Poradna duly
Jana Čurdová
Wenee , a kdy a proč odsáváš? Chtěla jsem si odsávačku koupit. Ale já jsem odsávala jen na začátku v porodce, aby se mi začalo tvořit mléko a pak mi řekli, že už odsávat nemám, že se mi bude tvořit víc, než malej vypije a můžu dostat zánět. Nemáš s tím problém? Já jsem z toho dostala strach ![]()
Jinak Beník dnes skoro nespal, vždycky chtěl nakojit, pak u toho usnul a hned jak jsem ho dala do postýlky, tak se za chvilku vzbudil a začal brečet
. Takže jsem střídavě kojila a uspávala celý den a nic. Teď asi spí, ale ne moc tvrdě, pořád vydává nějaké zvuky
. Už jsem mu dala Sab Simplex, dokonce jsem to nevydržela a manža vyvařil dudlík
, ale on ho stejně cucal jen chvilku a pak ho vyplivnul ![]()
Jsem doma dva dny, ale už na mě jdou takový myšlenky, jako že přestanu kojit, atd.
Jsem citlivka na spánek a to noční vstávání mě dává dost zabrat a když jsem unavená, tak jsem hrozná
, ale třeba mě to přejde a zvládnem to
.
Tak jsem si postěžovala.....ať žije šestinedělí
![]()
HOLKY SMS SLUŽBA SE HLÁSÍ!!!!!!
Tak jsem tady, Petr Senk, narodil jsemse dne s 25.4.ve 14:49. Mám 3500gr a 50 cm. Máma i já jsme v pořádku
Katy Katy: GRATULACEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Přejeme tobě a Péťovi vše nejlepší do života!!!!! Huráááááááá
![]()
Zebruš: To šestinedělí je ale věc, co????
Bych řekla, že je to horší než celý těhotenství, ale naštěstí to snad bude trvat jen těch šest neděl … Po příchodu z porodky jsem měla ÚPLNĚ stejný pocity jako ty…ono se to zlepší ![]()
Adámek taky pořád plakal a plakal… v pátek jsme přišli dom a v neděli jsem mu už taky dávala dudlíka…ze začátku ho moc nechtěl a i teďka ho nevezme pokaždý, ale zaplať-pán-bůh za něj
Kojení se nám nijak nenarušilo ![]()
A zabral Sabík??
Wenee: Krásně vám přibírá Sofinka na váze
Jde vidět, že ji chutná mlíčko ![]()
Já odsávám ručo-stručo
Možná bych s odsávačkou toho odsála víc, ale nějak mi to s ní v porodnici taky moc nešlo, takže se mi ji nechce pořizovat domů…
Jinak se mi dneska v noci stalo, že jsem neslyšela Adámka plakat a musel mě vzbudit manžel
Mno…on asi ještě pořádně nebrečel, jelkož TO se tedy přeslechnout nedá
Pak mi ráno došlo, že mi to pěkně zapadalo do snu
![]()
Katynkaaaaaaaaaaaaaaa, gratulujeeeeeeeeeeeeeeem, juchuchuchuuu
Weneee, teda vy ale pekne priberaaate.
parada, ze 700 za tyyzden, kam sa hrabeme s MAtuuskom
![]()
Zebrusko, jeejda, no mne po prichode z porodnice uplne zasibavalo, depka ako nikdy, plakala som, ci nemame v byte zimu
ptom zas, ze sa ono nebudem vediet postarat, potom, ze mi padne… no a dakedy vtom pokracujem ![]()
A nas bubulak tiez dnes vobec nespal. Bola u nas navsteva, tak bol hore a cely cas papal, potom si schrupol na pol hodku a prisli nasi, zas oci ako taniere a papal, zaspal az prednedavnom a to sa vacinou nezobudi na nic, ale akonahle navsteva, chce sa jej venovat ![]()
Tak Zebrusko, dnes boli nasi nespavci, ochh]
Ryntyntynka, no, urcite moc neplakal, to by si bola hore
a preco by nemohol vstavat aj manzel
pekne ti ho prilozit k prsicku a ty a Adamek by ste si pritom schrupli a potom by dal len man6el9k Adamka do postielky
![]()
Katynce a Péťovi všechno nejlepší,hodně zdravíčka a štěstíčka!!
![]()
Zebruš s tím spaním je to hrůza co
Nechápu jak funguju,když spím třeba 4-5 hodin,což je nakonec docela dost,protože je Vítek hodný.Představ si,že některá mimča prořvou celou noc.Snad nás to nečeká!
Tak Sabík jsem koupila,zkusím ho zítra.Píšou tam,že je až od 3.týdnů,ale když ho taky dávate..
Týnko Vítek v noci vůbec nepláče,nějak se vždycky vzbudím,než se rozjede,aby nevzbudil bráchu
a manžela..
Musím říct,že se docela těším na konec šestinedělí,člověk prostě nějak není ve formě,duševně i fyzicky ![]()
Wenee Sofinka pěkně papá ![]()
Zítra asi namontuju ten kolotoč,to bude Jiřule koukat ![]()
Ahoj!!
Tak jsem dnes dopoledne napsala už poměrně slušný příspěvek a spadlo i e-mimino
![]()
A pak jsem se k tomu dostala až teď ! Adámko spinká, tak mám čas max. do čtvrt na tři a musím jít něco udělat, abychom potom mohli razit ven…u nás je taaaaak krásně
![]()
Poprvé jsem Adámka „uspala“ na lehátku…až mám z toho radost
Včera přišel muž dom a zrovna jsme měli dopapáno, jenže potom začal Adam brečet (už po hodině) a jestli mu jdu dělat sunar…brečel tak hrozně, že jsem mu dala prso a u něho usnul…a dneska to samé, tak už así vím, jak to vychytám! Zkusím to při dalším kojení
![]()
A jak se máte vy??
A kdepak máme Evelín ?
![]()
Adél: Tak dneska jsem se v noci probudila taky včas! Už začínal pokňouravat
Jo, a pomalu lámeme rekordy! Kojení 21 a další ve 3
Hm…jenže se pak nemohl dojíst…tudíž něco za něco
![]()
Tak pádím něco udělat, jak se od tří vzhůru a pak pochrupkávala, tak jsem tááááák líná
![]()
Ahoj Týnko,
my byli poprvé venku i dopoledne,po dalším kojení zas vyrazíme.Jsem tu celý den sama,tak abych to s Jířou vydržela
Měla jsem z toho strach,no zatím je to v pohodě..Taky je tu hezky.
Lehátko zatím nepoužívám,až bude větší…a taky ho musíme nějak vyprat ![]()
Nevíš do kdy tak budit na kojení,teda přes den?Dokud se nezačne budit sám,já nějak nevím ![]()
No tak Adámek tedy pěkně spinká
Já byla s Vítkem v noci vzhůru hodinu a půl,kojili jsme ,pak byl pokakanej a pak nemohl zabrat..naštěstí manžel odcházel do práce až v sedm,tak jsem ještě stihla něco naspat,abych ten dnešek zvládla ![]()
Vítek po nakojení někdy vydrží krásně v postýlce,i když nespí,třeba přes hodinu,pak ho pochovám,dám ho tam zpátky a on usne…zlatíčko ![]()
Ryntyntynka, teda ty si sikulka.
Adelka, veru mas to ty zlaticko. ![]()
A ja neviem, ako ostrihat nechtiky na nozickach. Na rukach mi to , ked MAtusko spinka, ide. Ale na nozickach nie. Aj ked psi a chytim ho za nozku, tak s nimi zacne mrvkat a je po strihaniii.
Mate na to nejaky figel????
Preji prijemnou sobotu!
Katy, moc gratuluju a preju vse nej malemu! At jste zdravi a po mlece dravi
![]()
jinak se hlasim stale ve stavu 2v1. Akorat jsem dnes zazila docela sok v porodnici. Prijdeme tam na kontrolu a na dverich cedule, ze ode dneska neprijimaji na porodni saly kvuli malovani a to az do 30.4.
. Na kontrolu me vzali, ale pokud zacnu rodit v techto dnech, tak musim do jine porodnice, kde to vubec neznam
Rozdychavam to jeste ted. Navic zjistuju, ze mam pravidelne stahy v podbrisku asi po osmi minutach a horka sprcha na uklidneni nepomohla… tak uvidime, co se z toho vyvrbi
zacinam se obavat, ze me cizi porodnice nemine
Omlouvam se, ale nejak uz nemam silu reagovat na prispevky…
Tak Evelínko že by?Držím palce s tou porodnicí !
Zulok nehtíky na nožičkám jsem zatím nestříhala,tak nevím ![]()
Jinak Sab Simplex celkem zabírá,aspoň se mimi netrápí ![]()
Jiřule mi usnul na gauči u televize,tak nevím,esli ho mám vzbudit nebo ne…
Za chvíli měl jít spát,není ještě umytý a nevečeřel chudinka
Adél: Tak to je Vítek hodňoučký! Adámko taky chvilinku vydrží se koukat (po kojení-po přebalení), jenže pak spustí a to se musí drncat a drncat…Dneska odpol ani nezabral v kočárku
Za to po vykoupání a napapaní byl tuhý hned
![]()
Fakt netuším…ale během toho šestinedělí by se to mělo upravit, tak asi tak??
Evelín: Vypadá to nadějně!!! Držíme pěstičky
A určitě zvládneš cizí porodnici ![]()
Zuločku: Bohužel neporadím, jelikož jsem ještě ani nestříhala nehtíky na ručkách! Oni je Adámkovi ostříhali v porodce a ještě to nebylo zapotřebí, ale jsem na to zvědavá! To budu muset spáchat taky ve spánku
![]()
Zuločku,
strihaj mu na nozke ked je hore, nie ked spi a to tak ze mu jednou rukou chyt nozicku a pritlac o postel, tak aby nou nemrvil, a tou druhou rukou strihaj, pripadne nech ti pomoze Brano. On je este malinky a mozno bude plackat, lebo sa mu to nebude pacit, ale casom uz nebude. A cim bude vacsi, tak to bude zaujimavejsie hoSmějící Smějící Smějící . Jakubko ma taku silu v nohach, ze niekedy mam co robit aby som mu tie nechtiky na nohach ostrihala. Ale on je zvedavy co robim, tak na to cumi jak puk ked striham, hehe. Teraz sa stavia na nohy a nic ine robit nechce. Mam problem ho poskladat do sedu, lebo sa napne ako pruzina a stoji jak socha - a to ma pat a pol mesiaca - potvorka jedna.
Jo Zuločku a počkej,až Matuško vyroste,tedy třeba mu to vadit nebude,ale Jiřule stříhání nehtů na nohou nesnáší,ještě tak,když je zabraný do pohádky v telce ![]()
Ahojky nešel nám net ale už jsem tu…
Nemám dočteno,jen jsem to přelítla.
Tynko Homeo mi objednali v lékárně…už je beru a fakt asi zabírají.
Katy blahopřeju k Péťovi ![]()
Jinak se máme dobře.Malý je hodný.Kojíme každé 2,5hodiny.Přibrali jsme za týdem 250g.A asi to nejdůležitější … od pátku se na mámu a tátu smějeme
![]()
Jediný problém který mám je v tom,že mám jedno prso větší a jedno menší…kojim a odstříkávám z obou tak nevím co s tím.Myslíte,že se to spraví nebo už mi to zůstane?? ![]()
Luli, dakujeeeeeem, nechtiky ostrihaneeee
jooj, ned mi srdiecko viac stastim pistiii.
![]()
A Kubko je teda riadna sikula, to ja budem rada, ked sa v tom veku, alebo aj neskor po:,–(i
nieto este chodit. Vy ste teda ryychlici
![]()
Evelinka, drz saaaaaaaa.
Hanulka, ja mam uz od nepamati jedno,lave prso trosku vacsie, ono to normalne nevidno, ibe ked ho clovek viac pozoruje
ale uvidim, co z toho byde, neviem, co s tym. Nepomohlo by ,kojit z toho mensieho trocku viac, aby v nom bolo viac mliecka? a natiahlo sa? ale moja rada stoji zaprd, aby si s tym daco nepokaslala. zavolaj si na linku , pomoc dojciacim matkam a oni s tym maju isto nejake tie skusennosti ![]()