojení-jídle ještě přebalujeme (přebalovala jsem před kojením, ale to je jako kdybych vyhodila rovnou jednu plínko do koše :roll: ) a pak koukáme nebo brečíme a já uspávám na rukou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
22.4.08 09:49

Dobré ránko,

tak my měli celkem dobrou noc,ale předtím první bříškovou krizi.Vítek nespal skoro od šesti do čtvrt na deset,v osm se napapal a po té deváté,když zabral,spal až do jedné!Takže Týnko 5 hodin!Mezitím poplakával a střídali jsme se s manželem a chovali ho :wink:

Týnko nezoufej,hlavně když bude Adámek spokojený!

Taky začnem místo Lovely kupovat Persil sensitiv a místo aviváže dám zatím ocet :lol:

Já nechala v porodce tak půlku 11ti kil,tak ještě ten zbytek,zatím chodím v teplákách a neřeším to :wink:

Po jídle uspávám jak kdy,v noci kolikrát hned vytuhne a jdu si zas lehnout,což je super.Někdy ho přes den dám do postýlky a usne sám,někdy mu to trvá třeba hodinu a musím ho pochovat a nebo neusne vůbec,tak ho po 2 hodinách zas nakojím.Přebaluju taky až po kojení..
No a teď mi například vytuhnul v náručí po jídle a odříhnutí,tak jsem ho šoupla do postýlky a ani ho chudáka nepřebalila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
22.4.08 11:01

Adél: Snažím se! :wink: Jen si říkám, že jako mlíkárna jsem tvrdě selhala :(
Já jsem nechala v porodce víc než polovinu! :D Jedenáct kilčo :)

V noci vytuhne hned! A při tom v noci jen kojím…to nechápu, ale je fakt, že na to noční kojení se budí sám, naopak přes den (když teda zabere), tak ho musím probudit a pak asi-chudinka moje-neví jak znova zabrat, takže to máme prořvané kolíbání…teďka zabral-konečně a to jsem kojili od půl desátý a naštěstí nám pomohl pan Dudlík :D

Frčím připravit sebe a dítko do té poradny. Vůbec se mi nechce ven, tady u nás totiž prší a prší…ať žije depresivní počasí a nálady :?
Zatím pa páááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
22.4.08 12:59

Ahojte :)
Jsme stale dva v jenom a porad nachystane :) , takze Evelin, ono to fakt nic moc nemusi znamenat, jestli je to nachystane nebo ne.

Amazonko, bude to v poradku, takhle jsem rodila Zbyndu minule ve 37+1, dali me tabletu a za dve-tri hodky byl na svete. Myslim si, ze vyhoda byla v tom, ze jsem sla tam vyspana, pripravena, den pred tim jsm si davala jen lehke jidlo.

No nas nechaji jeste do konce tydne a pak by taky uz popohnali, kvuli tomu svedeni a prvnimu porodu. Takze mimco ma cas asi tak do patku se rozhodnout.

Jinak vsechno me boli, strili me do kycli a do trisel a je mi celkove porad divne. Kontrakce, kdyz prijdou, uz ani nemerim po te noci.

Tynko, hlavne at jste spokojene, a Adamek uz je treba vetsi a chce si trochu povidat, ja jsem se Zbyndou povidala uz od tretiho tydne :) , touzil po socialnim kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
22.4.08 13:34

Ahoj holky, tak jsem skoukla sama doma a tam říkali, že se má kojit je z jednoho prsu, jinak prý mimi vypije hodně toho předního sladkého mlíčka a pak mu to nedělá dobrotu v bříšku. Jo a taky ukazovali obrázek jak masírovat nožičky proti prdíkům. Je to asi uprostřed nožičky a masíruje se krouživým pohybem po směru hodinových ručiček.
Já si vzpomínám, že nám taky tenkrát v porodnici říkali, abychom kojili jen z jednoho prsu. To střídání obou prsou je na podporu kojení a dělá se ze začátku, než se mlíčko rozjede, ale někd prostě kojí chvilku a konec, to se nedá nic dělat.

Moje mamka kojila 4 měsíce, moje ségra kojila 1měsíc a já jsem kojila přes rok a furt bych mohla, takže je to opravdu individuální, hlavně se nestresujte a nesmutněte. :wink:

Posílám všem :huban: :huban: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
22.4.08 14:11

Ahojda, tak jsme doma z poradny, malýho jsem nakojila a usnul HNED a BEZ flaštičky :-) Jo, jo, moje radosti dne :lol: :lol: :lol:
Jinak jsme přibrali od pátku 190g 8O 8O 8O takže jsem skoro na porodní váze: 3450 :dance:
Dr. říkala, že se nám to všechno pěkně upraví a nemám zoufat a přestat přikládat, že se to určitě rozjede…a i to spinkání se zlepší a příští úterý opět do poradny, pokud tedy se nebude nic dít, jinak můžem kdykoliv 8)

Katy: Vidíš, oni říkají všude něco jiného a pak babo raď :D :D :D Že bych taky zkusila co říkali v Sama doma? :wink:

Musím jít žehlit a poklidit tady…odpol přijde budoucí švagrová a asi půjde s Adámkem na prochajdu, tedy pokud tam nebude fičet jak teďka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
22.4.08 14:42

Ryntyntynka, gratulujeeem, ze ste tak narastli, juchuuu. Vidiis, vsetko an dobrej ceste.
Inak, mne Lovella nevyperie kak, zostane tam take zlte, tak si to vzdy dam namocit a operiem v ruke skvrnu a potom sup do pracky.

Lucy, jest pocas porodu urcite nebudes moct, ja som sa nadlabla doma, teda manzel ma prinutil zjest veceru, ze to isto nemam este kontrakcie, ale krce od hladu :lol: :lol: a pit som mohla a pila som po troskach casto. bola som riadne vysmädnuta.

Holcinky, drziim pacle na kontrolyyyyy.

A k tomu mojmu bubulatku, ako som sa stazovala, ze nemam mliecko.
Vcera som sla ku zubarke, tak ze necham chlapom doma mliecko, keby bol MAtusko hladny, po napapani som odsala este 95ml mliecka, tak on len mas bubulacik vymýšlal. :roll: no, ale ako som odsala, zobudil sa, ze je hladny, v prsiach ziadne mliecko a to odsate nechcel ani zo striekacky, ani z lyžičky. TAk ma ešte vžmýkal ako sa dalo a potom zaspal, chudiatko asi od únavy. :roll: TAk kým som zas naškemrila v prsiach mliečko, budil sa každú hoďku a pol a už je dobre. V noci spal 5 hodín 8O Asi ho to cucanie riiaadne unavilo :oops: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
22.4.08 14:44

A kojit sa ma naozaj len z jedneho prsa, ja som prednedavnom kojila z oboch a mali sme z toho zelenu akakčku, čiže bol hladný, len sa napil. :?

A z mojich vyse 20kg mam este 9 hore, ale ale nevidno, zeby zo mna ubudla. prsia po pas, nasledne velkee brucho. No, neviem, čo s tou pneumatikou namiesto pasu a chrbta :roll: zmestim sa len do tehu gatí, a ešte jedny anvleciem aj na zadok, ale nezapnem.
A tlacim do seba puding, tak nečudo :oops: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
22.4.08 14:46

Jeste k tomu kojeni, kamaradka prikrmovala od narozeni, proste nemela dost, ale jinak kojila do dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
22.4.08 15:00

Ahojky,
Týnko , gratuluji že začínáte krásně přibírat.

Dneska jsem vyjímečně taky doma (i když jsem tady ráno soukr. doučovala :) ), tak jsem koukala taky koukala na Sama doma a ta doktorka - šamanka doporučovala všechno léčit mateřským mlíčkem. Takže Wenee i na ucpaný nosík používala prostříknutí mateřským mlíčkem (příp. Vincentkou) a docela mě udivilo, že ho doporučila i na otírání očiček :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
22.4.08 15:05

ahojky holky :-)

ta jsme po KO, zmena zadna ..... no folklor. aj mi udelal Hamiltona, ale vubec nekrvacim a vube to nebolelo takze predpokladam ze „odlepena“ jsem byla asi uz i pred tim, ale nezabralo to ..... :?

tynko gratuluju ke KO, 190g od patku je krasny prirustek :potlesk: taky si myslim ze se vam to upravi kdyz vytrvate :wink: hlavne zapomen na nejake reci o „selhavani“, to si tak nemuzes brat :huban:

born tak moooooc preju at uz brzy porodis, at te uz dlouho netrapi ty bolesti. me taky obcas poboliva brisko, jako pri menstruaci, taky uz nekolik tydnu, ale je to jen takovy mini simranicko ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
22.4.08 15:27

Preji hezky den!

Taky jsem po KO a asi zadna zmena, dnes uz me ani neprohlizeli, jen mi delali monitor a v sobotu jdu opet. Zatim tomu nechavaji volny prubeh - pry tak 10, 12 dni po terminu je ok. Takze to zatim asi nema moc cenu resit, sice me to uz dost stve valit se s tezkym bruchem, ale asi nic nenadelam :cry:

A jak tak koukam, tak je nas tady takovych vic, kdy miminka nikam nespechaji :D Moje mamka rikala, ze se nemam divit, ze se malymu nechce, kdyz ho porad zasobuju takovyma dobryma vecma (babovka, zmrzlina, cokolada,…), ze pak na porod nema ani pomysleni :lol: Tak ze bych zacala jist fazolky a cocku? :twisted:

Tynko, to je super, ze jste pribrali a preju, ta vydrzi i to kojeni! :wink:

Zulok, ja mam taky asi 20 kg navic a pocitam s tim, ze si holt budu muset koupit nove obleceni (doufam, ze ale ze to casem dolu pujde)…Akorat je ted neprijemne, ze je to zrovna na leto, ze? :D

Born, ty si tu teda taky s tema kontrakcema uzivas, snad uz to nebude mit dlouheho trvani…

Katy, to masirovani uprostred nozicek je jako na slapce nebo uprostred jako u kolinka???? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
22.4.08 15:44

Tady je odkaz na dnešní Sama doma - koukněte na čas asi 01:08:00 8) http://www.ceskatelevize.cz/…8-12:30.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
22.4.08 15:47

Až budu mít chvilinku volného času, tak se na tu Sama-doma kouknu na netu…ale ještě dotaz: Když kojíte jen z jednoho prsa: Tak jak dlouho?? Těch dvacet minutek? DÍÍÍÍÍKY!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Zuločku: Ono vždycky zbyde v prsou mlíčko, takže neboj, že by jsi byla „vyštěvená na doraz“
Týýýýý joooooo a 95 ml po kojení?? 8O 8O 8O 8O :D :D :D Hm.....my akorát vidíme 60 když připravuju papkání :lol: :lol: :lol:

Evelín, Jeni, Born, Katy, Ernat : Držte se holky!! :wink: Brzy už budete mít mimíska u sebe a pak se tu teprv rozjede diskuze o kojení a prdíkách :lol: :wink:

Evelín: Já jsem přibrala v těhu 18 a sladkým se dopuju pořád :oops: :lol: Už to fakt musím omezit :D

Born: Jůůj, ty si doopravdy „užíváš“ :( Ale brzy bude konec :wink: A Zbynda byl rychle venku, kamarádce taky vyvolávali porod a trvalo to mnohem dýl…ale nebudeme strašit - u každého fungují jinak :wink:

Jsem se na to žehlení vyprdla (ale už tam mám horu jak Himaláje :roll: :roll: ), stačilo mi poklidit a něco málo uvařít (což taky poslední dobou flákám, nějak není inspirace :D )
Musím dát fotky dohromady a pak probudit broučka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
22.4.08 15:53

evelin to je super napad s tou cockou a fazoli :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí