Poradna duly
Jana Čurdová
Pěkné odpoledne, ![]()
Ernat, vítej doma i s miminkem.
![]()
Lucy, pěkně mimi přemlouvej, třeba to z toho 30. na 1. vyjde, moc ti to přeju. ![]()
Evelín, teda mimi tě pěkně zlobí a napíná. Už mu domluv, že má nejvyšší čas jít ven. Třeba se to dnes konečně rozjede a budeš mít mimíska u sebe. Držím pěstičky, ať už to moc dlouho netrvá. ![]()
Adel, Jiřulka pěkně zkouší, ci vydržíš.
Nejhorší jsou ty scény z obchodu, to znám moc dobře, to jako kdyby dětičky něco vycítily a dělají všechno naschvál. ![]()
My dnes máme taky svůj den. Během třech hodin jsme stihli pročurat a prokakat minimálně 4 plíny, dvakrát se pročurat durch a od rána skoro vůbec nespíme.
![]()
Ahojky,
tak my jsme vyprocházkovaný a kluci spinkají.
Tynko máme to asi hodně podobné.Mě se malý totiž na levé prso vůbec nechytal.Neměla jsem vpáčenou bradavku ale úplně rovnou a vůbec to nešlo.Sice jsem ho mordovala ale ve finále vždy tak plakal,že jsem mu radši dala druhý a z levého odstříkala…
To je asi kámen úrazu.Od včera jsem ho začala k tomu menšímu prsu znovu přikládat a už se chytá.Tak doufám že se ta velikost prsou srovná…
Holky co si myslíte o odstříkávání a dávání MM z lahvičky. Padla na mě v pátek taková únava,že jsem začala zvracet a bylo mi dost mizerně,tak jsme koupili lahvičku Avent.Já přes víkend v noci spala(jen 2×za noc odstříkala)a taťka se komplet postaral o Matýska.
Dnes jsem to říkala známé a ta na mě koukala jak na krkavčí matku.Proč jako odstříkávám…a že když to budeme malému dávat z lahvičky,tak mi nebude chtít prso.Já teda nevim ale malý čape po prsu i po lahvičce úplně stejně.Stačí mu,že to teče…A kromě toho…naše maminy nás kojili a všem nám rvali čajíky z obyč kojenecké lahvičky a neslyšela jsem,že by pak nějaké dítě prso odmítalo.
Jinak je fakt hodný.Nají se a spí.Jsou dny kdy si trochu stěžuje a chvílema pláče ale to ho zlobí prdíky.Rádi se koupeme,venku na procházce nebo na zahradě krásně spinká…ale já stejně nic nestíhám.Kupí se mi tu prádlo atd.
Můžu vám říct,že si fakt neumím představit mít dvojčata…to musí být fakt mazec.
Lenčo mě se stávalo v porodnici,že malý pročůral plínku.Pak mi kolegině z JIP poradila ať dávám pindíka vždy rovně dolů,když malého balím do plínky a od té doby byl pročůraný jen jednou.To ho balila babička a nechala pindíka na stranu.Nevím jestli Ti to pomůže…ale může to být také značkou plen.Hodně nadávají na Pampers a chválí si Huggies.My používáme Huggies a jsou fakt super.
Ahoj holky, nějak vás teď nestíhám
. M
Malý je sice hodný, ale stejně je to pro mě záběr,snad si brzo zvyknu
. Beník se rád chová a jak ho po kojení šoupnu do postýlky, tak za chvilku řve, tak ho teď napůl chovám na posteli a píšu jednou rukou ![]()
Dnes jsme byli u doktora se registrovat a taky nás vážil - už máme 3910g, z porodky jsme odcházeli s 3780g ![]()
Tak zatím pa a snad se sem zase někdy dostanu ![]()
Ahoj holky,
s časem je to teď holt na štíru ![]()
Ahoj Zebruš ![]()
Haňul taky si myslím,že s tím krmením z lahvičky to zas není takový problém.To máš jak z dudlíkem,ten se taky kvůli kojení prý nemá dávat první tři měsíce
Záleží asi na miminku,ale jak je vidět,Matýsek je šikulka
S Jiřulkou jsem taky ze začátku odsávala a to odsáté dávala z lahvičky,i dudlíka měl,a kojila jsem ho do 15 měsíců ![]()
Dvojčata bych taky nechtěla ![]()
Lenčo den to teda byl,no zatím kluci spinkaj ![]()
Ahj kočičky.Už jsme doma, včera odpoledne nás propustili.
Měla jsem pro vás rozepsaný skororomán,ale psala jsem s malou na ruce a nějak se mi to smázlo:( Tak znova. Teď jsme v šátku tak spinkáme a můžu v klidu datlovat.
Fotečky by měly být běhěm dne, musím je zmenšit.
Popis porodu taky přihodím,ale to musím nějak v klidu sesmolit. Jen ve zkratce- malá se rozhodla že do rána čekat nebude, takže už od půl 2 v noci jsem měla bolesti, před šestou jsme dorazili do porodky a teprve v 16:10 se narodila, takže docela zážitek. No, mě tedy maliník asi nepomohl. Ale to trápení za to stálo, hned po porodu mi ylo nááádherně a tak je to doteď. Nic mě nebolí, běhám jak laňka, bříško je úplně pryč a malá s námi. Krása:)
Jen nás zlobí prdíky, to je jediná vada na kráse, jinak je Deniska strašně hodné a spokojené miminko, od druhého dne se usmívá, no uvidíte samy. Holky, jdu něco dělat, máme tu jak po výbuchu jak jsme včera přijeli.
Jo a nevíte odkdy se může na procházky? Všude se dovídám něco jinho. Někde že od týdne věku a někde že klidně hned když není mráz nebo mlha…
Ahoj holky!!!!
I u mně je to s tím časem na štíru
Maličký prořve každý dopoledne, takže jsem ráda, když stihnu udělat obídek a pakodpoledne prochajda plus resty.....ale v noci jsme milionový
Dneska jsme jokili po 6 hodinách, takže paráda.....ale na druhou stranu si to pak asi dohání jídlem a tak přes to dopoledne, tak nevim .mám ho zkusit budit i v noci???
Haňul : My taky krmíme lahvičkou od Aventu(už jsem si musela koupit druhou
) a nemá problém se přisát, takže to jsou jen a jen pověry…stejně tak i s dudlou, máme ho od týdnu a něco a taky no-problémo ![]()
Dokonce se i zlepšujeme k přisátí z většího, takže už z bšho tolik neodstříkávám a tím pádem nemusím dávat větší dávku Nutrilonu na to kojení kdy se kojí z toho většího.,…hm, tak to jsem se do toho pěkně zamotala ![]()
Zebruš: Tak to jste pašáci
My jdeme dneska doporadny, tak jsem zvědavá, kolik jsme přibrali
Adél: Jiřulka je pořádný zlobidlo, alespoň že je Vítek hodňoučký! ![]()
JINAK SMS SLUŽBA:
28. dubna 2008 v 18,35 se narodil Adámek. Má 4580 g a 53 cm. Bojovali jseme, ale naonec sme museli na císare, kvllivelikosti. Jinak je zdravý a krásný
Nela9
Dnes v noci se nám po dlouhém porodu zakonceným císarem narodil Štěpánek3650g a 54cm. ZHatím jsem ho ale ještě porádně neviděla
Evelína
Zuločku, nám napsali Sab Simplex už v porodce, ale jde koupit i bez předpisu. SIce jsem nebyla moc ráda,nejradši bych to do malé necpala, píšou tam že se může až od3 měsíců,jinak od narození když předepíše lékař. Ale když ji to berušku tak trápí..Zdá se mi to po kapičkách o něco lepší.
Jinak masírujem bříško Pupíkem a dávám malou do klubíčka.
Jo ještě se chci zeptat, jak často ám miminka kakají?My od soboty nebyly.Myslím že vykakala všecku smolku a teď to chvíli potrvá než něco bude, prý můžou mimča jít i jednou za 5 dní.Máte to tak někdo?
Tak já už běžím.Papa
Ahoj Amazonko
,Deniska je krásná ![]()
Nele a Adámkovi všechno nejlepšííí!!!
![]()
A Evelínce a Štěpánkovi taky!!!
![]()
Holky dejte se do kupy a trochu pište!!!!!!
![]()
Mno já bych měla jít žehlit… ![]()
Ahojky,
malej zase prospal celé dopoledne.Teď si dal oběd a spí dál… Doufám,že takhle hoďňoučkej bude co nejdýl.
Adél a Tynko děkuju ![]()
Evelín a Neli blahopřeji k chlapečkům ![]()
Holky jdete dnes ven?Tady je dnes ošklivo,tak asi prochajdu vypustíme.
Amazonko, nám řekli na procházky od 3kil a jinak kadíme každé kojení - tzn.co 3hodiny ve dne v noci.
Doktorka mi řekla,že normální je nekadit i dva dny.Dýl už by to mohlo být způsobeno hladem.Ale Tvoje Deniska je strašně čerstvoučká,tak se o tom poraď radši s dr.
Ahojte holky,
nestiham, nectu a nevim…
Neco u vas-nas noveho??
Nas trapi prdiky, chceme se chovat, v noci to nastesti ujde, kojime pravidelne po trech hodinach, jedina vyhra je, ze nemam problem s kojenim nebo prsama…jinak nevim, co bych robila.
Kazde navsteve se omlouvam, ze nestiham, ze nemam uklizeno…uz me to stve!!! ![]()
Amazonko , chozeni ven-muzes klidne hned, pokud je hezky a to ted je, tak vyjed. Po tydnu nebo 10dnech- to plato pri skaredem pocasi. Aspon si uzijes hodne miminko - pokud Ti to bude fungovat, tak jako nam - hodni jsme jenom v kocare. A na prdiky zkus jeste nahrivat brisko. Ja mam pocit, ze nam to pomaha nejvic. Sabik davame, ale zadne velke uspechy.
Ahojky všem, ![]()
my jsme se akorát vrátili z procházky a jsem nějaká utahaná. ![]()
Gratulace Nele k Adámkovi a Evelíně k Štěpánkovi. Teda oba to jsou kluci jako buci. Přejeme hodně zdraví, štěstí, spokojenosti, mlíčka a hlavně spokojená miminka.
![]()
Amazonko, vítej doma.
Fotky už jsem okoukla, malá je nádherná princezna.
S tím časem jsme na tom asi všechny podobně. Nejhorší je to ráno a dopoledne, to nespíme skoro vůbec. Po kojení minimálně půl hodiny chováme, pak spíme chvilku v postýlce, ale pořád se budíme. Nejhorší, když začnu něco dělat, malý začne brečet, tak toho nechám a zase se k tomu rozdělanému několikrát vracím.
Zato v kočárku je to super. Tam Kubíček vydrží krásně spát a v noci jak kdy, dnes vydržel 3, pak i 4 hodiny spát. A kakáme taky skoro po každém kojení. Akorát si někdy říkám, kdyby se tak dalo nadespát si něco do zásoby. ![]()
Zatím se mějte pěkně, jdu něco udělat, dokud spíme. ![]()
Leni , uklidnila jsi me, ze to mas stejne. Uz jsem si zacinala myslet, ze se tak trapime jenom my…Razime na vychazku! ![]()
Nele a Eveline velka gratulace!!! At zvladate lip nez ja
.
Gratulujeeeeeeeeeeeeeeem Nelke a Evelinke, teda mimiskovia vas trapili, ale už budud len a len zlatíčka, nech sa im v živote veelemi darí a ste všetci šťastnunkí ako teraz.
K tomu kakaniu, my sme mali nakakane v kazdej plienočke, takže raz za 3 hodiny kakal určite, teraz kakame menej často, tak obpapanie, teda každých 6 hodín máme v plienočke kakanec, ale zas cikáme neviem ako často. Lekarka nam povedalala, že deičky nemusia často kakať, dakedy aj niekolko dní, že vtedy nemám plašiť.
A my po zobudení sa preaíme, papame 20 minut, potom na 5 minut vytuhne, potom zas hladný a potom cucká v polospánku
a vytuhne na 2 hodiny, najnovšie si však chche grgnúť a kukať na všetko okolo, tak chodíme po byte a všetko okukujeme a pritom grgáme, tak po spánku sme tak vyše hoďky, dakedy aj 2 hodiny hore. a jasne, že pred spaním zasa cuckáme
![]()
tak maaam casu na zehlenie..... dost maalo
A v noci už vydržal spať aj 6 hodín, ale dnes sa budil každé dve hoďky
NAs už prdíky až tak moc netrapia, tým že ho po papaní rozvláčam na pleci, aj 5krát grgne a asi vdzduch mu vylezie tade, hm, tAK KVAPKY NEDáVAM.