Poradna duly
Jana Čurdová
Pěkné ránko. ![]()
Zebruš , vítej doma.
Beník je nádherný, posílám na dálku velkou pusu. Neboj, ono se to časem zajede do svých kolejí.
Katy , pěkně odpočívej. Tolik práce jsi včera stihla, jsi šikula. Třeba jsi včera miminko trochu popohnala a bude se mu líbit dnešní den.
Taky jsem si myslela, že by se Kubíček mohl narodit na něčí narozky, a že je jich tento měsíc celkem dost (4+svátek) a nakonec si vybral svoje datum, holt i takové miminko je osobnost a chce mít svoji oslavu.
Amazonko , drž se. Hodně štěstíčka. ![]()
Born , teda to tvoje miminko tě pěkně napíná a zlobí. Už by se mohlo umoudřit a vykouknout na svět. ![]()
Lucy , Juráškovi všechno nejlepší k jmeninám. Pěkně si to dneska užijte.
![]()
Adel , super, že Víteček pěkně přibírá.
My máme jít do poradny až za 4 týdny (je prý teď hodně nemocných dětí, tak abychom něco nechytli), pokud by byl ale problém, tak samozřejmě hned. Byla u nás doktorka, tento týden sestřička, ale nevážily nás, tak nevím, jak na tom jsme. Z porodnice jsme šli o 200 gr. lehčí. ![]()
Wenee, Zuločku , ahojte, posílám pozdrav a pro děťátka pusu. ![]()
Ostatní těhulky 2 v 1, tak co třeba dnešek pro vaše miminka?
Hlavně ať už to máte brzy za sebou a miminka v náručí. ![]()
Já jedu dnes odpoledne Marťule na třídní schůzku, tak budou hlídat mamča s babčou. Doufám, že bude Kubíček hodný a vydrží. Naštěstí to jsou jen konzultace a mohla bych být brzy doma. Nakojím než pojedu a do dalšího kojení budu doma. Tak uvidíme. Zatím tady ten náš brouček pokňourává už od 6 hodin a ne a ne zaspat.
![]()
Zebruško, vitaaaj domaaa
eník je kráásnunkýý.
Adelka, ono tie stránky o očkovaní, sú dve strany , jedna za a druhá proti, a obe strany to opisuju všetko tak hrôzostrašne, je to podané čiernobielo, tak tie stránky ber mierne s nadhladom. ![]()
JA vtom očkovaní stále nemám jasno, no už by som pomaly mala začať mať ![]()
Ahooj LEnčooo ![]()
a šup na nové miminko, keby to šlo tak lahko, že?,
Holčinky, maminka z inej diskusie robí takéto kráásne čiapočky pre slečny, keby ste mali záujem, i keď je tu slečien pomenej ![]()
Manža mě odjel na nákup a Beník ještě pořád spí, asi si šetří energii na noc
![]()
Teď jsem volala k doktorovi a prý se máme přijít zaregistrovat, ale první návštěva prý má být do 2 týdnů. A já bych přísahala, že mi v porodce řekli, že má být do 2 dnů ![]()
Už jsem malýho zaregistrovala v pojišťovně a ještě za něj musím jít zaplatit popelnice (což mi přijde úplně ujetý)
. Myslíte, že je to vše, nebo jsem něco vynechala?
A holky, mám dotaz - dáváte mimískům Sab Simplex nebo Baby Calm? Já mám doma Sab Simplex, ale nevím, kolik kapek, protože na návodu je napsáno až od 3 týdnů (ale v porodce to dávali, jen nevím kolik). A manža mi teď koupí i ten Baby Calm, slyšela jsem, že je lepší.
A holky, budíte malý na kojení? Mě v porodce dost zmátli, každá sestra říkala něco jinýho, pak se v tom člověk má vyznat
. Já ho moc nebudím, měla bych? A jak často ve dne a v noci?
A ještě jeden dotaz
(asi jich teď bude hodně
) - co děláte s nehtíkama? On se začal dost škrábat na obličeji. Kamoška říkala, že mám nehty mazat Bepanthenem na změkčení a ségra zase říkala, že je už můžu ostříhat. Ale mám z toho strach, navíc jsem někde četla, že jsou ještě přirostlý a krvácely by ![]()
Preji pekny den!
Zebruuus, vitejte doma
Benik je moc krasnej! Preju vam pekne zvykani si! A na Tvuj prubeh porodu jsem vazne zvedava ![]()
Vcera jsem mela peknou depku az jsem si z toho pobrecela. Uz toho na me zacina byt nejak moc. Vsichni kolem rodi, u nas to vubec nevypada… Za tyden nas ma byt v byte o dva lidi vic (ta navsteva z USA) a ja budu mit doma nekolika denni mimco nebo jeste budu v porodnici, manzelovi nechteji dat dovolenou (puvodne jsme chteli aby byl doma 14 dnu a ted mu sefove vymysleli, ze by mu dali volno ty dva patky po svatcich
) a navic ted chodi z prace pozde, stve me, jak jsem neohrabana a jak mi vsichni venku cumi na pupek a znami se porad ptaji, jestli uz neco… Vim, ze se lidem deji mnohem horsi veci, ale nejak me to vsechno dohromady zmaha
![]()
Omlouvam se za vylev, ale nejak to ven muselo ![]()
Jeee a Amazonka uz dnes bude mit Denisku u sebe! Snad to pujde hladce a holky budou brzy spolu ![]()
Zebrus, ja ti neporadim ani s jednim, ale neboj, za chvili budes radit ty mne
![]()
Zebruško nehtíky bych ostříhala,Vítek je měl taky pěkně dlouhé,jen ty přečuhující konečky opatně,když bude spát.
Na kojení budím,když se nevzbudí sám dříve,tak po třech hodinách,aby se dělalo mlíčko
Večer ho nakojím,než jdu spát,tak kolem jedenácté a pak ho nechám,až se vzbudí sám.
A rodný list pro Beníka máš?
Sab Simplex nedávám,ani pořádně nevím,co to je ![]()
Evelínko vydrž,všechno bude dobré! ![]()
Zebruš, můžu ti napsat svůj názor a zkušenost s Radimkem. Já jsem v noci nebudila, ale řídila jsem se podle toho jak se mi zdál spokojený, kdyby pil málo a byl hladovej, tak bych ho budila, ale jestli beník pije dobře a nezdá se ti, že by nějak strádal, tak bych ho nechala ať spinká, aspoň si zvykne s pát v noci. (on by se sám ozval, kdyby měl nějaký nedostatek
)
A ty nehtíky, jsem po návratu z porodnice, když malej spal trochu ostříhala, neboj se, nejsou přirostlý, jen obrať ručičku dlyní nahoru a uvidíš, kolik přečuhuje a neboj se. Oni se miminka stejně škrábou i krátkými nehtíky. Nebo použij dětský pilníček na nehty, ale já sttříhala, protože jedné mamince v porodce se stalo, že si mimi ten nehítek zatrhlo a to je pak blbý. Mimi spěj teď hlubokým spánkem, tak se skuz podívat a uvidíš.
Nám taky moc nevyhovoval ten sab simplex a používala jsem něco jiného, ale už nevím ten název. Sab simplex jsem myslím dávala asi5 kapek. Ale ten druhý výrobek měl pumpičku a tak to bylo lepší, už to bylo nadávkovaný.
Užívej si pokladu a bude to chvilku trvat, než najedete na nějaký režim, ale tatínkové, to většinou snášejí hůř než my (a to nemusejí vztávat syčáci
)
Evelin: to je mi teda pěkně líto, že manžel nedostane dovču, páč když se narodil Radimek, tak můj manžel musel být taky v práci, páč měli všichni dovolenou a nikdo tam nebyl, ale zvládli jsme to, aspoň chodil brzo domů. Tak to nějak vydrž a ty návštěva, to taky chápu. Já měla co dělat sama se sebou, natož se třeba jen tvářit nějak společensky
. Držímpalce ať to všechno dobře dopadne.
Lenčo: to doufám že jsem ho trochu popohnala
, furt šimrám a hladím bříško a že jako bysme už chtěli aby byl tady a tak a on furt nic, tak měl včera trochu vzrůšo, ale nevím. Uvidíme, přestávám to řešit, páč bych přemýšlela o té tchýni, která má dovču příští týden
. Tak se nechci stresovat. On ani manžel nechce aby si vzala Radimka k sobě a ke svému příteli, páč on ho furt okřikuje, jednou mu vadí že mluví moc nahlas, pak mu vadí zase něco jiného, prostě si odvykl na malé děti a teď mu všechno vadí, tak manžel nechce aby tam Radimek byl - to je hezké že takhle na něj myslí, ani by mne nenapadlo, že si toho manžel všimnul. ![]()
Jdu se natáhnout a hladit a mluvit na bříško a hladit a hladit a hladit
![]()
Holky chtěla jsem se zeptat,jestli už máte nad postýlkou ten kolotoč,já nevím,jestli už ho tam mám dát,nebo je ještě brzo… ![]()
Jéé Zebruško, vítejte doma ![]()
Adél já ho tam mám, jen tam ještě nemám to mimčo
![]()
Asi to teď ještě moc nevnímají, ale pokud ti tam nepřekáží. Já už ho asi težko sundám, protože to by mi u velitele Jíři asi neprošlo
Jo a mimoto vše nejlepší Jiříčkovi k svátku! ![]()
My jsme nesli do školky dnes bonbónky, tak byl Jířa důležiťák!
Jsem teď ty poslední dny nějaká aktivní, navíc co máme auto jsem nejela busem a teď jsem si ho užila hnedle 3× do týdne. Byla jsem dnes ještě koupit klukům nějaký hadérek k svátku, akorát mě pořád napadalo, co bych dělala kdyby mi jak na potvoru v tom skákajícím autobusu praskla voda. No na těch čalouněných sedajdách asi nic moc!
Ale žádné vzrůšo se nekonalo, jen mě teď šíleně bolí nohy a to musím za chvíli ťapat pro Jurajdu do školky.
Večer se vrhnu na seznámek, Amazonka se ještě neozvala, tak uvidíme. No snad jí tam berušku moc netrápí!
Lucy dík a nápotopně : Juráškovi všechno nejlepší k svátku a hodnou maminku
![]()
Já upeču svým Jirkům bábovku ![]()
Amazonce držíme palce!
Ahoj holky! V absolutní rychlosti, jelikož nestíííííííííííííhááááááááááám
![]()
Máme nová MIMINKA!!!!!!!!!!!
Trochu opožděně hlásím narození dalšího dubňátka-Adámka-narodil se v pondělí odpoledne, 51 cm a 3100g Janusa
Ahoj holkxy, takse přidávávm do zástupu maminek
Dnes v 5.21 se nám narodil Ondrášek. Je to drobeček. Má 2.15 kg a 48 cm, ale je v pořádku Mějte se krásně. Jena Holkám a miminkům obrovitánská gratulace!!!!!!!! Přejeme s Adámkem hodně zdravíčka, štěstíčka a mlííííčka
![]()
Zebruš: Vítej doma!
Já mám taky pořád kupu dotazů
Zběhneme se
Nehtíky nám ostříhali v porodce a doma jsme je ještě nestříhali…
Holky, taky jsem se chtěla zeptat (asi na blbý dotaz, ale zajímá mě…): Jak počítáte dobu mezi kojením?? Od začátku kojení do dalšího začátku? Nebo od konce kojení do dalšího začátku?
My to zatím máme od začátku do dalšího začátku a to ho budím tak po třech hodinách, když si neřekne sám jinak
![]()
Dneska jsem v noci spali mezi kojením 6 HODIN
Asi ho budu muset budit po čtyřech hodinkách, jelikož pak neví, jak přes den zachrápat a to musíme houpat a houpat
![]()
Zatím pa pa, snad vás večer dočtu a dopíšu
![]()